Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dawne Zauroczenie

Polecane posty

Gość gość

Czy jeżeli ktoś był kimś kiedyś zauroczony ale potem z pewnych powodów, kłótni, nieporozumień etc.. się oduroczy to czy może się zauroczyć ponownie? W końcu tamte chwile spedzone razem były bardzo radosne, miłe, spojrzenia w oczy, flirt, dotyk.. etc? Powiedzcie co o tym myślicie. Czy są szanse cos takiego odbudować po długim czasie braku kontaktu.

Gość gość
szanse są zawsze

Gość gość
To zalezy co bylo powodem nieporozumienia, czasem nie..

Gość gość
Zaużmy że coś co już nie stanowi przeszkody.

Gość gość
Tez mnie ten temat ciekawi .

Gość gość
Jak nie zapytasz to się nie przekonasz.8

Gość gość
Złość czy kłótnie, ani nawet zakończenie znajomości, nie mają nic wspólnego z zauroczeniem, lub jego przeminięciem. Nawet jeśli się kogoś nienawidzi, to jest to również podszyte emocjami. O zamknięciu rozdziału pt: "zauroczenie" - możemy mówić wówczas, kiedy przychodzi obojętność - i tu, raczej trudno o odnowienie uczuć. Natomiast, w innych przypadkach - wszystko jest możliwe. (w duuużym skrócie)

Gość gość
Dzieki !

Gość gość
Pytanie jest jeszcze po jakim czasie ta obojetnosc przychodzi ?

Gość gość
Czas tu nie ma nic do rzecz. To się czuje albo nie

Gość gość
Obojętność przychodzi, jak... przychodzi. To tak, jakby zapytać: kiedy się zakochamy? Albo: kiedy się wkurzymy? Czasem jest tak, że nawet jak już przyjdzie - a dostaniemy "impuls" z przeszłości, nagle okazuje się, że to wciąż nie była obojętność - tylko udawanie przed sobą samym/samą. Nie ma reguły. Żadnej

Gość gość
jak nie bylo dotyku, to raczej nie da się :D

Gość gość
Nie jestem autorka ale pytam bo madrze piszesz. U nas to byla milosc , ale nie doszlo do spotkan ani zwiazku ,teraz juz nie ma codziennego kontaktu . Wiem ze mial wobec mnie plany , zepsulismy to troche sami , troche los nam dopomogl , teraz nie ma mnie w jego planach bo chce studiowac w innym miescie dwa lata . U nas jest tak ze ja nie wiem czy on jeszcze chce ( te plany mnie myla ) a on mysli ze ja nigdy nie chcialam choc wie co czulam do niego . Czy dla milosci mozna zmienic plany zyciowe ?

Gość gość
A jak był dotyk i to niezwykle przyjemny i dziwny ale bez sexu itp..?

Gość gość
"Czy dla milosci mozna zmienic plany zyciowe ?" A czy dla bycia szczupłym, można zmienić nawyki żywieniowe? Tak To dlaczego tylu ludzi sobie z tym jednak nie radzi? :) I jeszcze zadam Ci pytanie: Czy Ty, dla miłości zaakceptowałabyś fakt, że człowiek, którego kochasz, jedzie studiować dwa lata gdzie indziej? :) Wszystko zależy od wszystkiego. Absolutnie :) I do kolejnego postu: Dotyk albo jego brak tu nic nie zmienia. Masa ludzi się kocha latami, a nawet nie podali sobie ręki, i masa ze sobą sypia, nie będąc pewnym, czy w ogóle się lubi :) Proszę się nad tym zastanowić.

Gość gość
Moglabym zaakceptowac jego studia w inn miescie , moge czekac na niego , tylko u nas jest sytuacja o tyle specjalna ze juz jestesmy po 30 , wczesniej o tych studiach nie mowil , dlatego boje sie ze nie uwzglednia mnie juz w swoich planach .Jesli wyjedzie na studia , to znow stracimy kontakt , ktory staram sie odnowic .

Gość gość
Jęsli naprawdę chcesz wiedzieć czy jest szansa na odbudowanie tego co było, napisz do mojej wróżki Sofii, jest świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
A jak był dotyk i to niezwykle przyjemny i dziwny ale bez sexu itp..? nie wiem, ost facet ktorego dotykałam to byl M. :D

Gość gość
mnie zawsze szczery tak zauroczyl, ze trzyma mnie do dzis :P

Gość gość
Zawsze szczery ten pajacyk?:D

Gość gość
Dawne to nie obecne.

Gość gość
15.53 Madrze piszesz , jestes psychologiem? Napisz prosze czy prawdziwa szczera milosc moze sie wypalic ? Skoro piszesz ze zauroczenie tak latwo nie mija , to jak to jest ze szczera miloscia ale platoniczna ?

Gość gość
Cały problem z zauroczeniem, zakochaniem i miłością polega na tym, że co nas spotkało, możemy dopiero stwierdzić "po czasie". I nie koniecznie mam tu na myśli rozpad relacji, ale po prostu bliżej nie określony czas trwania, choćby mentalnie w tej relacji. Pytasz, czy prawdziwe i szczere uczucie może się wypalić - a ja zadam Ci inne pytanie: czy każde "zauroczenie, zakochanie czy miłość" w Twoim życiu, na początku nie była traktowana tak samo? Za każdym razem, kiedy odczuwamy do kogoś coś więcej niż sympatia, wydaje nam się to "prawdziwie i szczere i co tam chcesz jeszcze" - ale to czas weryfikuje wszystko, do następnego razu (zakładając, że się nie udało). I kiedy dzieje się następny raz, już WIEMY, że to ta/ten jedyny/a - a to dlatego, że nie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić kolejnych osób w naszym życiu, do których moglibyśmy czymś zapałać. To trochę jak ze zdradą. Wielu ludzi mówi, wręcz czuje, że nigdy w życiu, że to obrzydliwe, że mieli wręcz okazje, ale się powstrzymali, bo myślą o innych ludziach. Ale a) skoro nigdy nie zdradzili, to co mogą wiedzieć o zdradzie? b) skąd mogą wiedzieć, że w przyszłości, jednak tego nie zrobią, bo zauroczenie (...) nie będzie tak silne, że się zmienią, że ich potrzeby się zmienią, że jednak to zrobią? I tak jest z uczuciami. NIGDY nie wiesz. To co wiesz dziś, wiesz DZIŚ. To też do przemyślenia.

Gość gość
gość dziś 15.53 Madrze piszesz , jestes psychologiem? Napisz prosze czy prawdziwa szczera milosc moze sie wypalic ? Skoro piszesz ze zauroczenie tak latwo nie mija , to jak to jest ze szczera miloscia ale platoniczna ? x Platoniczna miłość może trwać nawet cale życie dlatego ,ze bliżej temu uczuciu do marzeń niż realności. Marzymy o czymś i jak to osiągniemy to zaczynamy marzyc o czymś innym. Niespełnione uczucie jest silne bo niespełnione. Z miłością jest tak ,ze jak jest pielęgnowana to może trwać wiecznie ale gdy zaczniemy ja zaniedbywać może się wypalić. Człowiek to istota składająca się z uczuć i one zawsze są nigdy nie giną tylko raz są mocniejsze raz słabsze, zmienia się obiekt, czasami wystarczy jakiś impuls aby uczucia odnowiły się, dlatego jest powiedzenie ,ze stara miłość nie rdzewieje, a inne powiedzenie mówi ,ze ostatnia miłość jest ta najważniejsza. Duzo tez zależy od charakteru człowieka jedni kierują się uczuciami inni rozumem. Sa ludzie co kochają tylko raz bo czasami nie dane im jest spotkać na swojej drodze innej miłości lub tak bardzo kochali tamta osobę i są ludzie co kochają wiele razy w życiu. Sa ludzie co tylko za pierwszym razem kochają mocno bo później strach nie pozwala rozwinąć skrzydeł i są ludzie którzy potrafią za każdym razem kochać tak samo i są ludzie ,którzy nigdy nie kochali bo nie potrafią ale to są wyjątki. Inaczej kochamy jak jesteśmy młodzi , inaczej jak już jesteśmy dojrzali. Jest coś takiego ,ze jak kochamy i jesteśmy kochani to świat staje się piękniejszy i w tym czasie damy sobie nogi i ręce obciąć za prawdziwość i stałość naszych uczuć a gdy coś pójdzie nie tak i dojdzie do rozstania to patrzymy na to inaczej , gdy pokochamy inna osobę to tamto uczucie blaknie i znowu wydaje nam się ,ze to teraz to jest właśnie to a czasami bywa,ze tęsknimy za tamtym uczuciem gdy w obecnym zwiazku nie jesteśmy szczęśliwi. Pytasz o rzeczy ,które nie maja reguły bo u każdego jest inaczej , każdy człowiek jest inny , okoliczności inne.

Gość gość parasolka
Bzdura ..prawdziwego i jedynego uczucia nie myli się z niczym innym..i fakt że czas wszystko weryfikuje bo jesli nie wyobrazamy sobie już życia bez tej a nie innej osoby to na żadną inną nawet nie spojrzymy.U mnie to trwa już prawie 7lat od poznania ..gdzie jontakt był regularny jedynie przez pierwsze 2 lata potem już tylko sporadycznie a mimo to nic sie nie wypaliło..to uczucie nadal we mnie jest i teraz po tym czasie dopiero wiem że to prawdziwa miłosć a nie żadne zauroczenie.Tego trzeba .Tylko raz można tak kochać.

Gość gośćparasolka
Tego trzeba doświadczyć .

Gość gość
gość parasolka dziś Nie denerwuj się tak , teraz tak czujesz i ja Ci wierze i może to uczucie trwać cale życie i oby tak się stało ale nie wiesz co stanie się za 10 lat, ba nawet nie wiesz co się stanie jutro. Swojego uczucia możesz być pewna teraz ale czyjegoś uczucia już nie. Co zrobisz jak nie daj Boże Twój ukochany zginie w wypadku albo odejdzie ? To czy będziesz kochać jedna osobę przez cale życie możesz powiedzieć dopiero u schyłku swojego życia bo jak Twoje życie potoczy się nie zależy tylko od Ciebie.

Gość gość
gość parasolka dziś Bzdura ..prawdziwego i jedynego uczucia nie myli się z niczym innym..i fakt że czas wszystko weryfikuje bo jesli nie wyobrazamy sobie już życia bez tej a nie innej osoby to na żadną inną nawet nie spojrzymy x Odpowiedz mi czy przed ta miłością byłaś w innych związkach? Przypomnij sobie czy będąc w ostatnim zwiazku wyobrażałaś sobie życie u boku innego ? Czy rozglądałaś się za innymi ?

Gość gość
Z tego co piszecie wynika ze kazda milosc jest taka sama , tak so wielka , ze po starej przychodzi nowa i tak w nieskonczonosc , a tak nie jest . Bo kazdego kocha sie inaczej , za cos innego .Mozna pokochac w mlodosci kogos za urode , wyglad , wdziek , dobre serce .Potem mijaja lata i moze sie okazac ze na naszej drodze staje .. ktos na kogo czekalismy , tylko niewiedzielismy ze istnieje , nasza bratnia dusza .Dusza , ktora czuje jak my , postrzega swiat jak my , o podobnej wrazliwosci , inteligencji , poczuciu humoru , podobnie poraniona przez zycie jak my , z ktora rozumiemy sie bez slow , ktorej jestesmy w stanie wybaczyc najwieksze zranienie .