Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lampiarka

Czemu ludziom brzydkim jest tak ciężko?

Polecane posty

Witam, mam 21 lat. Jestem Brzydka. I to nie jest moje zdanie to jest zdanie ogółu. Od najmłodszych lat byłam otyła, przetłuszczające się włosy, cera trądzikowa, krzywe nogi, wada wzroku, dodatkowo mam naturalny bardzo nieprzyjemny zapach ciała. Wiem że ludzie mało atrakcyjny też są szczęśliwi w życiu. Ale jak się ma 21 lat chce się szaleć, bawić tańczyć. Ja przez swój wygląd nigdy nie miałam chłopaka, nie mówiąc już o szaleństwach w klubie. Studiuję Rachnukowość na UE w katowicach. Widzę jak studenci a nawet profesorowie na egzaminach czy wykładach żartują uśmiechają się z ładnymi studentkami, a mnie traktują po prostu jak powietrze nawet gdy próbuje zagadać.Ledwo co odpowiedzą dzien dobry. Czy to jest dramat? trochę tak bo nawet na ulicy, czy w busie słyszę często jakieś komentarze że zajmują dwa miejsca czy coś w tym stylu. Czasem mam wrażenie że przez swoją otyłość jestem mocno dyskryminowana. Kiedy poszłam na rozmowę o prace pracodawca ledwo mi powiedział dzien dobry, kiedy za mną weszła atrakcyjna 30 latka jak by mógł to by przed nią uklęknął, odrazu uśmiech i może kawy może herbaty. Nie żyję pełnią życia, nie mam nikogo, Koleżanki? kilka koleżanek mam te mniej atrakcyjne takie jak ja mnie szanują te które są typowymi lachonami nie chcą na mnie patrzeć. MAM DOŚĆ, MĘCZĘ SIĘ NAWET JAK IDĘ DO SKLEPU BO CHCIAŁABYM ŻEBY SIĘ DO MNIE KTOŚ UŚMIECHNĄŁ ZAGADAŁ, A NIE TYLKO PATRZYŁ Z GÓRY NA JAKO COŚ GORSZEGO!!! TO JEST PROBLEM XXI WIEKU! mówi się o dyskryminacji płciowej, seksualnej a nie mówi sie o dyskryminowaniu ludzi brzydkich otyłych. A to jest na porządku dziennym zwłaszcza w wielkich miastach takich jak Katowice.

Mam fb, próbowałam otworzyć się na świat założyć instagrama ? i jak widzę jak ludzie wstawiają sobie foki w różnych pozycjach chwaląc się imprezami, swoimi ciałami, świetnie leżącymi ciuchami to mi robi się mega smutno. Bo co ja mam wstawić na swój profil? zrobię sobie samojebkę w centrum katowic? i będą tylko salwy śmiechy. Nawet fb mnie dyskryminuję

"dodatkowo mam naturalny bardzo nieprzyjemny zapach ciała" Przyznajesz się, że śmierdzisz i jeszcze masz pretensję do innych, że nie chcą przebywać w twoim towarzystwie...

Zbiórka pieniędzy! Help hilfe aiuto hjelp pomocy ratunku! Błagam i proszę o kasę! Zbieram na leczenie raka i białaczki dla mojej chorej 6-letniej córeczki! Przelej mi choćby i nawet te 10 zł na to konto bankowe: IBAN PL 68 1020 5558 0000 8102 3140 1361 (PKO INTELIGO) Doładuj mi numer telefonu pre-paid w Orange 797802798 Dziękuję za pomoc! Pozdrawiam! Thank You! Danke! Merci! Dziękuję! Każda kwota pieniędzy się liczy i jest nam potrzebna! Puszczajcie sygnały na numery: +48 89 767 19 82 und +48 732 417 070 und +48 739 092 454 oraz na +48 797 802 798 i piszcie SMS'y! Czekam na głuchacze i biedaki, ciachnięcia i strzałki od Was! Szampania? Poczatujemy? Popiszemy? Idziemy do kina na film? Puszczajcie mi sygnały na te numery telefonów! Policja? Milicja? FBI? Scotland Yard? CIA? CBŚ? CBA?

Gość gość
Wiesz, ludzi podzieliłbym na 4 kategorie jeśli chodzi o urodę! 1 Bardzo atrakcyjni (ich jest najmniej) 2 Atrakcyjni ( obiektywnie dość ładni ludzie) 3 przeciętni ( tzn nie odrażający ale nie atrakcyjni ) 4 odrażający ( czyli najgorszy sort) Jeśli jesteś w 4 grupie to współczuje masz 3 razy ciężej w życiu, ja jestem w 3 stać mnie na laskę , ale nie jest to kobieta atrakcyjna raczej przeciętna. Tyle. każdy się rodzi jaki się rodzi i tego się nie da łatwo zmienić

Gość gość
Kshatrya dziś Nie Wiesz ze ludzie otyli mają problem z zapachem ciała? mają w sobie dużo łoju? ludzie o tłustej cerze? nie wiesz o tym? więc nie krytykuj że śmierdzi bo to nie jej wina.

Gość gość
Ja też jestem brzydki. I wiem to od dawna jak miałem 16 lat myślałem o tym przejmowałem się. Teraz? teraz mam wyj****e Mam kilku kolegów, pracę kobiety nie mam. I szczerze mówiąc nie musze mieć. Wiem że jestem brzydki i nic więcej nie oczekuje w życiu niż mam. FB i inne tego typu portale? nawet na nie nie wchodzę. Nauczyłem się z tym żyć i ciesze się życiem.

Gość gość
Wyjedz z polski. To jedyna deska ratunku, a ludzie sa milsi

Gość gość
Rozumiem,ze ludzie brzydcy sobie tego wygladu nie wybieraja.Ale dlaczego jestes otyla,jesli moge spytac ?Czy przez chorobe,czy po prostu objadanie sie ?

Gość gość
Czemu jest ciężko? bo ludzie to najgorszy gatunek istot żywych na tej planecie. Ludzie oceniają cie po wyglądzie, nawet nie wiedzą jaką jesteś wartościową osobą a już mają cie za nic bo masz duży brzuch i nie atrakcyjna twarz. Nie wiem czemu wygląd jest tak ważny. Nie wiem, naprawdę nie wiem. To jest choroba XXI wieku. Przecież wygląd to jedna z cech człowieka, a oprócz tego jest wiele innych. A mimo to wygląd to podstawa.

11:01 - Spotkałem grubasów, którzy nie śmierdzieli. Zawsze, kiedy ktoś śmierdzi TO JEST JEGO WINA. Na początku bym doradzał prysznic, dezodorant, dezynfekcję, spirytus (ale nie doustnie), cokolwiek... Poza tym to ona krytykuje innych, że nie chcą znosić jej, jak to wyraziła "nieprzyjemnych zapachów", więc mam jak najbardziej prawo krytykować nie za zapach, a za krytykę...

gość dziś Czemu? bo mam nadczynność tarczycy, problemy z układem krążenia, a w dodatku moja rodzina jest otyła. Taka jestem. pewnie mogłabym popracować nad sobą, ale kiedyś lekarz mi powiedział otwarcie, takie osoby jak pani musiałby włożyć w to żeby schudnąć masę wysiłku. Niestety ale ja też NIE MAM aż tak silnego charakteru żeby wytrwać, to raz a dwa nie mam celu. Trzy też chce coś mieć z życia. Bo naprawdę ja o tym nie myśle codziennie ale czasami mnie najdzie, taka refleksja jakie moje życie jest słabe i ciężkie. Pewnie za 20 lat w środowisku 40 latków wygląd nie odgrywa już takiej roli. ale ja jestem bardo młoda i chciałoby mi się poszaleć trochę

Gość gość
a dajcie jej spokój. dziewczyna mówi że to nie jej wina tzn że nie jej wina. Ani otyłość ani zapach. Ja ja doskonale rozumiem, bo sam mieszkam w wielkim mieście, uwierzcie mi jak ktoś żyje na wsi to wygląd nie odgrywa takiej roli. Ale w momencie gdy się żyje w miastach wojewódzkich wśród studentów to jest dramat. Człowiek widzi jak wszyscy się bawią cieszą życiem, a ty jesteś nieśmiały, bo jak masz być śmiały skoro całe życie jesteś oceniany po wyglądzie. Ludzie w Polsce są mega zarozumiali, i mega źle nastawieni do innych.

Gość gość
Wiesz to zależy czy ktoś jest nie atrakcyjny i takie osoby są i jest ich masę . Czy ktoś jest odrażający bo tacy mają faktycznie p********e. Wygląd jest ważny ale też popatrzmy mało jest osób atrakcyjnych, więc nie przesadzajmy natomiast też nie ma za dużo odrażających jeśli autorka taka jest to współczuje bo facet jak to facet natomiast kobieta no zawsze będzie oceniana po wyglądzie

Gość gość
A ja jestem atrakcyjny i wcale nie widze żebym miał lepiej. Mam marną pracę, w******i mnie ze studiów, mało tego jestem naprawde atrakcyjny i ludzie zawsze mieli mnie za snoba, i nieuka

11:15 - W moim otoczeniu jest sporo osób, które bym uznał z atrakcyjne - około 60-70%

Gość gość
Kshatrya dziś a w jakim otoczeniu się obracasz? wiesz atrakcyjność to też pojęcie względne np ja mam duże wymagania, nie wiem jak ty. No można uznać że dziewczyna w miare zgrabna jest atrakcyjna ale dla mnie atrakcyjna to znaczy taka za która każdy się obejrzy na widok której staje dęba mały przyjaciel

Gość gość
a bo ja wiem czy ci ładni mają tka dobrze. Napewno laski mogą więcej zdziałać ale wśród facetów to nie ma większego znaczenia, a co do związków poczekaj 5 lat minie wam, ten młodzieńczy zapał to będziecie inaczej myśleć.

Gość gość
Zalezy o jakiej wadze mowimy, bo sa kobiety otyle, ale zadbane i moga sie podobac. Ty pewnie tego nie robisz, nie dbasz o cere, paznokcie, wlosy, ubranie?

Gość gość
Myj się i schudnij.

Gość Lampiiarka
Mam straszny problem z trawieniem. Ogólnie wygląda to tak że czuję dziwny ból w lewym boku, oprócz tego mam gazy , kture puszczam bezwiednie nawet w towarzystwie :(. To nie jest przyjemne. Odczuwam to po tłustym jedzeniu i nawet małej ilości alkoholu. Moja babcia twierdzi że to jest trzustka i żebym tego nie lekceważyła. Dała mi jakieś g*******e proszki, powiedziała, iż sama z nich korzysta i jej pomagają. Mi też pomogły, aczkolwiek nie wiem co dalej. Troszkę się boję... Nie wiem za bardzo co mam z tym zrobić.

11:19 - Dla mnie atrakcyjnie to głównie te o delikatnych aryjskich rysach i jasnych oczach... Takich jest niemały odsetek, tam gdzie się uczę i pracuję/pracowałem...

Gość WacekB
Grunt to być dobrym człowiekiem. Uroda przemija.

11:20 - Każdy kij ma dwa końce. Znajdź mi seryjnego gwałciciela i mordercę, który polował na pasztety...

Gość gość
jakie to sa "aryjskie" rysy?

11:41 - To nie do końca prawda, że uroda przemija, bo atrakcyjna młoda kobieta będzie aseksualną babcią, ani nie podniecającą, ani odpychającą. A jak ktoś jest za młodu odpychający, z biegiem czasu będzie coraz bardziej, bo nie oszukujmy się, młodość (wiek reprodukcyjny) też jest elementem atrakcyjności...

Ogólnikowo mówię - mały wąski nos, małe usta, średnio wysokie czoło, lekko wydatny podbródek, relatywnie duże oczy...