Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewela1419

Uważajcie na plastry evra

Polecane posty

Gość Ewela1419

Hej dziewczyny. Chcę was ostrzec jeśli stosujecie plastry. Miałam bóle brzucha, nudności, wymioty i temp 37 stopni codziennie. Chłopak wygnał mnie do ginekologa i na razie nie wiem czy jestem w ciąży bo poszłam za szybko by była ciąża widoczna. Ale powiedział mi jak zrobił mi usg że mam owulację. Tak jakbym nie miała plastra wcale. Tak poza tym mam 168 cm wzrostu i ważę 55 kg to niemożliwe żeby przestały działać od wagi. Rok stosowałam plastry a tu taka niespodzianka.

Gość gość
Pierwszy raz czytam taką opinię no ale jak widać wszystko się może zdarzyć. Moja siostra była z tych plastrów b. zadowolona, prawie zero skutków ubocznych ja jednak jestem sceptyczna i wolę pigułki. Może, jak widać słusznie. Przy pigułkach u mnie też bez skutków się nie ubyło, np. trzy razy leczyłam infekcje pęcherza, ponoć to przez pigułki, teraz zmieniłam pewne nawyki np. zakwaszam okolice intymne płynami i żelami z kwasem mlekowym np provag żelem, zażywam probiotyk ginekologiczny i jest znacznie lepiej w tej kwestii.

Gość gość
U mnie plastry również się sprawdzają, naklejam je od dwóch lat i wszystko jest w porządku. Dodatkowo do plastrów zażywam harmonellę, która wzmacnia cały układ krążenia i wspomaga wątrobę. Odkąd stosuje kapsułki włosy mniej mi wypadają, a cera w końcu rozbiła się promienna.

Gość gość
Sratatata, te wszystkie harmonelle i asequrelle robia dobrze tylko tym, ktorzy je produkuja. Odstaw je a zobaczysz swoje piekne wlosy i cere :-/ ja tez myslalam ze jest ok, ladna cera,wlosy itp. Dopoki nie zrobilam prob watrobowych i w nocy nie budzil mnie okropny bol prawej nogi. Co do plastrow zgadzam sie z autorka. W Stanach bylo bardzo glosno na temat ich szkodliwosci. To cichy zabojca.

Od tabletek antykoncepcyjnych nie można nabawić się infekcji pęcherza :) Co do plastrów antykoncepcyjnych, to ja tez zdecydowanie wolę tabletki. Od jakiegoś czasu biorę Vibin i jestem bardzo zadowolona.

Gość groszkova
ja tez stosuje plastry, ale lisvy i absolutnie nie wystepuja u mnie zadne skutki uboczne- czuje sie świetnie i nie zmieniłabym plastrów na inne

Gość dekorka123
Dziewczyny hormony to nie cukierki. Każdy organizm jest inny i każdemu z nas pasuje co innego. Jeśli się źle czujecie po plastrach czy tabletkach to trzeba powiedzieć swojemu lekarzowi. Ja zmieniałam środek antykoncepcyjny trzy razy i uważam, że obecny - plastry lisvy są dla mnie stworzone! :)

Gość groszkova
nie no wiadomo kiedy czujemy ze cos nie tak od razu trzeba powiedziec o tym lekarzowi. to moze byc znak, ze antykoncepcja jest niewłasciwie dobrana.

No i trzeba pamiętać, że dobry ginekolog najpierw robi badania i przeprowadza szczegółowy wywiad lekarski, a dopiero potem przepisuje odpowiednie środki antykoncepcyjne

Gość frelka11
A ja nie wiem skąd widnieje przekonanie, że ginekolog musi zlecać badania hormonalne przed przepisaniem antykoncepcji. Dobry ginekolog po usg wie jaki środek będzie najlepszy :)

Gość groszkova
to chyba juz zalezy od lekarza czy zleca badania czy dobiera antykoncepcję po przeprowadzeniu wywiadu lekarskiego

Gość stylowa56
Ok zależy od lekarza ale na pewno nie są konieczne. Moja Pani ginekolog dobiera środek antykoncepcyjny po badaniu usg.

Gość groszkova
ja robiłam badania ale wiem, że nie jest to konieczne. osobiście ufam lekarzowi i wiem, że wybiera najodpowiedniejszą metodę

Gość biedroona82
jedni ginekolodzy zlecają badania hormonalne przed zapisaniem antykoncepcji inni nie. to chyba kwestia indywidualna, choć ja czułam się pewniej gdy je zrobiłam

Gość gość
Kwestia badań hormonalnych przy doborze antykoncepcji nie ma większego znaczenia. To się robi bardziej na chybił trafił. Ale badania hormonalne, usg, próby wątrobowe itp sa ważne po to żeby kontrolować stan pacjentki i żeby mieć rozeznanie czy jej stan się nie pogarsza po antykoncepcji. Dodatkowo badania hormonalne sa ważne bo może sie okazać, że u pacjentki te hormony szwankują albo ma ona w ogóle problemy z płodnością, a środki hormonalne jeszcze bardziej ukryją takie problemy. Kiedyś słyszałam opinię jednego lekarza że trzeba robic badania, bo po co przepisywać pacjentce hormony skoro może sie okazać że jest bezpłodna albo ma spore problemy z płodnością i przez okres antykoncepcji niepotrzebnie sie truła. Jeśli faktycznie ma te problemy z płodnością i hormonami to powinna o tym wiedzieć chociażby nawet po to żeby jak już zechce odstawić te tabletki i zajść w ciążę to żeby nie musiała potem spędzać kolejnych miesięcy czy nawet lat na tym żeby doprowadzić hormony do porządku, ale żeby mogła o tym wcześniej pomyśleć.

Gość gość
mi nie odpowiadały. Źle się po nich czułam i zostawiały nieestetyczne ślady. Teraz myślę nad komputerem cyklu.

Gość gość
Jeśli myślisz o komputerze cyklu to polecam Ci cyclotest. Sama go stosuję i jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
jaką masz wersję? 2 plus? my way?

Gość gość
My way. Kupiłam go w zeszłym roku. Ma bardzo dużo funkcji, można wprowadzać dodatkowe informacje. Mogę go polecić każdej kobiecie.