Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest coś takiego w ogóle jak dobry dom?

Polecane posty

Gość gość

np. osoba z dobrego domu według kafeterian? Bo jak tak patrze po ludziach których znam to w każdej rodzinie są jakieś problemy i coś co kafeterianie nazwaliby "patologia" i czy jest coś takiego jak idealne życie? np osoba której sie wszystko w życiu udało odrazu?

Ja nie wierzę w dobry dom. Mój mąż z takiego pochodzi. Niby. A w środku to ta rodzina jest jak zgniłe jabłko. I truje wszystkich od środka.

Czy jest coś takiego w ogóle jak dobry dom? X Tak, ale tylko wtedy, gdy nikogo w nim nie ma.

Gość gość
To zależy. Dobry dom możesz stworzyć bądąc dorosłą i samodzielną osobą. Dzieci przecież nie mają wyboru jeśli chodzi o rodziców i dorastanie do pełnoletności. Nie wiem co oznacza dobry dom, ale wiem że są dobrzy rodzice którzy spełnij'ają się wtej roli; słuchają co dzieci mają do powiedzenia, widzą ich mocne atuty i słabości po czym skupiają się na atutach a nie, na negatywach. Pozwalają swoim dzieciom żeby były kreatywne, ganią i karzą kiedy zajdzie potrzeba ale także dbają o rozwój dziecka i stoją murem za wyborami swoich pociech. To ostatnie to rzadkość ale nie jest aż tak niespotykana.