Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

studenciak9595

kilkuletni związek

Polecane posty

Hej, tak naprawdę nie wiem dlaczego się tu zarejestrowałam, ale chyba potrzebuję opinii obcych osób. Mam problem z facetem (jak wiele z nas). Jestem z moim chłopakiem 6 lat i od dwóch miewa takie okresy, że strasznie mnie olewa. Ja studiuję we Wrocławiu, on został w naszej miejscowości (pochodzimy z tego samego miasteczka), widzimy się tylko w weekendy. Jednak jak zdarzy mi się wrócić wcześniej to nie spotyka się ze mną, bo praca, bo zmęczony itp., ale jeśli chodzi o kolegów to potrafi się z nimi spotkać nawet jak skończy pracę o 22. Od bardzo długiego czasu jest tak, że gdy jestem we Wrocławiu to nie mam z nim wgl kontaktu, nie odzywa się, nie dzwoni, wgl to już się przestałam o to nawet czepiać, bo ileż można. Dzisiaj do niego napisałam czy się spotkamy, bo wróciłam, a on do mnie, że już teraz to inne ma plany. Wgl wydaje mi się, że on ma mnie po prostu w d***e. Pojechał sobie gdzieś z kolegami, nawet nie wiem gdzie, bo już mi nawet nie odpisuje. Nie rozumiem tego, wiem, że kolegów trzeba mieć, ale on się z nimi widzi częściej niż ze mną i wydaje mi się, że to nie powinien być problem, żeby do mnie przyjechać, skoro wróciłam. Jak gdzieś wyjeżdżamy to wszędzie chodzi tylko z kolegami, a mnie traktuje jak znajomą ( na szczęście oduczyłam się robienia scen przy ludziach i po prostu nauczyłam się siedzieć cicho). Nie powiem, że jestem święta. Kiedyś byłam o wszystko i wszystkich zazdrosna, ale chyba w końcu dorosłam, ale też bym chciała czuć, że jestem do czegoś potrzebna. Jak się już widzimy to często ktoś z nami jest, a jak nie to on siedzi na kompie, ja w telefonie, bo co mam robić. Jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to od jakichś 3tyg nic się nie dzieję. Co ja powinnam zrobić? Nie ukrywam, że chciałabym zawalczyć o ten związek, ale może to po prostu nie ma sensu. Jeśli chodzi o rozmowę to z nim się nie da. Jak zaczynam coś mówić to się drze, że jak mi tak źle żebym sobie zmieniła chłopaka i że on mi krzywdy żadnej nie robi, a ja wymyślam. Nie wiem, czuję się jak gówniara pisząc to, ale to jest chyba dość powszechny temat wśród kobiet. Mam nadzieję, że mnie za bardzo nie zjedziecie ;)

Gość gość
Niestety na pierwszy rzut oka to wygląda jak koniec... Moim zdaniem powinnaś zachowywać się jak on. Nie zaczynaj rozmowy, nie pytaj w weekend, kiedy się spotkacie, ogólnie olej go. Pewnie będzie ciężko, ale to wiele powie ci o waszej relacji. x 1. Jeśli zauważy to, zacznie pytać, czemu się nie odzywasz, kiedy się spotkacie itd., to być może dopadła go rutyna, brakuje mu tego "gonienia króliczka", byłaś zbyt dostępna dla niego - zawsze miałaś czas przyjechać, napisać etc. Możesz wtedy albo z nim pogadać, albo to przeciągnąć, odpisać, że teraz ty nie masz czasu, bo masz inne plany. Bez wchodzenia w szczegóły. 2. Jeśli on też będzie milczał, to myślę, że dobrze będzie przyzwyczaić się do mniejszego kontaktu, jeśli jemu nie zależy, to ty nic nie zdziałasz. Nie możesz walczyć za waszą dwójkę. x Ogólnie co do sytuacji 1. miałam ostatnio podobnie. Mój facet (znamy się znacznie krócej) miał dla mnie mniej czasu, bo tu wyjazdy dwu- lub trzydniowe w pracy, jak wracał to byliśmy umówieni, ale wpadł kumpel, a tu coś tam, gdzieś mieliśmy wyjść i nie wyszło... Jak przyjeżdżał, to praktycznie seks + sen, bo na nic innego nie było czasu. Kiedy wyjechał, mieliśmy mniej więcej taką wymianę smsów: "kto cię teraz będzie przytulał?" "ktoś się znajdzie" "masz kochanka, tak?" (żartem ;) ) "tak, ciebie" "ja nie jestem twoim kochankiem..." "ostatnio nic nie robimy razem praktycznie, zepchnąłeś mnie na taką pozycję, więc czego oczekujesz?" Przemyślał sprawę i ostatnio zaproponował, że może byśmy zamieszkali razem, wtedy będziemy mieć dla siebie więcej czasu i będzie mógl się mną opiekować :)

Myślę, że możesz mieć rację. Postaram się zrobić tak jak mi podpowiadasz. Nie będzie łatwo, ale w sumie nie mam nic do stracenia.