Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wasze 1,5 roczne dzieci mają kontakt z rówieśnikami?

Polecane posty

Gość gość

Bo mój nie chodzi do żłobka tylko siedzi z nim moja mama, w rodzinie nie ma innych dzieci, dzieci sąsiadów chodzą do żłobka a poza tym moja mama nie jest zbyt towarzyska i nie sądzę żeby kawkowala z moimi sąsiadami. Myślicie że moje dziecko dużo na tym traci?

Gość gość
niech zgadnę jesteś samotną matką a dziecko to z jednorazowej zabawy albo romansy z żonatym?

Gość gość
Mój ma 20 m-ce, chodzi do żłobka od roku i zauważyłam że nawiązuje relacje z dziećmi. Oczywiście są to relacje adekwatne do wieku. Uważam ze dziecko powinno mieć kontakt z rówieśnikami bo uczy się dzielić zabawkami itp. Może Twoja mama poszłaby z dzieckiem na kilka godzin w tygodniu do sali zabaw czy klubu malucha?

Gość gość
u mnie niestety też nie ma w rodzinie żadnych małych dzieci, poszłam kiedyś z małą na fitness dla mam z dziećmi i była bardzo zdziczała. Z daleka, póki dzieci się nie ruszały była zachwycona,jak tylko (młodsze od niej dzieci) zaczęły się poruszać w jej stronę,zaczynała się histeria. Niestety byłyśmy tylko raz,bo potem ciągle chorowała. Ale niedługo będzie coraz cieplej,więc myślę,że jak będziemy chodzić na plac zabaw nawiąże nowe znajomości.

Gość gość
Ja też siedzę w domu z dzieckiem, ale dzień w dzień wychodzę na plac zabaw, gdzie jest pełno dzieci w różnym przedziale wiekowym. Czasem nawet jadę specjalnie samochodem na większy, lepszy, żeby nie było nudno.

Gość gość
takie dziecko najbrdziej potrzebuje towarzystwo rodzicow. wychodz na plac zabaw i juz. btw zlobek jest okropny.

Gość gość
no i nie dziwota skąd tyle dzieci z dzuczalych, gdy zobaczy nowa twarz to jedna wielka histeria i wrzask, bo zna tylko najbliższych czlonkow rodziny, a dziecie chowane gorzej niż w klatce odizolowane od innych Obecne dzieci to gorzej chowane jak w burzu. Już dzika malpa bardziej jest smiala niż wasze zdziczale pociechy.

Gość gość
ZADNA dorosla osoba nie zastapi dziecku grupy rowiesniczej . ZADNA i nawet nie wiem jak wspanialy rodzic nie da tyle korzyści w rozwoju i uspołecznianiu tak jak inne dzieic, które wiekowo i rozowjowe są zblozne do dziecka . Swiat dzieci a swiat dorosłych to zupełnie dwa inne swiaty. Dzieci potrzebują kontaktu z dziecmi, w przeciwnym razie zachowują się jak aspołeczne wypusty nie umiejące integrować się z drugimi osobnikami, bo nauczone jedynactwa kiedy wszystko pod niego jest dostosowywane. Chore i niewychowawcze