Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na prezent slubny do 300zl?

Polecane posty

Gość gość

Niedlugo wraz z chlopakiem wybieramy sie na wesele, jeszcze sie uczymy, dorabiamy marne grosze i nie stac nas na wlozenie kilku setek do koperty. Macie jakies pomysly na nieoklepany prezent (nie chcemy kupic osmych recznikow czy zelazek) do 300 zl? Prosze tylko o nie pisanie komentarzy w stylu ,,jak nie stac was na prezent to siedzcie w domu", poniewaz to bardzo bliscy znajomi a po za tym wydaje mi sie ze obecnosc gosci jest wazniejsza niz kwota w kopercie.

Gość gość
Dajcie pieniądze w kopercie, kupią sobie co będą chceli. Dajcie ile macie i po kłopocie. Do tego ładną kartkę ręcznie robioną i wystarczy.

Gość gość
Może cos do domu? albo serwis obiadowy/kawowy w sklepie Dajar mozecie zerknąc, bo są ładne zestawy i do tej kwoty coś wybierzecie.

Gość Klooi
A może jakiś ładny zestaw sztućcy? My dostaliśmy na ślub piękny zestaw Gerlacha, który wyjmuję na święta na stół. Nie wiem jaka jest obecnie ich oferta ale może coś fajnego za tyle by się trafiło :)

Gość gość
Hmm, chyba najlepiej dogadać się z całą rodziną, żeby prezenty się nie dublowały, bo wtedy faktycznie na co komu pięćset ręczników ;) Ja jestem elegantką, więc stawiam na klasyczny zestaw pościeli na prezent. Piękne są na www.baszka.com.pl i zamkniesz się w tych 300zł :)

Gość Ona302
Pościel też ok ale jednak wolałabym osobiście sztućce zwłaszcza, że zawsze tego brakuje w domu, a takie Gerlacha mogą być np. zestawem na święta i uroczystości :)

Gość gość
Ja miałam ostatnio podobny budżet do wydania jak szłam na wesele znajomych i też postawiłam na pościel. Teraz te komplety są naprawdę bardzo ładne i wyglądają jak małe dzieła sztuki. Swój wybrałam na tej stronie www.podusie.pl. Ogólnie uważam że jak kupować to właśnie takie praktyczne prezenty. Można oczywiście włożyć pieniądze do koperty bo najłatwiej ale jeżeli para młoda tego nie wymaga to fajnie wykazać jakąś większą inicjatywę.

Gość gość
Miałam niedawno ślub i serio zdecydowanie wole pieniadze niz prezent...dostalam Male reczniczki. Na co mi? Szczerze pościel ujdzie, ale to moze od razu piżamkę:) ja lubię śmieszne wzorki a ktos by mi kupił w gołębie? "wielka radość" z prezentu. Jeżeli młodzi nie mówią wprost ze kupcie żelazko albo czajnik to tylko pieniądze no chyba że obraz, który sam namalujesz. Ale to też nie każdy doceni

Gość Kenndi
No bo akurat kupili coś co ingeruje w Twoją estetykę, nie dziwię się. Obraz też słabo bo jak się nie spodoba to nie wiadomo co z nim zrobić ;/ Ale już takie rzeczy użytkowe jak garnki, sztućce, kieliszki to uważam że w porządku.

Gość Pulko
No spoko to jest prezent moim zdaniem ale warto, żeby były lepszej marki skoro to prezent ślubny. Lepiej kupić mniejszy zestaw marki z tradycją niż większy ale chiński.. jakość, a nie ilość.

Gość Pulko
Śliczny jest ;) nie wiem czy sama sobie nie zafunduję albo nie podpowiem mężowi że chce na urodziny które mam w listopadzie. Fajnie też że tak na prawdę taki zestaw w kuchni spokojnie wystarczy więc nie trzeba zapychać sobie szafek milionem różnych garów.

Gość pajeczynka
No masz wszystkie potrzebne wielkości i po co więcej w zwykły dzień ;) można ewentualnie później dokupić jeszcze jakiś jeden wielki jakbyś miała gotować dla większej ilości gości czy coś.

Gość djancia
Ładny i praktyczny prezent ;) jak najbardziej na tak. W sumie jak nie masz za dużo kasy to możesz się z kimś zgadać np. i kupić wsolny prezent, a wtedy to można już kupić dużo większy zestaw albo lepszej linii ;)

Gość Taniszja
No wspólny prezent to często dobre rozwiązanie zwłaszcza jak to lepsi znajomi. Lepiej kupić jedną solidną rzeczy niż 10 małych. Co do garnków to fajny pomysł moim zdaniem zwłaszcza jeżeli młodzi wprowadzają się na swoje.

Gość Ormianeczka
Zestaw sztućców też jest całkiem niezłym pomysłem, zwłaszcza że często ludzie mają każdy nóż i widelec z innej parafii. Ja bym się ucieszyła,a Wy?

Gość omilka
Ja tam bym się ucieszyła. W końcu nawet jeżeli mają dobre u siebie to mogą mieć drugie. Teraz jest moda na robienie zdjęć przy stole to dodatkowo fajnie wygląda że coś innego leży, a nie w kółko to samo.