Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza podczas krwawienia po odstawieniu anty???

Polecane posty

Gość gość

Brałam normalnie tabletki anty... Po 7dniowej przerwie w której byl okres wzięłam z kolejnego opakowania trzy tabletki po czym odstawilam.... Po dwóch dniach zaczelam krwawić... Czy podczas owego krwawienia moge zajść w ciążę??

Gość gość
kiedy mialas ostatni stosunek ?

Gość gość
Pierwszego dnia krwawienia mialam stosunek. Ciąża dla mnie to nie problem bo chcemy z mężem dziecko tylko jestem ciekawa czy te krwawienie mam traktować jak okres-typowy przy przerwie miedzy tabletkami czy jako następstwo odstawienia i jak dlugo moze trwac ?

Gość gość
jako okres typowy traktuje się dopiero krwawienie które jest po owulacji. W przypadku odstawienia tabletek to pierwsze krwawienie które nie jest wynikiem spadku hormonów które przyjmowałaś. W twoim przypadku to miałaś jedno krwawienie z odstawienia w 7 dniowej przerwie, kolejne krwawienie z odstawienia miałaś po przyjęciu tych trzech tabletek i ich odstawieniu a okres właściwy jeszcze nie nadszedł. Trudno powiedzieć ile będzie trwac krwawienie w końcu nie tak dawno krwawiłaś i jeszcze nie zdążyło sie chyba wybudować endometrium. W każdym razie nie powinnaś do tego podchodzić w ten sposób że "o krwawię to nie moge zajść w ciążę", albo liczyć dni od tego momentu do następnej miesiączki. Trochę namieszałaś i w twoim organizmie nie wiadomo co sie dzieje. Może miałaś owulację zaraz po odstawieniu albo możesz mieć ja właśnie teraz, któż to wie. Ciąży bym nie wykluczała