Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS ma kobiety za idiotki ?

Polecane posty

Gość gość

Czuję się w tym kraju coraz gorzej. Jako kobieta, która zaczyna być traktowana przedmiotowo. Jeśli wejdzie ustawa o całkowitym zakazie aborcji to zostaną złamane prawa człowieka, ale nikt tej ustawy nie zablokuje bo trybunał konstytucyjny istnieje już tylko teoretycznie. Jeśli mnie ktoś zgwałci to mam urodzić mu dziecko i co ? i może jeszcze mu za to dziękować ? jakieś alimenty dostanę lub jakąś pomoc od państwa ? a 500 zł, ale wtedy musze chyba dać się zgwałcić jeszcze raz, bo ten zasiłek jest od drugiego dzięcia Jeśli urodzę dziecko mega chore, które przeżyje poród to będę musiała pewnie rzucić prace i zajmować się takim dzieckiem przez całe swoje życie. Jeśli umrę w czasie porodu, bo tego chce jakiś facet w sukience i święty za życia Marek Jurek to kto wytłumaczy to mojej małej córeczce ? Ograniczyli dostęp do in vitro, ograniczają dostęp do tabletek ,,po''mając kobiety za debilki lykajace te tabletki ( za 150 zl ) po każdym stosunku. Jeśli ograniczą prawo do aborcji to będzie gorzej niż w państwach islamskich. Będzie przyzwolenie na gwałt, kobiety będą umierać w podziemiach aborcyjnych. CHCIAŁAM ZAJŚĆ W DRUGĄ CIĄŻĘ NA WAKACJACH, ALE TEGO NIE ZROBIĘ ! Nie rozmnażajcie się kobiety, bo to zagraża waszemu życiu ! a na PiS nie głosowałam i w życiu nie zagłosuję. Kobiety nie można traktować jak rzecz, jak inkubator, jak coś gorszego od mężczyzny. NIE MOŻNA !

Gość chłopek_ciekawski
Zawsze możesz pojechać do Czech, albo do Reichu...

Gość gość
"Nie rozmnażajcie się kobiety" Pewnie. Niech za was arabuski to robią...

Gość gość
autorko-jak bedziesz chciała usunąc to i tak to zrobisz po prostu wzrosnie cena... zycze ci jednak, sobie oraz pozostałym kobieta aby nigdy żadna z nas nie musiala tego robic

Gość gość
I co z tego ze może? To nie oznacza ze problem zniknie, a to jak się traktuje u nas kobiety to jest problem. Wracamy chyba do średniowiecza!!

Gość gość
Tak wracamy do moralności i stul japę kobieto.

Gość gość
Ja w ogóle nie pojmuje jak kobieta premier może w ogóle popierać zaostrzenie tej ustawy gdy w Pl i tak sa to tylko 3 wyjatkowe przypadki. Ciążę najczęściej zagrażające to ektopowe częstość występowania to 1 na 100 ! Wiecie że każda starajaca sie może to spotkać, podobnie jak wady płodu. Brak badań prenatalnych to cofnięcie sie o sto lat. Jak w ogóle Biskupi mogą apelowac pod przykrywką ochrony życia o skazywanie na śmierć co setna ciężarna w ciąży ektopowej. Nic nie znaczy dla rzadu dla kościoła jesteśmy sprowadzone do roli inkubatora.

Gość gość
Tylko ze ciąża pozamaciczna będzie wyrokiem dla kobiety

Gość gość
Bo jej synuś jest w klerze i ładuje tam kasę. .

Gość gość
nie ma nakazu ******ie, więc nie jęcz

Gość gość
Moja siostra również była w ciąży pozamacicznej jak sie okazało zrosty po poprzedniej cesarce. Ciarki mam myśl o tym że po przyjęciu tej ustawy moja ukochana siostra musiałaby umrzeć. Po ciąży pozamacicznej zaszła w kolejną ciążę i urodziła bliźnięta a tak by jej nie było a jej córka byłaby dziewczynka która nawet by nie pamiętała mamy. Takiego losu chce PIS ? ale przecież Polska to nie państwo Kościelne i dlaczego nie wierzaca ma umierać czy rodzić dziecko z wadami ciężkimi. To jakby kazać nam wszystkim nosić burki, bo ktoś tak chce. A co z kobietami zgwałconymi, mają nagle całe swe życie zmienić bo ktoś dokonał na niej zbrodni gwałtu a biskupi wymusili donoszenie ciąży. Czasem w ciąży zdarzy sie coś tak nagłego że czasu na wyjazd np do holandi zabraknie, kto weźmie odpowiedzialność za te stracone życie ? Stare mohery już w ciążę nie zajda, a że skrobały sie na potege to myślą że przez poparcie kościoła teraz kupią sobie niebo .

Gość gość
Kobieta zgwałcona nawet badań na choroby weneryczne hiv hcv chlamydie i inne doprosic sie po g****ie nie może. Ale rodzić musi, tak. A co z dzieckiem po porodzie ? Nie każda kobieta w ogóle chce w swym życiu rodzić a co dopiero dziecko degenarata gwałciciela. Prezydent ma córkę czy ona bedzie po zaostrzeniu tej ustawy traktowana na równi z nami ? Czy w przypadku ciąży zagrażające rodzice wezwa do niej ksiedza i każą czekać na koniec czy tylko nas szaraczki ta ustawa dotknie ?

Gość gość
Tu autorka. Przykro mi, że mamy takich rzadzących. Nikt nie jest idealny, za aborcją dowolną niczym w czasach prl też nie jestem, ale to co chcą nam zgotować rządzący teraz to przechodzi ludzkie pojęcie. Kobieta jest traktowana jak śmieć. Nie urodzi dziecka ? To niech umiera. Poroni ? To wsadzić ją do więzienia. Sama poroniłam swoją drugą ciążę, to ogromny szok dla kobiety i trauma na dlugi czas. I oni chcieliby mnie jeszcze ciągać po sądach ? To naprawdę PRZERAŻAJĄCE !

Gość gość
Polska zawsze była państwem wyznaniowym, a teraz to będzie oficjalne. Mam nadzieję, że Polacy po rządach PiS tak dostaną po tyłku, że ta sekta zniknie z życia publicznego po jednej kadencji. Musimy zjeść tę żabę. Jak chce się usunąć ciążę to i tak się to zrobi, dokładnie tak samo jak teraz. Ten problem nie będzie dotyczył bogatych, a Jadzia z Podkarpacia i tak ciąży nie usunie, bo w tamtych okolicach słowa księdza ważniejsze od własnego rozumu. Prawo sobie, życie sobie. Wybraliście katotaliban to macie. Następnym razem bądźcie mądrzejsi. Polsce zawsze było bliżej do Wschodu niż do Zachodu. Czesi nigdy nie mieli tego problemu. Podziwiam ten pragmatyczny i ateistyczny naród. Powinniśmy się od nich uczyć.

Gość gość
Wybraliście katotaliban to macie. x ja sobie nie wybrałam!!!! głosowałam na inną partię, więc przestańcie pisać tego typu teksty!!!

Gość gość
TO NIE PIS MA WAS ZA IDIOTKI A SAME CHCECIE BYC WOREM NA SPERME! JAK MOZNA ZABIC DZIECKO??? JAK KTOS ZGWAŁCI TO MOZNA URODZIC I ODDAC! Jak byłaby aborcja w takiej sytuacji legalna to nagminnie byłyby łamane prawa, każdy lekarz dokonujący aborcji wpisałby w karte ciąży - aborcja z gwałtu i nic by mu nie zrobili! Jak dziecko z wielkimi wadami to i tak nie przezyje ale niech Bóg o tym decyduje a nie wy! jak ciaza zagraza zyciu kobiety a huć na seks jest wieksza od rozumu to wasz wybór!

Gość gość
Najlepsze jest to, że gwałciciele wychodzą po 2-3 latach (o ironio) za dobre sprawowanie albo w ogóle zawiasy dostają i mijają swoją ofiarę śmiejąc jej się w twarz na ulicy (znam taki przypadek), a teraz kobieta ma zostać sama z dzieckiem żeby jeszcze ją palcami wytykali: "o to ta zgwałcona" - dla tych co wiedzą albo "o to ta co się puściła i ma bękarta" - dla tych co nie wiedzą. Po chłopie nie widać, że gwałciciel ani że dzieciaty i wszystko jest cacy. Ja rozumiem, że kościół ma prawo mieć swoje zdanie co do aborcji, po prostu ja nie muszę tego słuchać ani przestrzegać ale kiedy zaczyna wpływać na ustawy to robi się bardzo niebezpiecznie.

Gość gość
TA wyżej totalna idiotka . Ciekawe czy jak wpadniesz albo ktoś Cię zgwałci i dziecko będzie chore i będziesz chodziła ze świadomością , że nosisz w sobie dziecko które już ma rączki , nóżki , bije mu serce tak przez 9 miesięcy by po porodzie zaraz umarło bo miało by wady ? Syty głodnego nie zrozumie . Psy dostają wścieku macicy więc nie odzywajcie się do innych kobiet jak do psów .

Gość gość
gość dziś Jak byłaby aborcja w takiej sytuacji legalna to nagminnie byłyby łamane prawa, każdy lekarz dokonujący aborcji wpisałby w karte ciąży - aborcja z gwałtu i nic by mu nie zrobili! xx DEBILU TAKI PRZEPIS JUŻ JEST CAŁY CZAS!!! więc jakie prawa "byłyby" łamane??? jakoś nikt nie ściemnia i nie kombinuje, bo gwałt trzeba zgłosić, udowodnić, a bierze w tym udział policia, prokuratra i sąd. Widzisz kretynie? nawet nie wiesz co się w twoim kraju dzieje.

Gość gość
TO do 11:35

Gość gość
Do 11:35 , ja nie wierzę w Boga , jak boli Cie ząb to po co z**********z do dentysty ? Bozia dała niech bozia zabierze , reszte zębów od razu też ... idiotka . Lubisz być poniewierana to bądz , kolejna której wyprano mózg .

Gość gość
Dokladnie to samo mysle. Wracamy do moralnosci??? To niech ksieza zostana osadzeni za pedofilie i za jej ukrywanie! Na poczatek. Ci zasrani biskupi ktorzy tak apeluja o zakaz aborcji ukrywali wszystkie brudy kodcielne. Sa niemoralnymi, plugawymi potworami. I maja czelnosc wytykac innym moralnosc? Wiekszosc tych 60-70 latek jest wyskrobanych bo kiedys to bylo normalne. X A teraz prokurator bedzie mogl wszczynac sledztwo bo ktos poronil, nawet jesli to byla wyczekiwana ciaza. Matka bedzie musiala swoja tragedie zeznawac na policji. P******i ludzie. X A kobiety ktore dokonaly aborcji, wcale nie skrobia sie co miesiac, gdyby mialy mozliwosc wolaly by tego uniknac. Nawet feministki nie uwazaja, ze aborcja to cos wspanialego bo kazda aborcja to pewien dramat jednak. Ale jest ona czasami potrzebna i tyle.

Gość gość
PiS traktuje kobiety jak maszyny do rodzenia dzieci i sługi mężczyzn, dlatego na nich nie głosowałam. A kobiety które popierają PiSioli to zdrajczynie. Wstyd i hańba, dno i wodorosty. Polska wraca do średniowiecza i schodzi na psy.

Gość gość
A baba z 11:35 ocenia wg siebie. Bo ONA BY KLAMALA O GWALCIe i do niej nie dociera, ze wiejszisc ludzi jest normalna. Tak samo ksieza, swoje kochanice tez na aborcje wysylali. Wiec oni sadza, ze każdy jest takim bezmozgirm. Najlepsze, ze pigulki dzien po odmawiaja, uswiadamiania odmawiaja. To właśnie czymi z kobiet wory na sperme i inkubatory. Moze w ogole nas pozamykaja w "domach rodzenia" gdzie beda nas g****ic a potem bedziemy musialy roszic i tak do menopauzy?

Gość gość
Dlaczego w tym kraju katolicy roszczą sobie prawo do narzucania swoich poglądów nie-katolikom? To tak jak ja bym zmuszała katoliczkę do aborcji, której ona nie chce. To działa w dwie strony. Dlaczego kler chce się wtrącać do prawa państwowego obowiązującego także niewierzących Polaków? Umarł niedawno taki jeden poseł z PiS, który bredził, że gdyby mu zgwałcili żonę/córkę i ta byłaby w ciąży to "kazałby jej urodzić" (i może jeszcze "kochał jak własne??? Taaa, już to widzę). W ławach PiS-u siedzą posłowie wchodzący w tyłek klerowi, którzy sami są po czterech rozwodach i zapewne niejeden opłacił aborcję swojej kobiety w wypasionych prywatnych lub/i zagranicznych gabinetach. Jak sprawa dotyczy ich samych to przecież "co innego", nie? Beatka z synem księdzem i Jarek bezdzietny utajony gej będą innym kobietom mówić czy mają mieć dzieci.

Gość gość
Chodzi O kase. Im wiecej zniewolenia tym latwiej zarabiac na okradaniu obywateli (a glupie rzady napychaja im kiese) Aaa, i teraz ustawa rolna wchodzi ;) dlatego jest szum o aborcji. Poczytajcie se o tej ustawie to zrozumiecie czemu ksieza woleliby ja przepchnac po cichu w czasie gdy ludzie heda klocic sie o aborcje

Gość gość
Do goscia z 11:35 Nie wiem czy ogarniesz to mikro rozumem ale wytłumaczę ci to. Razem z mężem rozpoczęliśmy starania o drugie dziecko, byłam pewna że sie udało ponieważ okres spóźnił mi sie 2 dni wykonałam test był negatywny. Po kolejnych 2 dniach dostałam okres wiec pomyślałam ok nie udało sie w kolejnym cyklu dalej bedziemy sie starać. Tak minęły 3 tygodnie, zaczęłam plamic umowilam sie do ginekologa. Wizyty nie doczekałalam gdyż gotujac obiad poczułam ból w klatce piersiowej spojrzalam w dół i zorientowalam sie że krwawie ale to tak intensywnie że krzyzowalam nogi by sięgnąć po telefon. Wyladowalam na stole z krwotokiem, usunieto mi jajowod. Byłam w ciąży pozamacicznej o której nie wiedzialam bo dostalam okres. Jak okazało sie później hcg nie spadało do zera i w obawie o przetrwała chorobe trocoblastu dostałam chemie. Ty twierdzisz że powinnam była umrzeć bo swiadomie podjęłam ryzyko zajscia w ciążę. Zgadza sie kazda kobieta je podejmuje co nie oznacza że biskupi rękami pisu mają w taakim wypadku skazać mnie na śmierć, to nie ma nic wspólnego z 5 przykazaniem. Mnie by pewnie po zaostrzeniu tej ustawy uratowano gdyz dopiero na stole po otwarciu zobaczono ze to ciąża gdybym jednak nie miała takiego przebiegu a tylko rozpoznanie pozacicznej musiałabym godzić sie ze śmiercią.

Gość gość
Obejrzyjcie film Spotlight. Tacy ludzie (kler) wami rządzą i ustanawiają prawo. Szkoda, że sami często je łamią i kara ich nie spotyka.

Gość gość
Wy serio uważacie, że lekarze nie będę uswac ciąż pozamacicznych? Skończcie bredzić:O

Gość gość
Kler myśli tylko o pieniądzach. To bandyci i terroryści. Ciekawa jestem kto wymordował prawie wszystkich Indian obu Ameryk. Gwałcą bezkarnie dzieci. A jak ktoś powie o nich prawdę to zaraz gderają o prześladowaniu chchrześcijan. Ich trzeba do roboty zagnać. Cały dzień na plebanii siedzą i nic nie robią. Tylko żrą obiad który gosposia im gotuje. Żyją sobie na nasz koszt i ciągle im mało. Księża nienawidzą kobiet. Robią z nich maszyny do rodzenia dzieci i niewolnice mężczyzn. Żaden klecha nie ma prawa decydować za kobietę. Jak kobieta chce usunąć ciążę idzie usuwa i koniec. To moje ciało, moja macica i ja decyduję. Nie facet w sukience.