joafer 0 Napisano Maj 5, 2016 Słoneczko wizyta jest płatna ale ja do ministerstwa dzwonilam i powiedzieli że wszystkie dodatkowe wizyty są nie płatne tak też powiedziałam na rejestracji zresztą napisałam do MZ maila z pytaniem i dostałam odpowiedź na piśmie. Jak chcesz to zadzwoń do nich oni ci wszystko wytłumacza. A jak będziesz ewentualnie pisać maila to zaznacz tam kiedy masz wizytę to oni napewno do tego czasu ci odpisze. Cobys na wizytę miała to pismo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joafer 0 Napisano Maj 5, 2016 Dorotko popieram w 100% banda debili kretynów s*******now, gowno wiedzą o in vitro a się madrza . jakby ktokolwiek z nich choć raz przeżył to co my to by się po zamykali te gęby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joafer 0 Napisano Maj 5, 2016 Madzia napewno coś jeszcze będę brała tylko raczej nie może menopur ani gonal bo tu inne leki stosuja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aguuula2525 Napisano Maj 5, 2016 Lalika jestes w szpitalu? Co sie stało? Ominęlo mnie cos? Ja akurat dzis nie oglądałam wiadomosci ale domyslam się co te popaprance kombinują! Chory kraj. Zamiast isc do przodu to sie cofamy. Nikita tak to zawsze jest. Ja tez jak chciałam by @ szybko przyszła to złosliwie jej nie było. Ciekawe kiedy ja dostanę. We wtorek mam wizytę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 5, 2016 W szpitalu jest mama, bylam w odwiedzinach i nie oglądałam faktów, ale o tym pomyśle zapładniania 1 kom juz czytalam I pisalam tu. Z mama jest ciut ciut lepiej..a ja juz tym wszystkim mega zmęczona jestem i fizycznie i psychicznie. A jutro znowu dzien w biegu. Lalika Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aguuula2525 0 Napisano Maj 5, 2016 Lalika. Zyczę zdrowia dla mamy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 5, 2016 Aneta czy ty miałaś krio? Napisz co dokładnie bralas!Lalika ciesze się ze z mama juz lepiej! Allessa Ania coś was nie słychać co u was? Pozdrawiam MaBo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 5, 2016 Witam! Ponawiam prośbę, opiszcie proszę jak wyglądało przygotowanie do crio! Jakie leki i w jakich dawkach brałyście? W których dniach cyklu jeździłyście na USG, czy jakieś badania hormonów były potrzebne? Na który dzień cyklu lekarze zwykle wyznaczają transfer? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam i z góry dziękuję! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Joafer Napisano Maj 5, 2016 Catarina napisz co jadlas i co brałas w trakcie stymulacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 5, 2016 Gościu czytaj to się dowiesz jakie leki napewno encorton i jeszcze jedno na E. Co do badań to wiadomo ze wszystkie aktualne Wirusologie itp nie wiem co do hormonów bo też będę dopiero podchodzić do krio. A co do transferu to naprawdę indywidualna sprawa czasem w 14 dc czasem 16 różnie bywa no i usg tez chyba pierwsze po 6 dniach później to już jak lekarz powie,MaBo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 5, 2016 MaBo czytam ale szczegółowo mało kto opisuje. Leki to Encorton i Estrofem ale o dawki mi chodzi i czy coś jeszcze oprócz suplementów dziewczyny brały i tak na oko ilość wizyt bo jak u większości z pracą czasem trudno to pogodzić. Ale dziękuję za każdą informację :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aneta197722 0 Napisano Maj 5, 2016 MaBo- ja nie miałam krio. Byłam na długim protokole. Trzecie podejście-raczej troche odpuściłam nie miałam tyle stresu co do poprzednich transferów. Dodatkowo wzięłam intralipid, klej i nacięcie. Cały czas łykałam wit d3+ tran+wit c+ kwas foliowy 15mg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Maj 5, 2016 Sunshine – gratuluję, beta na pewno uroście. W 8 albo 9dpt betę robiła Fif, miała chyba 8? Nie jestem pewna wyniku. Ale – beta była na tym poziomie, a Fif w styczniu urodziła dwóch wspaniałych chłopców. Więc ponad 5… Ponad 5 już w 10 dpt jest uznawane za ciążę, a do jutra beta powinna ci skoczyć kochana… Smutasku – pięknie Pozazdrościć Teraz psychicznie nastawiaj się na bycie mamą dwóch bajtli Małami ja brałam przy transferze w ubiegłym miesiącu atosiban i mąż uważa, że teraz też powinnam wziąć, żeby sobie w brodę potem nie pluć. anies30 - pięknie że maluszki już odebrane. Trzymam mocno kciuki :* aneta197722 gratuluję Cudny wynik L4 ciążowe o ile się orientuje dostaje się w GynC po dwóch betach z odpowiednim przyrostem. Dorciak ja niestety znam osoby, które na nich głosowały. I czasem mi się rzygać chce jak słucham co opowiadają. Jak powiedziałam koleżance, która jest po chemii, że jeśli uważa że ivf jest sprzeczne z naturą, to nie powinna leczyć raka bo to też sprzeczne, to mi powiedziała że ja nie jestem chora, a ona tak, to dwie różne sprawy. Mam się nie porównywać, bo ja bez dziecka przeżyję. Ci ludzie mają klapki na oczach niestety. Ja do Crio zażywam - od 2 dc zażywam encorton 10 mg (choć dr M zalecił 5 mg ale dr J kazała mi zwiększyć dawkę) oraz 2x1 estrofemu. Od 7 dc mam 3x1 estrofem. Dziś 13 dc, godzinę temu zażyłam pierwsze 2 tabletki lutinusa (2x100 mg) i 2 tab duphastonu. Do Transferu duphaston 3x2 i lutinus 3x1 i estrofem 3x1 i encorton 1x1 10 mg. Od poniedziałku dołączam fragmin, we wtorek 18 dc – transfer. Ja nie odstawiałam suplementacji, więc dodatkowo zażywam omega 3 – 3000, vit D – 2000, olej z wiesiołka 3x2, zamiast miovarine – inofem bo miałam jeszcze w domu 2x1 i colostrum 2x1 no i femibion clasic 1x1. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Maj 5, 2016 no bez przesady, poważnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Maj 5, 2016 poważnie, niech ktoś założy nowy wątek, to chyba nie ma sensu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 6, 2016 Co do crio. Dostalam encorton i estrofen od 2dc. Pierwsze usg było 10dc później 12 i 15dc wyznaczono dzien transferu na 21dc bo mrozaczek byl blastka 5 dniową. Żeby było ładne endometrium można brać wiesiołek i niepokoalanek do ok.14dc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Maj 6, 2016 Ja mam przez tą całą politykę naprawdę dylemat, czy brać 2+1 czy pojedyncze ivf i w razie w uciekać do Czech. W sobotę muszę już umowę podpisać ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
linkaa28 0 Napisano Maj 6, 2016 Kciuki za bety :) piszcie dziewczyny jak będą wyniki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia885 0 Napisano Maj 6, 2016 Ja krew już oddałam..... teraz czekam na wynik Trzymajcie kciuki Pozdrawiam miłego dnia wszystkim życzę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sunshine_111 Napisano Maj 6, 2016 Dziękuję dziewczyny za wsparcie:) Ale się poryczałam... Zaczęłam Wam opisywać jakie miałam straszne przeżycia podczas pobierania krwi, że kobieie po chemii pobierali 55 minut, nie chcieli mi zrobić wyniku na cito, jak godzinę stałam to wyleciał ze mnie cały lutinus z tygodnia chyba... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 6, 2016 Sil, mabo, gościu, dziekuje serdecznie za wszystkie szczegóły crio. Jesteście niezastąpione! Dziekuję i mocno trzymam za każdą kciuki. Pozdrawiam serdecznie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sunshine_111 Napisano Maj 6, 2016 aż tu nagle wynik na necie... 17,46 - mogę się cieszyć? :) Jezu tak strasznie się boję.... Karolcia trzymam kciuki!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia885 0 Napisano Maj 6, 2016 Sunshine Gratulację myślę że możesz się cieszyć :)Skok jest wielki :) Masz jakieś objawy??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
linkaa28 0 Napisano Maj 6, 2016 Sunshine taki przyrost w 1 dzień :) super!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sunshine_111 Napisano Maj 6, 2016 Karolciu mam delikatne bóle jajników i wczoraj mocne ciągnięcie prawego jajnika. Ale nie miałam tych skurczy / bóli nocnych, co mi się poprzednio czasami zdarzało. Nie wiem co z tego będzie dalej, bo zarodek był słaby, hamowanie mamy 26% itd., ale sam fakt zagnieżdżenia przypisuję atosibanowi, relanium i nospie, których poprzednio nie brałam. Jejku, żeby tylko zarodek był zdrowy i organizm go teraz nie odrzucił... Teraz już chyba nie mogę brać relanium... a nospę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia885 0 Napisano Maj 6, 2016 Relanium nie możesz ale no spę raczej możesz . Wiem ze koleżanka w ciąży brała. Miałaś podany zarodek 6A??? Jeżeli tak to jest bardzo dobry :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Maj 6, 2016 sunshine, gratuluję! karolcia, trzymam kciuki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikita2809 0 Napisano Maj 6, 2016 Sunshine gratuluję! :) Super! :) Karolcia, za Ciebie trzymam mocno kciuki! :) Smutasku, jak cudownie że będziesz mieć bliźniaki! Niech się zdrowo rozwijają! Anies, zarodki już z Tobą, niech się wgryzają jak najgłębiej! :) Małamii, dziękuję, że pytasz :* Ogólnie jakoś się trzymam, zewnętrznie, same wiecie, na zewnątrz maska, wszystko ok, uśmiech, a w środku rozsypka i totalny brak radości... Okresu wciąż nie ma, martwi mnie to już, poza tym myślę do którego iść lekarza który przepisałby mi wszystkie badania jakie powinno się robić żeby zajść w ciążę....mam niejasne wrażenie że to jest właśnie zadanie klinik leczenia niepłodności, bo tam lekarze powinni wiedzieć co zrobić, gdzie szukać przyczyny...niestety jak wiecie, przynajmniej w Gyn i pewnie wszędzie liczą się tylko kolejne transfery i wyciąganie kasy na "dodatki do transferu", badań raczej żadnych nie zlecają... Witaj wujku google, trzeba szukać samemu, ale powiem szczerze już nie mam siły :/ A jak u Ciebie sprawy się mają Małamii? Próbujesz coś jeszcze do końca czerwca? Iza82 czytasz nas jeszcze? Co tam u Ciebie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach