Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam zapraszać na komunię córki partnerkę byłego męża i jej dzieci

Polecane posty

Gość gość

Mąż zostawił nas kiedy córka miała rok. Płaci nam alimenty, ale ja się zastanawiam czy powinnam zapraszac te kobiete i jej dzieci. Do tego ma syna z moim byłym mężem i też go bym nie chciałą zapraszać.

Gość gość
Ciężka sprawa tak naprawdę. Gdy nie zaprosisz jej ani tego dziecka mąż może pomyśleć że jeszcze Cię trzyma (uczuciowo). Żeby zachować twarz i pokazać się z jak najlepszej strony raczej powinnaś zaprosić byłego męża z nową rodzina. Ale pytanie czy ta kobieta miała by odwagę przyjść.

Gość gość
Nie chcę jej zapraszać! Był czas po rozwodzie że zblizałam się do niego, ale on potem ją poznał i ona zniszczyła to co miało się stać!

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Przecież to obca baba dla ciebie i twojego dziecka. Po co ci szmata i jej pomiot na komunii twojego dziecka? A ona cię zaprasza na swoje rodzinne uroczystości? Zaproś tylko byłego męża, bo to jest jego obowiązek być na komunii własnego dziecka.

Gość gość
Oczywiście, że nie zapraszać. Bez przesady. Były mąż powinien przyjść jako ojciec, to wręcz jego obowiązek wobec dziecka. Ale jego nowa pani jest osobą obcą dla Ciebie i Twojego dziecka, więc po co masz ją zapraszać i się denerwować? Zresztą Twój były powinien to zrozumieć, a ona nawet jakby dostała zaproszenie, nie powinna przyjść. Ja bym się ze wstydu spaliła. Też jestem po rozwodzie i za rok mam komunię syna. Ja jestem sama (od rozwodu minął rok), były mąż z tego co wiem też jest sam. Ale gdyby miał kogoś, na pewno bym jej nie zapraszała.