Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak szacunku w domu

Polecane posty

Gość gość
zakładajac, że cię wcześniej nie wyrzucą i przy okazji nie wyrzekną. Szczerze mówiąc na ich miejscu dawno bym cię wywaliła na zbity pysk razem z tym nierobem niepłacącym rachunków i dzieckiem.

Gość gość
Ciekawie za co ten dom wybudujesz? Skoro nawet na wynajem Was nie stać. Buhaha

Gość gość
Dziewczynko najpierw to się bierze ślub idzie na swoje i jak ma się warunki to dzieci na świat sprowadza. A nie od d**y strony i tylko wymagania i pretensje. Może najpierw trzeba bylo sie odbić finansowo a potem robic dzieci? Wiesz ile kosztuje budowa domu bo raczej nie skoro nawet do rachunków sie nie dokladasz. Chyba ze się umowilas z rodzicami ze ty się nie dokladasz bo na dom zbieracie haha

Gość gość
Przemysl co ci tu piszą i co rodzice mówią a nie zabieraj sie jak cap. A skoro zarabia i więcej niż dwa tys to nie wodze problemu wynajęcia czegos malutkiego badz i próbować na kredyt kupoc póki co malutkie mieszkanko. Skoro taki pracowity i nie najgorzej zarabia.

Gość gość
Szkole skończyła mam wykształcenie średnie, jak już pisalam nie będę wiecznie mieszkać u rodziców ale domu wybudieac się nieda w miesiąc, za rachunki tez bym płaciła jakby mieli jaki taki szacunek do mojej osoby, to nie tak ze pieniędzy mi szkoda ale do nich nic nie trafia żeby powiedzieli coś siostrz, po dobroci nic bo ona ma przeciez 5 lat,

Gość gość
Co to za czasy. Mąż zona dziecko zabawa w doroslosc a nawet mieszkać nie maja gdzie. Dziękuj ze ci męża przyjęli do mieszkania bo ja bym córki męża niw przyjela chcecie brać ślub i zyc to won na swoje

Gość gość
poczekaj, aż twoje dziecko będzie mialo 5 lat - zobaczysz jak żałosne są twoje wpisy teraz

Gość gość
Ale twoim zasranym obowiązkiem jest im płacić. A nie wychowywać ich córkę. Albo żyjesz na ich warunkach albo s********j. Proste. I co z ta twoja matura? Do sklepu na kasę najwyżej za 1200zl... Zycie zaczynasz od d**y strony i sie jeszcze rzucasz. Wyskie ambicje dom budować. Nic więcej prócz ambicji. Dzialke chociaż macie na czym ten dom postawić? Czy marzenia rozmyte mgla raczej

Gość gość
A skoro siostra ci tak przeszkadza wystarczy wstawić zamek w drzwi...

Gość gość
Owszem wiem jak zachowuje się 5 letnie dziecko ale oba czasami przechodzi samą siebie! Np mój maz ma dużo rodzeństwa najmłodszą 8 lat i są bardzo grzeczne, kochają się nie biją nie są rozpieszczone, teściowa jest całkiem inną, nie faworyzuje nikogo tylko traktuje po równo. Da się? Da się!

Gość gość
Masz 21 lat, średnie wykształcenie, zero doświadczenia i dziecko - strzał w kolano. Wiesz ile osób, które mają wyższe, doświadczenie i nie ma dzieciaka jest bezrobotnych i ma trudności ze znalezieniem pracy? Nikt nie chce młodej matki zatrudniać. Masz ambicje żeby cale życie być faceta utrzymanką? O czym Ty dziewczyno myślałas?

Gość gość
Matka autorki pierwsze dziecko - 20 lat. Mąż autorki ma dużo rodzeństwa. I wszystko jasne, czy tylko mi się to z patologią kojarzy? Dobrze, że chociaż się teraz wzbogacicie bo 500+ weszło. Może pomyslicie o jeszcze jednym bobasku?

Gość gość
Nie wyobrażam sobie U mamy na wlosciach rodzinke zakladac....

Gość gość
Gowno wam do tego jakie mam ambicje, może moim marzeniem było mieć dziecko, kocham dzieci, poza tym jakbym poszła do pracy to decyzję i dziecku bym podkładała i była bym nieszczęśliwa i niespełniona wiec poco by mi to było?

Gość gość
Po to ze nie masz warunków na dziecko może dlatego? Ze jesteś niesamodzielna nawet nie masz gdzie dziecka wychować nie masz nic swojego. Najpierw zapewnij dziecku warunki a potem je miej. Nie gowno nam do tego skoro pytasz o zdanie. I jeszcze nie przyjujes co c***isze nie jedna a iles osób. I nadal myślisz ze masz ty racje. Nie masz. I nie jestem milionerka. Wlascicielka wielkiego domu. Ale rodzine zakladalam juz na swoim. To samo ślub mąż q nawet mieszkać gdzie nie macie

Gość gość
Poczekaj gowniaro kilka lat, jak Twój facet zacznie Cię wyzywać i wyzygiwac Ci, że Cię utrzymywuje i że jesteś nikim. Wtedy wrócisz na to forum i będziesz płakać w innym temacie. Skoro nie chcesz posłuchać mądrzejszych.

Gość gość
Patologia? Dawniej 20-30lat temu tak mieli dzieci, Nie jedno nie dwa jak te paniusie które wielce przepracowane i więcej dzieci nie trzeba, albo te które nie chcą dziecka bo zgrubna bo rozstępy bo kariera. Patologia to wódka, hlew, przemoc

Gość gość
Pomyślałas co ty temu dziecku zapewnisz? Prócz miłości bo kochasz dzieci

Gość gość
Patologia? Dawniej 20-30lat temu tak mieli dzieci, Nie jedno nie dwa jak te paniusie które wielce przepracowane i więcej dzieci nie trzeba, albo te które nie chcą dziecka bo zgrubna bo rozstępy bo kariera. Patologia to wódka, hlew, przemoc

Gość gość
Tu nie chodzi o bogactwo, wille i wakacje idiotko tylko o normalne życie Na godnym poziomie. To normalne że jeśli nie stać was na dziecko to się go nie planuje! Powinnaś juz "wyfrunąć z Gniazda" a nie zostać w domu rodzinnym i zakładać swoją rodzinę nie płacąc za nic. Rodzice nie mają obowiązku cię już utrzymywać więc równie dobrze mogą cię z tego domu wyrzucić i wtedy byś została z tymi męża 2000zł i planowanym dzieckiem na ulicy. Trochę wdzięcznosci. Powinnaś rodziców odciążyć a nie jeszcze na nich żerować.

Gość gość
Nie. Patologia jest tez mnożenie sie jak króliki. Zaakocze cie. Mój dziadek kapitan żeglugi wielkiej człowiek wylsztalony babcia ksiegowa. Dzieci dwoje. 50lat temu. Mieszkanie trzy pokojowe. Każdy miał św pokój. Stac ich bylo na wykwztalcenie swoich dzieci. Wyprawienie ich w doroslosc i zabezpieczenie ich przyszlosci. Wiec co ty porównujesz co bylo iles lat temu. Iles lat temu debile sie plenili jak i teraz

Gość gość
(c)hlew to Ty masz w glowie dziewczyno....

Gość gość
Dlaczego nie wynajmiecie swojego mieszkania? Małego ale swojego? Będziesz się tam mogla panoszyc po swojemu.

Gość gość
Ja pierdziele czy ja napisałam ze na zawsze będę tu mieszkac!? Czy napisalam ze rodzice mi płacą? Oni tez wzięli ślub i zamieszkali u rodziców mamy, tak samo jak ja teraz wiec nie maja mi prawa teraz robić wyrzutów, a tym bardziej ze mama urodziła bliźniaki tzn mnie i brata, dopiero potem zaczęli budowę domu! Ja również tak chce! Tylko wszystko było by dobrze jakby siostrę upominali i mówili ze mi i mojej coreczce jakiś szacunek się należy

Gość gość
Dziecko do żłobka ty na pare godz do pracy i juz macie na wynajęcie. Do szkoły chociaż idź dziewczynko bo dziecko urośnie a ty z matura kible będziesz sprzatac. Chyba ze cale życie będziesz z dziecmi siedzieć na pokoju i robic jedno po drugim.bo dzieci uszczesliwiaja

Gość gość
Maja prawo bo to ich dom nie twój. Widocznie twoim dziadkom taka sytuacja odpowiadala. I im tez. A tu sytuacjoa nie odpowiada ani tobie ani rodzicom. Hahaah oni budowali dom ja tez tak chce.... Dramat jesteś głupia jak but. Wiesz chociaż ile koszuke otrzymanie domu? To nie tylko prąd gaz i woda.

Gość gość
To ze twoi rodzice tak zrobili to nie znaczy ze masz isc w ich slady, czasy sie zmienily, oni pewnie tez chcieli by odetchnac i pozbyc sie darmozjadow z domu, corusia sobie wymyslila ze bedzie sie budowac. Tez 11 lat Ci to zajmie, jak twoim rodzicom? To im wspolczuje....

Gość gość
Ciekawe jak będziecie płacić rodzicom za rachunki i jednocześnie budować własny dom normalnie żyjąc i wychowywać dziecko skoro jedna pensja na to nie starczy! Nawet z tymi ponad 2tys będzie ciężko a ciebie przecież do pracy nikt nie przyjmie no chyba że za 1200zł ale to nawet na opiekunkę nie starczy (chyba że znowu będziesz męczyć rodziców o wsparcie) Nie wiesz ile życie kosztuje a wielkie plany snujecie. Nie stać was na dziecko, a robicie wszystko na opak i chamsko wyciągacie łapy i jeszcze pretensje! Mi by było wstyd. Co z tego że kochasz dzieci skoro nie potrafisz im zapewnić bytu? Nie masz nawet własnych pieniędzy ani wyższego wykształcenia! A jak mąż cie kopnie w d**e to co? Wrócisz znowu do mamy?

Gość gość
Taka sytuacja pewnie była uzgodnieniona z twoimi rodzicami i dziadkami, jakoś się dogadali i pewnie im się dokładali do mieszkania. Różnica jest taka że ty dogadać się nie umiesz, nie płacisz za mieszkanie u nich, jesteś roszczeniowa i twoi rodzice cie z domu wyganiają! A ty zamiast z honorem odejść i żyć po swojemu krzyczysz "ale ja chcę! Buu" i Zostajesz a nikt cię tam nie chce!

Gość gość
Do kupna działki bo pewnie jej nie macie i budowy domu to i 5 tys Miesięcznie Malo. Chyba ze się go buduje 11lat.