Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość meluzyna12

Podział majątku, mieszkanie z kredytem

Polecane posty

Gość meluzyna12

Kochani, mam pytanie. Noszę się z zamiarem podziału majątku na drodze sądowej. Jedyne co mnie jeszcze powstrzymuje to kosmiczne koszty usługi prawniczej. Adwokat zawołał sobie 7 pierdylirdów (max z poniższej skali). 1) do 500 zł – 60 zł; 2) powyżej 500 zł do 1500 zł – 180 zł; 3) powyżej 1500 zł do 5000 zł – 600 zł; 4) powyżej 5000 zł do 10 000 zł – 1200 zł; 5) powyżej 10 000 zł do 50 000 zł – 2400 zł; 6) powyżej 50 000 zł do 200 000 zł – 3600 zł; 7) powyżej 200 000 zł – 7200 zł. Szczerze mówiąc widzę setki lepszych możliwości wykorzystania tych pieniędzy, dlatego wpadłam na chytry plan (nie jestem z Radomia :) ) Do podziału jest mieszkanie z kredytem + drobnostki. Najbardziej zależy mi na tym mieszkaniu - mam zdolność. Plan polega na tym, że jeszcze przed wniesieniem sprawy o podział do Sądu nakłonię mojego ex do przeniesienia mieszkania na mnie, a gdy będę już miała akt notarialny w kieszeni wystąpię o podział reszty. W ten oto prosty sposób mam nadzieję zaoszczędzić kilka tysięcy na prawniku. Pozostały majątek to góra 20k - więc z widełek wypada około 2400zł. Ktoś widzi jakieś słabe strony w moim cudownym planie? Dzięki.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować