Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla córeczki, co byście zrobiły na naszym miejscu

Polecane posty

Gość gość
"na szczescie w naszej okolicy i szkole nie ma innej Julii" O jezu, a co to by było jakby ktoś miał tak samo na imie, normalnie koniec świata :D 90% z nas zna kogoś o takim samym imieniu. Coś nam się kiedyś stało? Jakąś traumę ktoś ma? Zatracił ktoś poczucie wyjątkowości? No nie! Kurwa, zawsze najwazniejsze "co ludzie powiedzą, pomyślą, że poleciałam na modę". No i sobie może pomyślą, co z tego, u diabła? Wy macie po 5lat i nazywacie lalkę? Czy jesteście dojrzałymi, dorosłymi kobietami, kßóre spodziewają się potomka?

Gość gość
gość dziś chyba w Twoich kręgach, u mnie to nowość...

Gość gość
Miriam to jest imie arabskie. Siostra mojego meza ma na imie Lena i imie mi sie podoba.

Gość gość
gość dziś xchyba w Twoich kręgach, u mnie to nowalijka.

Gość gość
Mi się od lat podoba imię Adam i jak będę mieć syna to tak co nazwę nawet jakby było na 1 miejscu w najczęściej nadawanych imionach.

Gość gość
Mi się podoba Faustyna ,bo jestem oddaną,praktykującą katoliczką

Gość gość
Skoro nie chcesz dać Lena, bo za bardzo popularne, to daj Miriam.

Gość gość
to daj Maria albo Anna skoro jesteś katoliczką

Gość gość
gość dziś Albo połączenie tych imion - to prawie jak Miriam. :) Tak nadaj.

Gość gość
A ja bym juz nie nadała takiego popularnego imienia, chodźby nie wiem jak mi sie podobało. Ludzie jak sie rzuca na jakies imię to kazdy po kolei. My mieszkamy w dość dużej gminnej miejscowości, w klasie mojego syna jest 4 Lenki i 3 Julki i znam jeszcze kilka młodszych. W tym roku szał na Natalke, jedna dziewczyna tak nazwała i w tej chwili a mamy dopiero kwiecień sa juz 3 na sąsiednich ulicach, no ludzie, litości. Skoro Ci sie podoba to nazwij ale mi imię jak staje sie popularne to automatycznie przestaje sie podobać.

Gość gość
Jak chodziłam do szkoły to w klasie mialam 7 Łukaszów, jakoś im nie bylo przykro, że jest tyle chłopaków o tym imieniu :P

Gość gość
Ładne imię Lena. A tak swoją drogą to wy naprawdę myślicie, że ludzie nadają imiona bo są modne? Wybieramy te imiona które nam się podobają. Naszym mamom podobała się Kasia, Magda, nam Lena, Julia, Emilia.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Zdecydowaliśmy się jednak na imię Miriam. Temat zamykam.

Gość gość
mi sie ani Lena ani Emilia czy Julia nie podobają, takiego popularnego imienia bym nie nadała bo jest wiele pięknych imion

Gość gość
Ja nie myśle ze ludzie nadają imiona bo sa modne tylko jeśli jakies imię mi sie podoba a w okolicy pojawia sie pierwsze dziecko o tym imieniu, za chwile drugie, trzecie to po prostu zaczynam myślec o innym imieniu.

Gość gość
No to ok, tobie się nie podobają, ale jak widać większości owszem. Mnie nie podobają się imiona w stylu nikola, Jessika, Alan oraz bardzo oryginalne jak Donald, Konstancja, Łucja. Każdy z nas ma prawo do własnego gustu.

Gość gość
ja bym nadało imię, które by mi się podobało. co z tego, że jest popularne. ok, niech sobie będzie. Twoja Lenka będzie i tak dla Ciebie jedyna, wyjątkowa i niepowtarzalna. i nawet, jeśli w klasie będą 3 dziewczynki o tym imieniu to nie wydaje mi się, żeby to był jakiś problem. w grupie mojego dziecka jest 4 Marcelów, w grupie o rok młodszej nie ma już żadnego. Lenki nie ma w żadnej z tych grup, choć to ponoć takie popularne imię. "Mi się podoba Faustyna ,bo jestem oddaną,praktykującą katoliczką" - wierz lub nie, ale wczoraj widziałam mamę z małą Faustynką, na oko dwuletnią ;)

Gość gość
22:16 nie wierzę,Faustyna to rzadko nadawane imię,nie znam żadnego dziecka o takim imieniu

Gość gość
Też znam jedną faustyne, ale nie jest już małym dzieckiem, ma 15 lat.

Gość gość
ja nie znam Faustyny ale za to znam Faustyna

Gość gość
Urodziłam się pod koniec lat 80 i mam na imię Katarzyna, razem z Anna to najpopularniejsze imiona tych czasów. W liceum w klasie było nas 5 i jakoś nie mam traumy tego powodu. A wręcz pamiętam jeszcze tę chwilę nadziei, że nauczyciel wzywa inna Kaskę do odpowiedzi ;) Autorko nazwie córeczkę, jak Ci się podoba, bo potem będziesz żałować.

Gość gość
Urodziłam się w 88 roku. Oprócz mnie w klasie było 5 dziewczynek o imieniu Marta. W ogóle nie zwracałyśmy na to uwagi:)

Gość gość
a ja miałam 2 dziewczyny w klasie o tym samym imieniu co ja i mnie to denerwowało, była to podstawówka a często koledzy wołali po nazwisku..

Gość gość
a i dalej w liceum byłyśmy dwie i do mnie akurat zwracali się normalnie po imieniu a do drugiej ksywą, więc nie oszukujmy się jak jest więcej osób w grupie o tym samym imieniu to trzeba je jakoś odróżnić

Gość MamaKlaudii
Lena jest ok tylko strasznie dużo dziewczynek ma tak na imię. U córki w przedszkol w jednej grupie 3 Lenki. Moja nazywa się Klaudia zawsze mi się podobało, a teraz urodzi się Blanka. <3

Gość gość
Ja jak byłam w ciąży i wybieraliśmy imiona,to dla dziewczynki podobała mi się cała masa imion.Ale okazało się,że będzie chłopiec,uwierzcie mi,ze dluuuugo nie mogliśmy nic wybrać,bo albo mężowi albo mnie się nie podobało.I w końcu chyba dwa tygodnie przed porodem stanęło na.....Jakubie.I miałam w d***e czy to popularne czy nie,miało się nam podobać.I rzeczywiście jak nam coś się podoba od dawna,to dlaczego mamy to zmieniac?Bo ludzie będą gadać?

Gość aktorka tematu
Ok, tylko mi nie pitolić hejtów! Nazwiemy naszą córeczkę Żanuaria i basta!

Gość gość
Ale wy jestescie walniete macie taki problem jesli ktos nazwie dziecko imieniem popularnym ze glowa mala wiekszosc z was mimo wsztstko wolalaby byc milionowa anka niz niepowtarzalna kunegunda taka prawda co wy do tych imion die czepiacie .Jesli wasze dziecko ma byc wyjatkowe to lepiej zeby z charakteru niz z imienia prawda

Gość gośćwkość
Święte ku/rw/a słowa!!!

Gość gość
Ja bym nazwala jak mi sie podoba bez wzgledu na popularnosc