Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowle nie placze gdy jest glodne

Polecane posty

Gość gość

Ewentualnie marudzi boje sie ze zaspie w nocy a polozna radzila karmic co 3 h :/ wiec budze małą co 3 h na jedzenie

Gość gość
ile to dziecko ma?

Gość gość
Jeżeli nie ma żółtaczki i to nie noworodek to nie ma potrzeby budzić. Ciesz się, że śpi.

Gość gość
U mojego było to samo. W szpitalu już mnie nastraszyli że spadnie cukier, dziecko wpadnie w śpiączkę, że karmić trzeba. Synek miał żółtaczkę, jadł niewiele, był ospały, też nigdy się o karmienie nie upominał (aż wierzyć się nie chcę jak teraz na niego patrzę), i to ja musiałam pilnować pór karmienia. Ale po miesiącu już nie pilnowałam i ładnie przesypiał noce. Plus tego był taki że na tyle wdrożył się w regularne jedzenie że potem też o ustalonych porach jadł w ciagu dnia. A jedno nocne karmienie zostawiłam mężowi, czekało odciągnięte mleko, tym sposobem przynajmniej te 6 godz. przesypiałam jednym ciągiem.

Gość gość
Dziecko ma tydzień przeszla zoltaczke i jest juz zdrowa a ja boje sie ze zaspie w nocy i nie dotrzymam por karnienia

Gość gość
Moja córka też jedynie stękała i spała ponad 3 godziny ciągiem. Zaufaj intuicji własnej oraz dziecku. Na pewno nie zaśpisz, a zdrowemu dziecku nic się nie stanie.

Gość gość
"Na pewno nie zaśpisz, a zdrowemu dziecku nic się nie stanie."- ta, bo ta cudowna "intuicja matki" ją obudzi żeby wstała do cichego, śpiącego dziecka... W szpitalu obudziła mnie położna, dziecko godz. przespało jednym ciągiem, nie wiem ile jeszcze by spało ale ja na pewno, bez budzenia, długo. Tygodniowe maleństwo jest jeszcze za małe żeby mu dać spać całą noc. Ustaw sobie po prostu budzik w telefonie, autorko. Fakt, do 4-5 godz. to jeszcze do przyjęcia, ale więcej, to już za dużo.

Gość gość
tfu, tam wyżej miało być- w szpitalu moje dziecko 5 godz. przespało. Noworodka, zwłaszcza w pierwszym tygodniu- dwóch po porodzie trzeba karmić regularnie całą dobę, każda położna Wam to powie.