Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozmiar stopy po ciąży

Polecane posty

Gość gość

Urodzilam 6 tygodni temu, zostaly mi tylko 3 kg nadwyzki, ale nadal nie pasują mi żadne buty. Bylam w sklepie, mierzylam, wchodze w buty wieksze o 2 rozmiary. Palce u stop sa nadal jakby spuchniete, w kazdym razie szersze. Kostki tez jeszcze puchna. Pytanie: czy to juz tak na zawsze czy jeszcze sie cofnie? Dlugosc stopy oraz ta szerokość w palcach, no takie szerokie buty to tylko dla babc produkują :-(

Gość gość
W lepszej opcji jesteś jeszcze opuchnięta i musisz poczekać aż woda Ci całkiem zejdzie. Czasem trwa to dłużej. Wtedy prędzej czy później stopa wróci do poprzedniego rozmiaru. Jednak może być gorzej i mógł się zmienić Twój kościec. Jeśli tak się stało, to noga już nie będzie taka jak wcześniej. Musisz jeszcze poczekać i sama się przekonasz. Obie wersje są prawdopodobne.

Gość gość
wersja druga - straszne O_O Przed ciaza rozmiar 40 przy wzroscie 160 cm, to juz wtedy wygladalo nieproporcjonalnie. jak mi zostanie 41-42 to bede wygladac jak krasnolud w papuciach :-( :-( :-(

Gość gość
Powiem tobie, że mi się rozmiar nie zmienił, za to zrobiły mi się haluksy i ogólnie stopy jakieś takie rozpłaszczone:-( Poczekaj jeszcze trochę, ale niestety niektóre zmiany mogą być trwałe.

Gość gość
A mnie po ciąży stopy nie urosły i nie pchły ale za to widzę po butach ze zaczęłam chodzić na piętach i mam wszystkie ściachane na zewnątrz. Nie wiem czy to da się skorygowac

Gość gość
Mi zostały rozmiar większe przed 39 po dwòch ciążach noszę 40.

Gość gość
Tu autorka, dzis bylam w sklepie z butami i zonk, namierzylam sie i nic nie pasowało. Wyglada na to, ze to prawa stopa tak urosla, mam teraz roznice 1-2 rozmiarow miedzy lewa a prawa, no jak mam teraz znaleźć buty? Mial ktos tak??

Gość gość
Ja miałam przed pierwszą ciąża 39, po niej 38. Wymieniłam obuwie na mniejsze,2 lata później urodziłam drugie dziecko i znowu jest 39,ale tylko prawa stopa,lewa jest trochę mniejsza.,jakieś 38,5. Młodsze dziecko ma prawie 3 lata wiec chyba tak mi zostanie.

Gość gość
Ja po 2 ciazach nisze buty rozmiar - dwa większe :( mojej przyjaciółce po ciąży stopa zmalała o 2 rozmiary i tak już zostało - obie jesteśmy 6 lat po porodach

Gość gość
to co się działo w ciąży ze rozmiar stopy się zmienił? nogi wam puchły? czy co się działo?