Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olindeu De Linquex

chrzczenie niemowląt to barbarzyńska przemoc wobec istot bezwolnych

Polecane posty

Gość Olindeu De Linquex

i nieświadomych, a wiarę powinno się przyjmować w pełni świadomości i z wolnej woli. Inaczej to jest akt poniżenia i odzierania z przyrodzonej godności.

Gość gość
podpisuje sie pod tym🖐️ x ale dlaczego przepisujesz tutaj dzisiejsze wiadomosci z neta? nie mozesz sam od siebie cos wymyslic?:D

Gość gość
Kościół zmanipulował wiernych. Dawniej chrzest przyjmowało się w wieku 14 lat to tak jakby obecnie w wieku lat 18, ale kler woli niewolić umysły i chci niemowlaki, a po prawdziwym chrzcie zostało bierzmowanie.

Gość gość
najgorsze, że rodzice są wykonawcami tej barbarzyńskiej praktyki. Z woli Kościoła są katami własnych dzieci. Oto potęga religii.

Gość gość
odzierania z przyrodzonej godności. xxx nikt przyrodzenia im nie odbiera

Gość gość
Bóg dał człowiekowi wolną wolę, ale kler rękami rodziców odbiera ją nam chrzcząc nas i posyłając na lekcje indoktrynacji nienawiścią do innych.

Gość gość
nienawiścią do innych xxxx pisze się nienawiściom

Gość gość
powiem więcej, nadawanie dziecku imienia, nazwiska, zmuszanie go do nauki języka polskiego, jedzenia wieprzowiny czy w ogóle mięsa, posyłanie do szkoły w wieku 6 lat, to jest dopiero barbarzyństwo. Dziecko, kiedy dorośnie, samo wybierze sobie imię, język, którego chce się uczyć, a w większości przypadków na pewno nie będzie to polski, od razu będzie uczyło się angielskiego. Dorosłe dziecko zadecyduje, czy w coś wierzyć, czy chce się ochrzcić, czy jadać mięso ze świni czy z psa, czy chodzić do szkoły, bo jak mówią psycholodzy i socjolodzy, szkoły są największą, zinstytucjonalizowaną formą przemocy społecznej. Czy ktoś miał wybór w dzieciństwie, czy chce chodzić do szkoły podstawowej? Jak widać, chrzest jest tylko skromnym elementem ogromu barbarzyńskiej przemocy, jakiej jest poddawane każde dziecko od urodzenia.

Gość gość
czarni zatruwają młode umysły mentalną głupotą i religijną ciemnotą

Gość gość
nie mylmy uczenia wiedzy od indoktrynacji religjnej a jedzenie mięsa jest naturalnym zwyczajem naczelnych

Gość gość
biskupi polscy to poganie w purpurze a polski katolicyzm to z pewnością nie chrześcijaństwo

Gość gość
pedalstwo to nie pedalstwo tylko zwykłe pedalstwo

Gość gość
katolicka dzicz to efekt wielowiekowej hodowli religijnej

Gość gość
lekcje religii i chrzest powinny być zabronione z mocy prawa

Gość gość
Bredzisz tak przy niedzieli, czy również na codzień?

Gość gość
biskupi to ideologiczny beton obyczajowy co chce kobiecie dalej ręką w majtkach gmerać jak to robią od wieków

Gość gość
nadreprezentacja gejów i pedofilów wśród kapłanów poraża uczciwych katolików

Gość gość
nareszcie ktoś ma zdanie jak ja,w szoku jestem ze w 21 wieku nadal chrzci sie niemowlęta :O :O

Gość gość
najbardziej dziwi mnie,że ateiści też to robią..bo katolicy no trudno,tak mają wyprane mózgi ale przecież ateiści nie powinni tego robić!

Gość gość
ja jestem ateistka i nie zamierzam chcic dziecka, to niedorzeczne :O

Gość gość
chrzest niemowlaków to jakaś aberracja !!! Kościół w ten sposób jak zwierzę obsikuje noworodka aby zaznaczyć że to jego własność.

Gość gość
akceptacja chrztu nieuświadomionych to gangrena prawdziwej wiary !!! Prawdziwa wiara nikogo siłą czy podstępem nie nawraca.

Gość gość
Bzdura! Nie ma większej zbrodni rodziców wobec dziecka, niż odmówienie mu włączenia do Kościoła C/hrystusa. Człowiek może należeć albo do B/oga albo do szatana. Do chwili chrztu ś/więtego człowiek należy do szatana. Zadaniem rodzica jest oddanie dziecka B/ogu, danie mu szansy na zbawienie. Jaką mają rodzice gwarancję, że ich dziecko dożyje do wieku, w którym samo podejmie decyzję o przyjęciu chrztu?!! I jaką ma szansę na taki wybór, skoro bez wychowania religijnego jest automatycznie wychowywane na ateistę?

Gość gość
państwo powinno zakazać takich sekciarskich praktyk ! bo chrzczenie dzieci to sekciarska manipulacja !!

Gość gość
biedne te dzieci odmóżdżane bez skrupułów przez kler po czym martwe za życia

Gość gość
Należę do Stwórcy odkąd mnie stworzył. Nie potrzeba do tego żadnego chrztu! to wlasnie chrzest jest wlaczeniem do kościoła szatana,jakim jest kosciół katolicki. To demoniczny rytuał odcinający dzieciątko od Stwórcy! katolicyzm to demon

I właśnie dlatego, że tak myślisz, szatan ma Cię w garści. Nie masz poczucia grzechu, nie spowiadasz się, myślisz, że żyjesz a jesteś duchowym trupem. Zrozumcie, że to szatan wam wkłada do głowy to myślenie. To kłamca. Zło przedstawia jako dobro i na odwrót.

Gość gość
ważny i słuszny ale beznadziejny do realizacji postulat - Kościół to potęga polityczna.

Gość gość
''I właśnie dlatego, że tak myślisz, szatan ma Cię w garści. Nie masz poczucia grzechu, nie spowiadasz się, myślisz, że żyjesz a jesteś duchowym trupem. '' - stek bzdur. Nie spowiadam sie a i owszem,ale poczucie moralności mam. I wlaśnie odchodząc od kościoła poczułam że żyję :) dla mnie to kościół jest duchowo nijaki ale co kto lubi..ty myślisz,że tylko w kościele można być blisko Boga? To sie mylisz. ''Zrozumcie, że to szatan wam wkłada do głowy to myślenie. To kłamca. Zło przedstawia jako dobro i na odwrót.'' - no właśnie. Chrzest niemowląt przedstawia jako dobry a jest zły! Czyli przyznałaś mi rację :)