Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dość zabijania dzieci

Mądra katolicka nauka dotycząca karania kobiet za aborcję

Polecane posty

jak czasami czytam wypowiedzi katolików i to takich ,którzy nigdy Biblii w ręku nie mieli to sie zastanawiam -dlaczego nie konfrontujecie tego co słyszycie w swoim kościele z tym co mówi Pismo? dlaczego jesteście tak beztroscy ,ze wierzycie w to co sami ludzie potworzyli, ojcowie kościoła , rozmaite nawiedzone kobiety i inni ? Biblia jest podstawą chrześcijaństwa a wy Jej nie czytacie - to komu wy wierzycie ?

Gość gość
gość dziś Ok, zatem przekażę mojemu bratu, że jego codzienna praca, a nieraz ratowanie życia uzależnionym to dzieło szatana. W 20 litrach krwi, które oddał przez lata pływa wrodzone zło i zabija pewnie biorców :)

Gość gość
gość dziś Nie może zatrute drzewo dać dobrych owoców. Dlatego ateista z definicji nie może być tak dobry i zasługiwać na zbawienie, chociaż może zachowywać się względnie akceptowalnie w społeczeństwie. Bywają tacy ateiści. Nie czynienie zła nie oznacza czynienia dobra. Bycie "dobrym człowiekiem" w żaden sposób nie wskazuje, że osoba będzie zbawiona. xx Każdy kij ma dwa końce więc analogicznie bycie katolikiem nie oznacza, że ktoś jest dobrym człowiekiem z urzędu i nie oznacza to, że czyni dobro samą swa przynależnością do KK. Ateista nie może być dobry i nie może czynić dobrze? a to niby dlaczego? Każdy jego dobry uczynek nie jest ważny? Twoim zdaniem katolicy to samo wcielone dobro, bo są katolikami :D Suuuper tylko, że to jest grzech pychy. Mówię to ja - katoliczka.

nikt , NIKT nie może być zbawiony - w sensie że jego grzechy są zmazane - dlatego że był : dobry ,zły ,szczodry , skąpy , mądry głupi , empatyczny , złośliwy .... nikt nie może być zbawiony z powodu uczynków , choćby nie wiem jak dobre i święte one były . Bo zbawieni jesteśmy z łaski, z miłości Boga do nas a nasze dobre uczynki tylko przyświadczają to zbawienie , zmianę jak w nas zaszła . I tak jak wiara bez uczynków jest martwa tak same uczynki nie mogą nikogo zbawić. I Biblia wielokrotnie o tym mówi .

oczywistym jest ,że wszystkim się żyje w otoczeniu ludzi dobrych , współczujących , pomocnych - ale ludzka dobroć , ludzka moralność - bez wiary w Boga nie stawiają nas wyżej od pogan nie znających Boga

Gość gość
Wy jeszcze macie chęci na dyskusję z tymi psychicznymi fanatykami? To nie są ludzie do dyskusji; ślepa wiara i posłuszeństwo ...czemuś,co nie jest namacalne to czysta głupota. Myślę,że tacy ludzie powinni być pod opieką psychiatrów. Tyle na ten temat. Brak mózgu,logicznego myślenia i wszystko jasne. Wszystko tłumaczą sobie Bogiem...dosłownie wszystko. Bo wyobraźni zwyczajnie brak.

a pod czyją opieką powinni być ci , którzy wierzą tylko w to co widzą ? zresztą o jakiej wierze może tu być mowa - raczej o doświadczeniu i faktach . A każdy człowiek obdarzony choć cieniem wyobraźni wie ,ze nie wszystko jest widoczne gołym okiem i nie wszystko da sie zmierzyć . Nie obrażę cię gościu ale jesteś jak mój pies - on też wierzy tylko w to co zobaczy .

Gość gość
a kto ci diable karze zabijać dzieci, nie chcesz to nie musisz i nie zmuszaj innych do swoich poglądów pieprzony katolu

Gość gość
Do 17.36.Mo coz uzywajac w tym kontekscie słowa ateizm owszem zgeneralizowałam,uprosciłam.Jak tak znasz szanowna osobo koscioł i jego historie to doskonale wiesz ze Jezus nie uzywał słowa koscio czy biskup.KK to wytwor polityczny.Dla dobra władzy,spokoju społeczenstwa została stworzona religia panstwowa,koscioł katolicki.Wprowadzono i uztywniono obrzedy,swieta poganskie podłączona pod swieta chrzescijanskie,taka staroztytna komercja plus połechtany wieloreligijny lud.Kk bardzie respektuje nauki ojcow koscioł na Pismo.

Gość gość
allióm ić stont!

Gość gość
Allium czyli nasza dyżurna kaznodziejka orzekająca kto może być zbawiony, a kto nie, bo biblia coś tam, a katechizm coś tam :o Posłuchaj dla ciebie Biblia jest wyznacznikiem, a dla mnie nie zwłaszcza odkąd miałam 13 lat i całą ją przeczytałam i nie jest nigdzie powiedziane, że Ty masz rację, a ja nie. Tego dowiemy się dopiero po śmierci. Tak wiem nie będę zbawiona i bla, bla, bla ale to jest tylko TWOJE ZDANIE, a Biblia to tylko książka i nie jest jedyną księgą wiary. Każda wiara ma swoją księgę i każda twierdzi, że jest najsłuszniejsza, no totalna bzdura jak dla mnie. Wymiksowałam se z tego kato-cyrku przesiąkniętego korupcją, pychą, mamoną, pokazówką i papierologią. Ja w Boga wierzę i wierzę, że stworzyła nas jakaś niepojęta siła, bo takową jest Bóg i dopiero po śmierci dowiemy się kim on jest. Modlę się do niego codziennie i codziennie mu dziękuję za dar życia. Czasami zastanawiam się jak wygląda :) czy jest starym dziadkiem z brodą jak go malowali artyści czy może czymś w rodzaju niesamowitej energii takiej jaką my sami jesteśmy uwięzieni w ludzkich ciałach tylko, że on jest bez tego ziemskiego opakowania. Fajne jak ktoś w Boga wierzy i zawsze lubię o tym rozmawiać z ludźmi ale ty jesteś zwyczajnie obłąkana i porośnięta moherem :o

Gość uchachany
A ja jak miałem 13 lat to przeczytałęm całą mechanikę kwantową Diraca. Pytanie co z tego zrozumiałem. Nic. Tak samo ty. Najtęższe umysły świata głowią się nad Biblią, a tu proszę, 13 latka posiadła wiedzę po przeczytaniu Biblii. Figę przeczytałaś, a nie Pięcioksiąg, i Nowy Testament. Macie swojego pluszowego bożka, to sobie z nim żyjcie, ale z katolicyzmem nie macie nic wspólnego. I chcecie mordować dzieci.

Gość Funkcja zdaniowa
gość wczoraj Konkret - w którym miejscu brak logicznego myślenia? Bo to zwykle lewactwo ma problem z dostaniem się na uczelnie wyższe i zaliczenie logiki i matematyki :D No to lecimy, gdzie kłopoty z logiką. Rozpisać mi wszystko zgodnie z regułami wnioskowania i udowodnić, że brak tu logiki. Jazzzzzda.

Gość gość
uchachany dziś Za to wy chcecie mordować kobiety, które czują w przeciwieństwie do waszych płodów!

Gość gość
gość dziś Brak logicznego myślenia, charakterystyczne dla lewactwa "pudelkowego". Aborcja - pokrajanie żywcem dziecka - powyżej 12 tygodnia już CZUJĄCEGO, indolencie medyczny. Natomiast NIKT nie zabija kobiety. Ma ratować ją i dziecko. Chyba, że ona umrze przy tym, ale to już nie wina człowieka. Z lewactwem nie należy dyskutować, bo poziom jego wiedzy to coś między "Trudne sprawy" a "Barwy szczęścia".

Gość gość
gość dziś Też byłaś płodem. I założę się, że masz dziś wieeeeeelkie mniemanie o sobie, masz tzw. swoją "godność" i "żądasz szacunku od mężczyzn" (ciekawe czemu hue hue hue), a pewnie jessteśjeszcze wyszczekana.

Gość gość
gość dziś Tak, byłam płodem, z winy którego zachorowała matka, a w waszej ustawie nie ma słowa o utracie zdrowia, jedynie życia. I nie, nie mam wielkiego mniemania o sobie, bo nie zasługuję na nic za moją zbrodnię. Szacunek mężczyzn/kobiet/czy dzieci należy się każdemu z urzędu, bo jesteśmy ludźmi, niesamowite, nie? Trzeba być dobrym dla siebie nawzajem, to żadna nowość. Może według Ciebie kobietom nie należy się szacunek, ale nic nie poradzę.

Gość gość
gość dziś Zdradzę CI tajemnicę, przy ciąży pozamacicznej nie da się ratować kobiety i "dziecka".

Gość gość
gość dziś Pokrojenie żywcem? Kroi, to się u rzeźnika w podziemiu, bez anestezjologa i innych higienicznych zachcianek. U lekarza, to się wywołuje poród.

Gość Miserere mei Deus
gość dziś Och, ludzki pan. Zabić - ale mniej boleśnie. Poza tym - gdzie się wywołuje, tam się wywołuje. Nadal metoda próżniowa i przecięcie kręgosłupa jest chętnie stosowana. Powiedzmy to wprost i nazwijmy rzeczy po imieniu - jest to morderstwo własnego dziecka, gdzie kilka miesięcy później pojawiłby się ten człowieczek wśród "ochów i achów", "och jakie ma oczka, jakie paluszki, ple ple ple ple". A kilka miesięcy wcześniej - "płód do wyskrobania". Uważam, że aborcja nie powinna być zakazana, ALE kobieta, która usunie ciążę dla własnego widzimisię albo z powodu np. zespołu Downa powinna być traktowana jak morderczyni i trafić za kratki za umyślne morderstwo ze szczególnym okrucieństwem, czyli 25 lat albo dożywocie.I nie za współudział czy zlecenie, ale właśnie za morderstwo. Podobnie lekarz. W przypadku gdy ratowano jej życie - nie byłoby zagrożenia karą. Wreszcie co do kwestii ateizmu - powinien zostać zakazany tak, jak nazizm i komunizm. Chcesz - wyznawaj sobie wiarę w nieistnienie Boga w domu. Nie musisz być katolikiem, może czczić matkę naturę, ale ateizm skutkuje potwornymi zbrodniami, co jest faktem historycznym. Nie do podważenia.

Gość gość
gość dziś Wtedy należy poczekać do momentu wystąpienia zagrożenia życia kobiety i dopiero dokonać stosownej operacji ratującej jej życie. Nie wcześniej. Bo wtedy byłoby to celowe zabicie dziecka.

Gość gość
Taaa szacunek dla kazdego hehehehehe Ja mam gdzies te katolickie pierdu pierdu ale powiedz to imigrantom jak cie zgwalca i okradna hehehehe ja tez uwazam ze lewactwo to gowno totalne tylko po co do tego te religijne pierdy??? Zaorac lewactwo co wymordowalo setki milionow ludzi raz z dobrze. Zaraz zaprosza do Polski imigrantow i bedziemy sie bali przejsc ulica bo co chwila strefa no-go bo jedna lewaczka z druga cos p******i o szacunku dla kazdego hehehehe

Gość gość
Jako kobieta po zabiegu ratujacym moje zycie w wyniku cp mam ochote takie kretynki spoliczkowac. Narażać zycie to ty możesz SWOJE nikogo innego. Nie masz prawa w imie swoich pieprznietych poglądów nawoływać do zabijania kobiet w cp. W ogole jakim katolikiem trzeba być by stwierdzić ze NALEŻY CZEKAĆ NA ZAGROŻENIE ZYCIA KOBIETY az bym chciała zobaczyć cie w takiej sytuacji jak cp i czekanie w pełnej świadomości na swą śmierć.

Gość gość
Czekanie na zagrożenie życia matki i doprowadzenie jej do smierci gdy w stanie zagrożenia jej życia uratować sie nie bedzie dało to morderstwo tej kobietu. Zastanawiające że pod przykrywka hipokryzji walczysz o nie zabijanie ciąży pozamaczinej a równocześnie bez trudu opowiadasz sie za zabiciem kobiety w wyniku odwleczenia procedur medycznych. Obrzydliwe, pod przykrywka wiary takie zchamienie, fuj.

Gość gość
gość dziś Jak będziesz głodna, to zamordujesz kogoś, bo ma pieniądze? Jak ci dziecko niewygodne, bo biedne ma Downa, to je zamordujesz, bo to tyle obowiązków i naruszy twoje pojęcie estetyki, tak? Tak łatwo przychodzi ci zamordować życie? Pieskiem kotkiem się przejmujesz, ale człowiekiem to nie, prawda? Nie, odpiszesz 1% odpodatku albo dasz żębrakowi złotówkę, by uspokoić sumienie, że jesteś taka dobra i pomocna innym. Względnie dasz parę złotych na kociaczki w schronisku. Ale z zimną krwią zamordujesz niewinne dziecko. I kto kogo powinien spoliczkować?

Gość gość
Co ten świr za dyrdymały wypisuje. Dziecinko ciąża pozamaczna jest w momencie postawienia diagnozy zagrożeniem życia kobiety. Więc na co czekać? A może od razu do ksiedza i na pochówek wpłacać, kasa kasa, dla księdza a dla katolickich plotkar sensacja do ploteczek o zmarłej młodej kobiecie przez jakis tydzień prawda. Nie dziwię się że kobiety po takich przejściach uważają to za osobisty atak na życie kobiet w podobnych sytuacjach. Zresztą ta teoria o czekaniu na agonie kobiety dowodzi tylko jak obłudnymi ludźmi sa niektórzy katolicy. Takie wyczekiwanie to wyrok śmierci dla kobiety dokonany w białych rekawiczkach, to jakby widzieć malucha biegnącego pod ciężarówkę i nie zatrzymanie go, prawda ze to nie fizyczne dokonanie mordu a jednak bezpośredni udział w tragedi. Irytuje mnie taka podwójna moralność, płodu który i tak sie nie rozwinie nie zabijajmy ale matke tak bo przecież to nie ja nie.

Gość gość
gość dziś A nie bądź taka egzaltowana kwoczka, bo aż żenujące, chyba że masz 20 parę lat, to zrozumiałe. Nikt nie odmawia kobiecie ratowania jej życia, chodzi tylko o to, by nie zabijać celowo dzieci. I akurat ciąża pozamaciczna to tak rzadki procent przypadków, którym oczywiście zachłystują się wszystkie środowiska lewackie. W tym mini procencie przypadków można zastosować wyjątek. Prawda jest taka, że najwiecej dzieci zabija się bo mają Downa, a rodzice to gówniarzeria, która potrzebuje hitlerowskiej eugeniki do decydowania czy "gorszy" (w ich mniemaniu) ma prawo żyć, bo godzi to w ich poczucie smaku i odbiera część "wolności".

Gość gość
gość dziś A kto ci każe płacić księdzu? Niewielu bierze za to pieniądze, zawsze możesz znaleźć innego, lepszego. No i możesz leżeć pod płotem albo na komunalnym zamiast na katolickim cmentarzu. Po co ci katolicki cmentarz, skoro popierasz mordowanie albo nie wierzysz w Boga? Zbawienia ci to nie przyniesie.

Gość gość
Ty bezczelna pseudo katoliczko. Nie dociera do ciebie że cp nie da sie uratować? Co z Tobą jest nie tak jesteś tepa czy tak zaklamama w podwójnych standardach?! Twoim zdaniem powinnam była być narażona na śmierć bo byłam w ciąży ektopowej, absurd. I jak można mieszać przypadek śmierci kobiety przez nie wykonanie operacji ratujacej jej do rodzenia dziecka niepelnosprawnego. I moje poczucie estetyki nie jest zaburzone widzac czlowieka chorego. Dyskomfort sprawia mi używanie 5 przykazania w stosunku do płodu pomijajac już życie kobiety.

Gość gość
do 13:04 ciąża pozamaciczna to 1 na 100 , jeżeli to jest mało polecam wizyte u psychiatry kwoczko.