Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dość zabijania dzieci

Mądra katolicka nauka dotycząca karania kobiet za aborcję

Polecane posty

Gość gość
gość dziś No właśnie, przykazanie mówi "nie zabijaj" a nie uściśla kogo, więc w sumie można to interpretować na wiele sposobów a nawet upierać się, że i zabijanie zwierząt można pod to podciągnąć, co niektórzy czynią. x to jest małopłytkowosc ! zabijaj badz nie zabijaj a nie doczytał czego badz kogo

Gość gość
dziś No to może zdziwi Cię fakt, że swojego czasu Biblię przeczytałam niemal od deski do deski. Wcale to nie znaczy że muszę się stosować do zawartych w niej zasad. Kiedyś przeczytałam też "Władce Pierścieni" to co, mam teraz zacząć wierzyć w elfy, trolle i czary bo tak tam napisali? ;)

Gość gość
"Biblia obowiazywała i obowiazuje" owszem, obowiązuje WIERZĄCYCH chrześcijan. Osoby innej wiary bądź ateiści nie są w żaden sposób zobligowanie by trzymać się tych zasad.

Gość gość
to jest małopłytkowosc ! zabijaj badz nie zabijaj a nie doczytał czego badz kogo xxx małopłytkowość to choroba spadek liczby płytek krwi. :D

Gość gość
gość dziś dziś No to może zdziwi Cię fakt, że swojego czasu Biblię przeczytałam niemal od deski do deski. Wcale to nie znaczy że muszę się stosować do zawartych w niej zasad. Kiedyś przeczytałam też "Władce Pierścieni" to co, mam teraz zacząć wierzyć w elfy, trolle i czary bo tak tam napisali? oczko.gif x no własnie ! i ani z jednej ani z drugiej ksiegi nic nie zrozumiał :P

Gość gość
gość dziś "Biblia obowiazywała i obowiazuje" owszem, obowiązuje WIERZĄCYCH chrześcijan. Osoby innej wiary bądź ateiści nie są w żaden sposób zobligowanie by trzymać się tych za x gdybys czytał /ła ze zrozumieniem wyciagnełabys inne wnioski . a dlaczego wierzacych chrzescijan ? to mozna byc wierzacym badz chrzescijaninem ? heh dobre

Gość gość
Zrozumiał, zrozumiał ;) Po prostu jedno i drugie traktuje jako fantastykę.

Gość gość
gość dziś to jest małopłytkowosc ! zabijaj badz nie zabijaj a nie doczytał czego badz kogo xxx małopłytkowość to choroba spadek liczby płytek krwi. smiech.gif x u ciebie spada myslenie :P

Gość gość
gość dziś Owszem, ja jestem wierząca, a nie jestem chrześcijanką. Wyobraź sobie że na świecie istnieje więcej niż jedna religia ;)

Gość gość
gość dziś Zrozumiał, zrozumiał oczko.gif Po prostu jedno i drugie traktuje jako fantastykę. x taaa czyli siebie tez :P dobre :P

Gość gość
gość dziś gość dziś Owszem, ja jestem wierząca, a nie jestem chrześcijanką. Wyobraź sobie że na świecie istnieje więcej niż jedna religia oczko.gif x no ja tez wierze w wiele rzeczy :P ale w jednego Boga też i jestem chrzescijanka . Chyba nie wiesz co te pojecia znacza .

Gość gość
Widze ze zboczliscie z tematu . Ide robic obiad . Do miłego :P

Gość gość
"taaa czyli siebie tez jezyk.gif dobre jezyk.gif" A o ewolucji i Big Bang nie słyszał? Jeśli nie, to zapraszam na powrót do szkoły. Nie mam zamiaru wierzyć że stworzył mnie jakiś Pan z chmurek.

Gość gość
Z całym szacunkiem nie powstałes z małpy, raczej w małpe sie zamieniasz . Ale wczesniej czy pozniej poznasz Pana w chmurkach i to Jemu opowiesz co tam mam do powiedzenia .

Gość gość
Oczywiście, że nie powstałem z małpy - to popularny błąd, taki sam jak ten, że neandertalczyk to przodek człowieka. To małpy i ludzie mają po prostu wspólnych przodków.

Gość gość
Ja niewierze że ta ustawa wejdzie, to temat zastepczy będacy przykrywką dla jakieś większej kupy

Gość gość
16:53 Uwielbiam nazywanie takiej kwestii, jak aborcja tematem zastępczym. Bo przecież są ważniejsze rzeczy niż ludzkie zdrowie i życie!

Gość gość
jestem za aborcją, usuwa się zarodek który nic nie czuje, nie wie że istnieje, serce mu nie bije, bo nawet go nie ma, nie żyje! gdybym zaszła w nieplanowaną ciąże z chłopakiem to od razu bym wzięła tabletki poronne, a jak to nic nie da to bym poszła na aborcje - usuniecie zlepku komórek, więc w tych 3 przypadkach nawet bym się nie zastanawiała i od razu bym poszła x dobija mnie ta hipokryzja kościoła uważają że dziecko jest od chwili zapłodnienia, ale jak kobieta poroni w czwartym miesiącu czy wcześniej to nie zrobią pogrzebu BO TO NIE CZŁOWIEK je/bani hipokryci

Gość gość
dokładnie

Gość gość
Własnie w wiadmościach znów o tej ustawie mówili. Poprzednie pierwsze damy podpisały list w którym sprzeciwiają się zdelegalizowaniu aborcji, ale żona Dudy wstrzymuje się od głosu, widać nie obchodzi ją los kobiet w tym kraju...

Gość gość
Osoba powyżej chyba się opluła ze złości ;) Nikt tu nie mówi o aborcji na "widzimisię" tylko właśnie o takich skrajnych przypadkach, kiedy aborcja jest niezbędna a państwo i tego chce kobietom odmówić.

Gość gość
gość dziś Napij się ziółek, bo nikt tu nie mówi o aborcji na życzenie, tylko o 3 wyjątkowych, dotychczasowych przypadkach. Tak właściwie, to dlaczego w swoim miłosierdziu chcesz oszczędzić 12-latkę? Bądź konsekwentna. :)

Gość gość
Rząd chyba nas wszystkie traktuje jak samobieżne macice :o

Gość gość
Państwa ościenne, Czechy, Słowacja już zacierają łapki na myśl jak zarobią na turystyce aborcyjnej polek

Gość gość
Katolicka hipokrytka..nie ,nie dziecka nie wolno zabijać,no ale jak 12-latka zaciąży, to można. Czyli w przypadku 12-latki to nie dziecko? Jesteście nienormalni z tą ustawą i jeszcze jej pożałujecie. A będzie tylko gorzej.

Gość gość
Nikt tu nie mówi o 12 latkach, w takich przypadkach aborcja jest konieczna, ale o normalnych kobietach, które po zapewnieniu odpowiedniego wsparcia psychologicznego może normalnie urodzić i oddać dziecko.!!!! xx ale w 12latce tak samo rozwija się dziecko, co ono jest winne? zgwałcona 30-latka nosi dzieciątko ale w 12-latce rozwija się bezduszny płód, który można zamordować? bądź konsekwentna wulgarna mohero! Poza tym nie masz pojęcia o czym bredzisz. Oddanie dziecka jest jedną z najbardziej traumatycznych rzeczy w życiu podobnie sprawa wygląda z gwałtem, a jak jeszcze to połączyć to mamy kompilację traumy. Tak się pięknie mówi, że przy odpowiednim wsparciu psychologicznym można urodzić i oddać. Fajnie tak popier/dolić frazesy jak się gwałt widziało tylko w filmie co? Powiedz jeszcze hormonom po porodzie żeby nie wariowały i kroczu żeby nie bolało.

Gość gość
Katolicka hipokrytka..nie ,nie dziecka nie wolno zabijać,no ale jak 12-latka zaciąży, to można. Czyli w przypadku 12-latki to nie dziecko? Jesteście nienormalni z tą ustawą i jeszcze jej pożałujecie. A będzie tylko gorzej. xxx Ciało 30-latki zniesie ciążę i poród. 12-latka może nie przeżyć, a śmierć matki = śmierć dziecka, więc na jedno wyjdzie. Chyba lepiej ratować 1 życie niż pozostawić na pastwę losu i pewną śmierć obydwa ?

Gość gość
gość dziś na biologię też nie chodziłaś, bo ci religia zabrania? Śmierć matki nie zawsze równa się śmierci dziecka, bzdur nie opowiadaj nieuku, a i niejedna 12 latka może spokojnie tą ciążę donosić i urodzić jak chcesz wiedzieć. Do szkoły kato-głąbie, a nie do dyskusji o życiu.

Gość gość
E tam, najmłodsza matka świata miała pięć lat i jakoś ciążę zniosła, to 12 latka nie da rady? ;)