Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dość zabijania dzieci

Mądra katolicka nauka dotycząca karania kobiet za aborcję

Polecane posty

Gość gość
"gość dziś Oczywiście, że możemy. Jest nas większość i chcemy żyć w kraju, gdzie nie morduje się dzieci, jak w III Rzeszy. I nie zamierzamy patrzeć, jak inni dewianci to robią. " zgadzam sie z tym

Gość gość
A skąd Ty wiesz że związek gmin żydowskich może ?

Gość gość
Przeczytałam ustawę o regulacjach sprzedaży polskiej ziemi rolnej, stąd.

Gość Nie daję na WOŚP
Poziom zdziczenia wśród zateizowanego marginesu przekracza wszelkie wyobrażenie. Mordować dzieci na życzenie to nawet chyba naziści nie posunęli się do tego, a przynajmniej skrzętnie ukrywali. Ale czego oczekiwać po ateiście czy antyklerykale. I właśnie dlatego będzie ta ustawa. Nie będzie margines socjalistyczny dyktował warunków normalnym ludziom, rodzinom. Ja rozumiem, ze "kot + kawa ze Starbucksa + kanapka z Subwaya" określa wasz byt i waszą świadomość, ale jakieś resztki intelektu powinniście jednak zachować. No chyba, że jesteście jak niejaka Anna Zawadzka z serduszkiem na głowie...

Gość gość
dokładnie tamta idiotka pokazała je w całej okazałości :-o

Gość gość
Niewiele osob popiera aborcje na zyczenie,wiekszosc ludzi rozumie zabieg tylko w sytuacjach okreslonych przez ustawe.Moherki,katotalinki,ciemnogrodzie odczepcie sie od kobiet.Czym sie szczycicie ze jestescie w czarnej,pedofiskiej mafi?Obrzydliwosc.Bog z KK nie ma nic wspolnego,Bog przydzi sie stuczną ,obłudną i morderczą instytucją zwaną Kosciołem Katolickim!

Gość gość
Nie daję na WOŚP dziś co ty bredzisz? jajestem ateistką i to jest powód żebyś tak mnie obrażała? to jest twoja chrześcijańska postawa?Nie popieram aborcji na życzenie i jak większość katolików dopuszczam ją w wyjątkowych sytuacjach które to mają byc zniesone czyli nawet zgwałcona kobieta czy dziewczynka będzie musiała to dziecko urodzić, kobieta będaca w ciąży zagrażającej jej zyciu tak samo. CIekawe czy tak chętnie oddałabyś życie za 5-6 tygodniowy embrion mając w domu starsze dziecko/dzieci. Fajnie się mówi "oddaj życie i osieroć starsze dziecko" Aha i nie zapominaj prawa katoliczko, że pigułka 'po" także jest zabroniona przez twoje środowisko bo to takie samo morderstwo jak aborcja. Mam nadzieje, że jak cię czarnuch albo jakiś ciapaty zgwałci (czego ci z całego serduszka życzę) to pokornie przyjmiesz wolę Pana, a w razie czego wychowasz to czarne dziecię z mężem i starszym dzieckiem ;) powodzenia!

Gość gość
Nie dyskutujcie z autorką, bo to albo nawiedzona idiotka, albo ktoś urządza prowokację. Nie wierze, że normalni ludzie mogą w kółko wypisywać takie bzdety o nazistach i obrażać innych. Do jej tępego łba nic nie dociera i tylko klepie swoje. Wstyd mi za takich ludzi, którzy deklarują się jako wierzący, a z ich postawy to nie wynika. I ktoś taki rzutuje na opinię o katolikach w Polsce, krzywdząc normalnych, wierzących ludzi, starających sie żyć w zgodzie z nakazami wiary.

Gość gość
Kiedy do Was dotrze, że gdyby nie było przegięć z późną aborcją (nawet w 6 miesiącu), gdzie rodzą się żywe dzieci, które się zostawia by umarłyl, co ostatnio zaczyna być nagłaśniane, gdyby kobiety usuwały tylko ciąże pozamaciczne i z gwałtów i to zaraz na samym początku, to nie byłoby żadnej zmiany w prawie. Po prostu zwolenniczkom aborcji padło na mózg, dokonują tak póżnych aborcji z powodu zespołu downa u dziecka, podczas gdy usg genetyczne to jest pierwsze usg ciążowe i już wtedcy wszystko wiadomo. Za dużo było przegięć, to się musiało tak skonczyć, a winne tej sytuacji są kobiety i lekarze zabijający wcześniaki, bo inaczej teho nazwać nie można. NIkt by się nie rzucał, gdyby były tylko bardzo wczesne aborcje. I odczepcie się od Kościoła, trudno aby Kościół popierał zabijanie, to normalne, że się sprzeciwia. Ale to nie Kościół ustala obowiązujące prawo! Pretensje mniejcie nie do Kościoła, nie do katolików, ale do kobiet przerywających tak późno ciążę i do pisowców, bo te zmiany to ich wina.

Gość gość
gdyby kobiety usuwały tylko ciąże pozamaciczne i z gwałtów i to zaraz na samym początku, to nie byłoby żadnej zmiany w prawie. x aha czyli hurtem zakażmy usuwania ciąż z gwałtów i na życzenie, bo gdzieś tam w dalekim świecie są tzw przegięcia? W łeb się walnij. Jak w XXI wieku można stosować odpowiedzialność zbiorową? to jest twoim zdaniem recepta na ukrócenie aborcji na życzenie w 6miesiącu? zakazanie usuwania ciąż z gwałtów, ciąż zagrażających zyciu matki? czy ty widzisz co piszesz w ogóle? i mylisz się naiwny pustaku pisząc, że kościół nic do tego nie ma. Szydło wprost powiedziała, że będzie konsultować ustawę z episkopatem. Trochę się zainteresuj tym co się w twojej ojczyźnie dzieje, a nie bez zastanowienia pier/dolisz dla samego pierd/olenia.

Gość gość
Poczekajcie,zaraz się zaczną wpieprzać w wychowywanie dzieci na całego...czyli: twoje dziecko nie chodzi na religię- grzywna! Jeśli nadal nie chodzi, wyrok. :D Jesteś w ciąży? Cotygodniowe wizyty lokalnego proboszcza wraz z położną/ginekologiem oraz wywiad środowiskowy wśród rodziny i przyjaciół. Trzeba kontrolować ciężarną. Dziecko jest niegrzeczne i krnąbrne? Należy przydzielić kuratora z odpowiedniej parafii ; z pewnością bowiem pozwalasz dziecku oglądać straszne Kucyki Pony... Wiecie,to tak dla żartu. Ale niedorzeczność razi,prawda? Więc dla mnie kompletnie niedorzeczne jest włażenie z butami w życie kobiet,ich macice,ich ciała,ich psychikę... Co tam gwałt czy chore dziecko...nie moja sprawa,ma urodzić i koniec. Co tam,że ma 12 lat - e tam,pewnie sprowokowała,sama chciała,to teraz ma,a w ogóle kiedyś 12-latki wychodziły za mąż i było dobrze. :D Zgwałcił cię ojciec/brat? Hm,no cóż..przynajmniej wszystko zostanie w rodzinie. A w ogóle,to jeszcze może by się tak kobiety zakrywały,jak w islamie. Toż to wyraz skromności i szacunku dla Boga. Straszne ,co się dzieje w Polsce. Dobrze,że mieszkam za granicą i tutaj ludzie mają prawo wyboru.

Gość gość
gość dziś Lepiej bym tego nie skwitowała. Jeszcze parę lat temu by mnie twój tekst bawił teraz jednak mnie zatrważa, bo wszystko zmierza ku temu co opisałaś

Gość Wielka Polska Katolicka
gość dziś Dlaczego twoje dziecko nie chodzi na religię? Wiesz, że robisz niego osobę ograniczoną intelektualnie i działasz na jego szkodę? Zdajesz sobie sprawę, że stanowisz element antypaństwowy? Chyba nie bardzo...

Gość gość
Wielka Polska Katolicka dziś jak jej dziecko ma być później takie "oświecone" jak ty to lepiej, że go nie posyła na tę religię.

Gość gość
Moje dzieci nie chodzą na religie!Są dobre uczynne i zyczliwe.Kilka lat temu miałam konflikt z wyjątkowo podłą katechetką,Wszyscy rodzice mnie poparli Była tak nielubiana ze kuria zabrała ją ze szkoły.Nigdy nie popre aborcji na zyczenie ale obecna ustawa jest dobra,broni godnosci kobiet.Jakiekolwiek zaostrzanie jest niehumanitarne,podłe.Episkopat niech w koncu zacznie dbac o swe owieczki a nie zyc w luksusie.Koscioł w RP to szatanskie dzieło i tyle.

Gość gość
Element antypaństwowy???? Ale ja napisałam przecież,że nie mieszkam w Polsce :D (to ja z postu o 16:01). Poza tym dlaczego dziecko miałoby chodzić na religię,skoro jestem osobą niewierzącą? Będzie chciało,będzie wierzyć. Nie będzie chciało,to nie. Nie ma przymusy wiary, to jest coś dobrowolnego ,a to właśnie tacy ludzie jak ty są ograniczeni umysłowo i nierzadko mają dość niski iloraz inteligencji. Co ciebie interesuje czy moje dziecko chodzi na religię? Tak nawiasem mówiąc, coraz więcej moich znajomych z Polski podziela moje myślenie; nawet,jeśli są wierzący (choć bardziej z nazwy),to przestają puszczać dzieci na religię i pozwalają im samym decydować,czy tego chcą,czy nie. A ani mnie,ani moim dzieciom nikt nie będzie mówił,w co mamy wierzyć. Szanuję osoby wierzące ,ale agresji nie toleruję. I właśnie takim osobom mówię,że skoro tak wygląda miłosierdzie katolików, to faktycznie rozsądniej jest uwierzyć w kosmitów niż w Boga.

Gość gość
Jestem za jedną jedyną argumentacją aborcji. Chore dziecko... A jeśli chodzi o gwałt... Nie dziecko jest tu winne, ani matka a sprawca. Odebrać dziecku życie tylko dlatego, że zostało poczęte z gwałtu ??!!! To jest normalne morderstwo. Nie jestem zagorzałą katoliczką. Jestem osobą wierzącą, ale niepraktykującą, a kościoła wręcz nienawidzę!!!

Gość gość
Gdzie ja żyję? Tę cholerną Polskę Bóg całkiem opuścił... Ludzie się nienawidzą, pierdolą o Hitlerze, normalnie dziki, pojebany kraj.

Gość gość
ja uważam że jeśli kobieta zostanie zgwałcona to też może mieć aborcja, z jakiej racji ma rodzić dziecko tego potwora, nosić je 9 miesięcy i przeżywać okropny poród? a potem mieć pamiątkę po tym bachorze w postaci rozstępów, czy też choroby wynikającej z porodu np wypadanie macicy lub nietrzymanie moczu jak zgwałcą 11 latke to też ma rodzić? te dziecko ma traumę możliwe że do końca życia a ma jeszcze rodzić? x usuwa się zarodek - coś co nie oddycha i nie czuje bólu, nie ma pojęcia że istnieje

Gość gość
A co jest winna kobieta,że ją jakiś sk.. zgwałcił i zapłodnił? I jakie dziecko,do cholery???? Przecież to zaledwie zarodek bez świadomości,bez niczego... Prolajfy tak pięknie obrazują aborcję,że to wyrywanie rączek,nóżek i takie tam...a kto tu mówi o aborcji w 6 miesiącu???? Mowa jest o wczesnej ciąży,którą często rozwiązuje się za pomocą tabletek,bez ingerencji chirurgicznej. Naprawdę zarodek mający kilka tygodni jest ważniejszy od kobiety,która żyje,czuje,myśli, ma rodzinę???? Chore społeczeństwo...

Gość gość
gość dziś no to jak cię zgwałca to rodź ile wlezie

Gość gość
Kobiety raczej nie śpieszą się na policję czy do szpitala po gwałcie. Przeważnie wychodzi to po czasie i nawet wtedy dokonywane są aborcje. To dziecko dostało życie, jedno jedyne, takie jak my. I dlaczego nie może się urodzić? Bo dziwny przypadek zasądził o tym, że zostało poczęte z gwałtu. One nie jest nic winne. Ma takie samo prawo do życia jak każde inne, ale jednak te jedyne życie jest mu odbierane. Dlaczego nazywacie te dzieci bahorami ? One jest takie same jak wasze i nie odpowiada za to jak zostało poczęte. Moim zdaniem takie dzieci powinny być oddawane do adopcji, a matki powinny mieć zapewnioną należytą opiekę psychologa i ogromne wsparcie. Natomiast każdy jeden gwałciciel powinien mieć obcinany łeb, to znacznie zmniejszyłoby procent gwałtów. Pełno w was nienawiści!! Skąd wy się kuźwa bierzecie ? Na fb ostatnio widziałam mem ze zdjęciem płodu "Zauważyłem, że wszyscy, którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić". Powtarzam, że kościoła nienawidzę, więc nie odwołujcie się do religii. Każdy wierzy w co innego. W jedno życie od Boga, w reinkarnacje, czy pustkę. Ja uważam, że chciałabym wykorzystać to życie. To dziecko na pewno też by chciało, ale nie dano mu szansy, bo zostało poczęte z gwałtu. Ono jest winne, ten bachor!

Gość gość
Jak to czytam to sie ciesze ze juz nie mieszkam w pl... Masakra wy muzulmanow nie chcecie, a sami macie jakis oszołomow, dacie kosciołowi jeszcze wiecej władzy to ksieza tak jak ci mullowie beda nawoływac do kamieniowania i zabijania niewiernych... Ten sam zascianek...

Gość gość
A facetow (np. g****icieli) juz nie trzeba karac? :D

Gość gość
Gość z 22:24- dokładnie, to samo chciałam napisać. Zaraz tych różnic będzie coraz mniej,aż dojdziemy do katolickich ekstremistów,którzy może i nie będą się wysadzać w metrach, ale będą zamykać co drugą kobietę w więzieniu, będzie pełna inwigilacja kościoła pod kątem zarówno życia małżeńskiego,jak i wychowywania dzieci. No będzie islam w trochę innym wydaniu. Bo u nich szariat jest ważniejszy niż prawo cywilne. U nas właśnie to chcą zrobić: zmuszanie do urodzenia dziecka kobiety ,która została zgwałcona jest poważnym naruszeniem praw człowieka,a także pośrednio narzucaniem wiary. Czyli co? Najpierw kościół,a dopiero potem sąd?

Gość gość
Ile jeszcze będzie tych dyskusji o aborcji? Nie widzicie, że to kolejne durne prowo? :c

Gość gość
gość dziś Kobiety się nie śpieszą, bo boją się stygmatyzacji i się wstydzą, bo mamy taką kulturę, że gwałt jest niby winą kobiety, a na przesłuchaniu padają pytania typu "czy piłaś?" "w co byłaś ubrana". Taa dziecko dostało życie... życie z przemocy, ciekawe, czy gdyby chodziło o gwałt na dziewczynce, która ledwo zaczęła miesiączkować, czy też byłabyś taka mądra, albo gwałt "poprawiony" metalowym prętem?

Gość gość
To jest jakieś chore :o

Gość gość
Świetnie pasuje tutaj cytat "dla mojej wiary zniosę każde cudze cierpienie" :D

Gość gość
Gwałciciele "powinni" mieć "obcinany łeb", kobiety zgwałcone "powinny" mieć opiekę psychologiczną, dzieci upośledzone "powinny" mieć wsparcie medyczne, finansowe... Ale, k****, nie mają! Nie ma żadnego wsparcia dla kobiet zgwałconych, nie ma żadnego wsparcia (oprócz symbolicznych, głodowych zasiłków) dla dzieci niepełnosprawnych, praktycznie żadnego wsparcia dla niepełnosprawnych matek które zgodziły się urodzić dzieci, żadnej opieki nad ich rodzinami jeśli w momencie kiedy podupadły na zdrowiu nie miały stałego ubezpieczenia... Jeśli człowiek nie jest potworem, albo nie jest głęboko skrzywdzony psychicznie, będzie kochał dziecko, a przynajmniej poczuje się za nie odpowiedzialny. Odpowiedzialność za dziecko głęboko upośledzone fizycznie bądź psychicznie to wyrok dożywotni... Też jestem za ochroną życia. Urodziłam w 24 tc. Martwe dziecko. Martwe, bo nikt nie chciał go ratować i nawet kiedy lekarze wiedzieli że nie przeżyje porodu sn, zdecydowali się na to. Niedobrze mi się robi na widok tych porąbanych plakatów aborcyjnych, przedstawiających poszarpane, zmasakrowane zwłoki dzieci. Jaki szacunek, miłość do nich? Nie tylko według mnie, ale i według tych organizacji to byli ludzie, mali ludzie, żyjący, czujący, pokazywanie ich ciał na widok publiczny jest totalnym brakiem szacunku i wyczucia. Nie jestem w stanie spokojnie na to patrzeć i rośnie we mnie nienawiść- nie wobec matek które stanęły wobec tak tragicznego wyboru, ale wobec tych chorych ludzi którzy takie zdjęcia drukują jak reklamy cukierków i prezentują wszem i wobec na billboardach. I co do tego że w każdym tygodniu to zabójstwo... ja w 7 t.c. przy plamieniu płakałam że lepiej teraz niż później. W 7 tc dziecko jeszcze nie cierpi, nie ma wykształconego układu nerwowego, a ja w żaden sposób poza własnymi marzeniami nie jestem z nim związana- nie czuję ruchów, dziecko nie reaguje jeszcze na moją aktywność czy mój głos... paskudne, owszem, ale mój ukochany synek, biegający radośnie po domu, w 7 tc był tylko zlepkiem komórek, niczym innym.