Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Myjecie się rano?

Polecane posty

Gość gość
Ciekawe jak było 30-40 lat temu kiedy dezodorantów nie było? Ani tym bardziej antyperspiranów czy blokerów aptecznych. Przecież też nasi rodzice czy dziadkowie czy dalsze pokolenia też żyli i nie pryskali się codziennie chemią pod paszkami. Inny skład diety - nie przetworzone przemysłowo i nie mieli tak przykrych odorów potu jak teraz obecnie większość ma.

Gość gość
No właśnie. I myli się raz na tydzień szarym mydłem. I żyli bez alergii.

Gość gość
Oj jak widze mycie sie to drazliwy temat dla niektorych :) Ludzie,po co te klotnie ?Niech sie kazdy myje ile razy chce,wazne,zeby nie smierdzialo np w autobusach albo sklepach,szczegolnie jak jest lato i bedzie git :)

Gość gość
12.22 dokladnie! Oby nie śmierdziało. A to jak sie myjecie, w jaki sposób i jak często juz mnie nie interesuje.

Gość gość
Ciekawe jak było 30-40 lat temu kiedy dezodorantów nie było? Ani tym bardziej antyperspiranów czy blokerów aptecznych. Przecież też nasi rodzice czy dziadkowie czy dalsze pokolenia też żyli i nie pryskali się codziennie chemią pod paszkami. X Tak sobie radzili (zaczerpnięte z innego wątku) : "Na łyżkę wsypujesz troszkę sody i dolewasz wody utlenionej i mieszasz. I na umytą i osuszoną skóre pod pachami aplikujesz tą mieszaninę normalnie dłonią. Ten sposób znalazłam u Zięby, który ma filmiki na youtub. Mozesz pooglądac i zobaczyc jak on to robi. Ten dezodorant jest bezzapachowy i spokojnie wytrzymuje do wieczora."

Gość gość
Mało chemii, a skuteczne od lat.

Gość gość
Przecież też nasi rodzice czy dziadkowie czy dalsze pokolenia też żyli i nie pryskali się codziennie chemią pod paszkami. Inny skład diety - nie przetworzone przemysłowo i nie mieli tak przykrych odorów potu jak teraz obecnie większość ma. x Nie łudź się, też brzydko pachnieli, ale ałun krystaliczny albo soda z woda utlenioną załatwiały sprawę. Więc pudło, nie masz racji.

Gość gość
gość dziś No właśnie. I myli się raz na tydzień szarym mydłem. I żyli bez alergii. x Ciekawe, na jakim szarym końcu Polski E i F. Normalni mieli już 30 lat temu kosmetyki :P Nawet dla dzieci było Bambino albo Bobas, a raz na tydzień to chyba w PGRach tamże.

Gość gość
Może i kiedyś ludzie żyli bez alergii oraz mieli mniej wysuszoną skórę, ale z pewnością cuchnęli kąpiąc się raz na tydzień i nie stosując depilacji. Tyle że może innym mniej to przeszkadzało, bo taka była większość. Obecnie mamy inne czasy,nieograniczony dostęp do dezodorantów, proszków do prania i kosmetyków, więc korzystajmy. Dla własnego lepszego samopoczucia i przy okazji dla innych. A to czy ktoś będzie korzystał ze środków drogeryjnych, aptecznych czy własnej roboty to jest kwestia indywidualna.

Gość gość
Mieszkałam z koleżankami wśród których jedna myła się kilka razy dziennie, jedna raz dziennie i trzecia nie wiem jak często, ale chyba rzadko. I - uwaga! - żadna z nich nie śmierdziała.

Gość gość
Twój nos się przyzwyczaił, przebywając z cuchnącą osobą stępiłaś powonienie. Poczytaj o adaptacji nabłonka węchowego, ewentualnie o habituacji jako takiej.

Gość gość
Niedzielny poranek: gorący prysznic wzięty, włosy umyte, ząbki wyszorowane. Człowiek świeży i pachnący :) Jak można na własne życzenie się tego pozbawiać?

Gość gość
9.56 dokladnie, masz racje. A ja wczoraj musiałam bardzo wcześnie wstać i skorzystalam z tej opcji co inni, ze rano tylko się ubrałam... Nie śmierdziałam raczej ale czułam się nieswiezo i niefajnie. Od razu po powrocie wzięłam prysznic.

Gość gość
zapytaj brudasów, co myją się raz na dwa dni :P

Gość gość
No to pytam. Jak się z tym czujecie? Kurczę ja bardzo bym chciała wyrobić się rano w pól godziny... A tak wstaje półtorej godziny wczesniej i na spokojnie się szykuje, albo godzinę wczesniej i na szybko. Nie jem śniadań... Makijaż mi zajmuje z 20 minut niestety, ogarnięcie włosów, no i mycie... Tylko ze ja się lenie, rano wszystko wolno robię bo jestem zaspana. A wy ile czasu się szykujecie?

Gość gość
Ja musze wstawac dwie, dwie i pol godziny wczesniej! Tez jestem rano powolna, wiec u mnie prysznic, mycie wlosow, wklepywanie kremow i balsamow oraz makijaz to okolo poltorej godziny, potem spokojne sniadanie itd. No niestety...

Gość gość
Ja myje głowę wieczorem jesli muszę wstac wczesniej a jak mam na później to rano. Balsamuję się też wieczorem po kąpieli , rano juz nie. To o której musisz wychodzić z domu? Ja przed 7 i sie nie wysypiam jak wstaje przed 6, a jakby jeszcze bylo przed 5 :o na ktora bym nie miała to podmyć sie musze choćby nie wiem co. Kurczę a czasem słyszę, że ktoś wstaje 20 minut przed wyjściem. Ma idealny makijaż i nie śmierdzi. Ja się pytam: Jak to możliwe??? :o albo ma motorek w d***e albo klamie ze się myje

Gość gość
Kłamie. Rozpyla na siebie dezodorant z Biedry i go :P

Gość gość
Na nieumyte pachy..??? Fuuuj, śmierdziel obleśny, menel :O

Gość gość
Aha...a jak ktoś zaczyna pracę o 6 to najlepiej niech w ogóle nie kładzie się spać, tylko idzie pod prysznic zaraz po tym, jak się wykąpie :D

Gość gość
Jeśli muszę wyjść rano, to wstaję godzinę wcześniej. Balsamy, odżywki, maseczki itp. tylko wieczorem. Rano w zależności od stanu zaspania szybki prysznic lub szybkie mycie wszędzie, w tym głowa. Włosy schną same, a ja przygotowuję śniadanie. Zjadam je pomiędzy myciem a makijażem. Dokańczam włosy suszarką (gdy jest zima) i układam. Latem i kiedy brak czasu - tylko upinam. Makijaż oszczędny, bez tapety, więc kilkuminutowy (ale bez nie wychodzę). Jeszcze perfumy/ woda toaletowa i wychodzę. Kiedy mam wolne lub na 11tą (raz w tygodniu), jest czas na prysznic/ kąpiel, namaszczanie ciała i włosów, wszystko powoli i we własnym tempie niskociśnieniowca :) Po śniadanku nawet kawa :)

Gość gość
Aha...a jak ktoś zaczyna pracę o 6 to najlepiej niech w ogóle nie kładzie się spać, tylko idzie pod prysznic zaraz po tym, jak się wykąpie x nie, niech umyje capiące po nocce pachy i dupę :P

Gość Ala_92
Myje się rano i wieczorem. Chociaż rano tylko szybki prysznic, dezodroant, make up i do pracy!

Gość gość
Jak poradzić sobie z grudkami zaschniętej kupy na owłosieniu w miejscu w okolicy o***tu. W sensie oczywiście miejsca intymne powinno sie golić ale okolice o***tu to raczej trudno dostępne miejsce

Gość Ciapcia_gapcia
A macie jakiś dezodorant który trzyma cały dzień? Ja mam właśnie z tym problem ;( Mimo, że myje się rano już w południe zapaszki spod paszki.

Gość Aktopyta
Ja się myję rano, a potem garnier neo pod pachę i super trzyma cały dzień.

Gość Ciapcia_gapcia
Widzę, że są dwa: krem i spray. Który lepszy?

Gość mala_kola
spray jest lepszy wg mnie ze względu na zastosowany panthenol chociaż szczerze mówiąc kremu nie próbowałam.

Z powodu zbyt częstego mycia zwłaszcza okolic intymnych można nabawić sie infekcji grzybiczych, poprzez wymywanie flory bakteryjnej. Ja myje się raz dziennie wieczorem i jest ok

Gość gość
raz dziennie dziewczyno :O podczas okresu też ? ja współczuje twojemu facetowi w takim razie :O:O myj się częściej !