Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszy kontakt seksualny. Problem.

Polecane posty

Gość gość

Jestem jeszcze dziewicą. Mój partner jest ode mnie dużo starszy. Nigdy wcześniej nie miałam kontaktów z mężczyznami. Nigdy się nie całowałam, nigdy nikt mnie nie dotykał. Krępuję się kiedy on mnie dotyka w już bardziej erotyczny sposób, wstydzę się pokazać mu naga, obawiam się widoku jego nagiego ciała. Boję się swoich odruchów i reakcji na podniecenie. Jak sobie z tym radzić?

Gość gość
Nie mam pojęcia. Ja jestem po 30-tce i nadal sobie z tym nie poradziłam. Mam kumpla który mówi że masa kobiet się krępuje i większośc chciałaby kochać się po ciemku. Np. ja jestem ostra i zboczona, ale tylko gdy jest ciemno. W świetle nie umiem się odprężyć, jestem spięta jak kukła. O orgazmie nie ma nawet mowy. Zaakceptowałam to już i mój obecny facet też

Gość gość
Ja mam 22 lata.

Gość gość
To nie uprawiaj seksu a trzymaj cnote do ślubu

Gość gość
Nie w tym rzecz żeby czekać do ślubu no bo czy po ślubie coś się zmieni, że nie będę się wstydziła itd.?

Gość gość
Nic się nie zmieni. Jedyny sposób by to się zmieniło, jest po prostu to robić. Nie ma żadnej innej drogi. Powoli mu się pokazuj, nawet jak się wstydzisz. Gdy zobaczysz że nic złego się nie dzieje, Twój umysł uzna te sytuacje jako normę i z czasem wstyd minie.

Gość gość
Twój facet to *****cz i pewnie nie prawiczek

Gość gość
Zapewne masz rację tylko jak przełamać swój opór przed tym?

Gość gość
No napisałam: przełamać opór możesz jedynie to robiąc. Jeśli liczysz na to, że nagle psychicznie coś się w Tobie zmieni, bez żadnych realnych prób, to się mylisz. To tak jakby ktoś liczył, że jego lęk przed pająkami zniknie bez kontaktowania się z pająkami. A to nieprawda. W terapii trzeba mieć kontakt z pająkami. Twój lęk zniknie tylko poprzez czyny.

Gość gość
Tylko od czego zacząć? Nie stanę się od razu bardzo śmiała. W sytuacji gdy on np. mnie dotyka jest mi miło ale też krępuję się tego... Chociaż i tak już jest lepiej niż gdy po raz pierwszy zaczął mnie dotykać w taki sposób.

Gość gość
To nie uprawiaj seksu bo ten twoj fagas z****** zarazi cie czymś w potem pojdzie do innej! Nigdy sie nie zgadzaj na seks i daj mu warunek seks po slubie