Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymodliliście kiedyś coś u Matki Boskiej?

Polecane posty

Gość gość
Wskrzeszenia za przyczyną Matki Bożej Gidelskiej (3 min. zajmie Ci przeczytanie tego artykułu) Kiedy przed wieloma laty wraz z pielgrzymami zawitałam do wsi Gidle, dowiedziałam się o wskrzeszeniach dokonujących się za przyczyną gidelskiej Pani. Nigdy bowiem nie słyszałam, by Maryja „zdziałała” aż tak „sensacyjne” cuda. Bardzo mnie to wtedy jako nastolatkę zaciekawiło, a moje spojrzenie „automatycznie” pobiegło ku niepozornej figurce Matki Bożej z Dzieciątkiem. x Kiedy w 1516 r. gidelski rolnik Jan Czeczek orał pole, wydobył ze skiby niewielką, bo niewielką , kamienną, anonimową figurkę Maryi Mimo iż temu wydobyciu towarzyszyły dziwne znaki (niezwykła jasność bijąca z ziemi, niezwykła woń ,klęknięcie wołów), potraktował figurkę jako zwykłe znalezisko i ukrył „na dnie skrzyni z odzieżą” w swojej chałupie. Pewnego razu wraz z rodziną stracił wzrok. Z pomocą nieszczęśnikom pospieszyła między innymi nieznana z imienia, pobożna kobieta, którą zaintrygowała kadzidlana woń i bijąca ze skrzyni światłość. Odkryła w skrzyni zabrudzony ziemią posążek i włożyła go do wody. Kiedy rolnik z rodziną obmył tą samą wodą twarz i przetarł oczy, nagle zaczął widzieć. Wspomniana kobieta zaniosła figurkę do gidelskiego proboszcza, ks. Piotra Wołpkaja. x Wkrótce Gidle zasłynęły z uzdrowień, a także ze wskrzeszeń. W cudowny sposób odzyskiwały życie „za wezwaniem Cudownej Pani” na przykład pochłonięte przez wodę dzieci czy stratowani przez konie dorośli. Łącznie w Gidlach dokonało się 31 wskrzeszeń. Kronika podaje między innymi, że „trzy dziewczynki z Pławna w 1680 r. utonęły w Warcie. Z płaczem niosą je do Kaplicy rodzice, gorąco się modlą i w oczach zebranego ludu wskrzesza je Matka Najświętsza”. Zapisano też, iż od 1516 do 1743 r. ponad 21 osób w cudowny sposób odzyskało wzrok. Maryja uwalniała nie tylko od chorób, ale i od rozmaitych tragedii i nieszczęść. I nadal to czyni. ( ....... ) x Nie tylko w czasie wakacji warto udać się do Gidel, by oddać cześć Maryi oraz znaleźć ukojenie i na duszy, i na ciele. Wieś leży 23 kilometrów od Radomska, nad Wartą, w pobliżu szosy Piotrków Trybunalski – Częstochowa. O Maryi z Gidel mówi się, że podczas gdy znajdująca się niedaleko Matka Boża Częstochowska uchodzi za „lekarkę dusz”, Gidelska jest „lekarką ciał”.

Gość gość
ja tylko nie wiem dlaczego kościoły i świątynie , które nie są pielgrzymkowe , nie prowadzą Ksiąg Uzdrowień ? Może tam też wierni miejscowi doznają wspaniałych uzdrowień , nie tylko na duszy ale też na sercu i uzdrowienie ciała .

Gość gość
Dwa razy byłam z prośbą w Częstochowie - 13 lat temu, kiedy prosiłam o dobrego męża ( pochodzę z patologicznej rodziny). Po roku czasu byłam w związku. Po 5 latach wyszłam za mąż. Drugi raz rok temu - nie mogliśmy mieć dziecka, staraliśmy się od dawna. Po 3 miesiącach byłam w ciąży. Za dwa tygodnie mam termin porodu. Nie wierzcie jeśli nie chcecie. Ale jeżeli jesteście zalamani, spróbujcie też. W ciszy. Jechac, poprosić. Trzeba być cierpliwym i nie oczekiwać cudu. Wtedy właśnie pojawia się cud.

Gość gość
Po porodzie też pojedziesz ? Wejdź na forum nastroik . pl i tam też daj swe świadectwo , napisz tam to co tu napisałaś .

Gość gość
Nie mam zamiaru nigdzie wchodzić i niczego innym udowadniać. Wiara to indywidualna sprawa każdego człowieka. Ja tylko zaświadczam, że u mnie tak było