Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ból okresowy jest podobny do bólu ciążowego?

Polecane posty

Gość gość

Staram się już od dłuższego czasu i za każdym razem kiedy zbliża mi się okres to koleżanki które świeżo zaszły w ciąże mówiły żeby nie przekreślać cyklu bo bóle można pomylić. Mam 4 letnią córkę ale zupełnie nie pamiętam jak się czułam zanim zrobiłam test. Druga sprawa czy zawsze jest wtedy dużo śluzu? Ja mam go mało ogólnie przez cały cykl i teraz będąc w 25 dc (cykle 26-28 dniowe) dalej mam go mało. Jak to wygląda u Was? Pozdrawiam :)

Gość gość
Ja byłam pewna że dostanę okres a tu pozytywny test.

Gość gość
Ja planowałam ciąże od dłuższego czasu. Za każdym razem czułam że w końcu sie udało,testy były negatywne. Kiedy w końcu sie udało ujrzeć dwie kreski czułam sie inaczej niż wcześniej..brzuch mnie nie bolał a czekałam na ten ból bo mi też naopowiadali że jest podobny jak przy okresie. A tu nic,żadnego bólu..czułam jedynie wieczne zmęczenie,non stop chciało mi sie spać -wtedy łączyłam to z pracą. Kiedy pojawiły sie żyły na piersiach wiedziałam że to na pewno ciąża. I w taki oto sposób jestem już w 31 tygodniu i z niecierpliwością oczekuje synka :) Jak sie okazuje każda ciąża jest inna. Ja nie miałam ani bóli ani plamień związanych z zagnieżdżaniem zarodka. Później już siedziałam tylko nad toaletą i wymiotowałam jak kot..także już nigdy nie będę kierowała sie tym jak to było u innych :) Życzę powodzenia :* Pozdrawiam. D

Gość gość
Ból ciążowy? Jaki ból ciążowy? To jest dokładnie ten sam ból co przy okresie i nie oznacza ciąży, tylko skurcze. Przecież organizm nie jest o tym czasie jeszcze przyzwyczajony do ciąży, to może szyjką szarpać.

Gość gość
Co do cyklu, to jakim cudem chcesz go mieć dużo 3 dni przed miesiączką? Nakup sobie czułych testów ciążowych, które wykrywają 5dniową ciążę, a nie zadawaj głupich pytań na kafe, bo i tak odpowiedzi nie dostaniesz, bo każda kobieta jest inna i każda ciąża jest inna.

Gość gość
Ja przez 2 dni czulam sie tak, jakby za chwile mialo "poleciec". Ciagle biegalam do wc w pracy. Nie polecialo :-). Ps. W pierwszej ciazy tak nie mialam, po prostu nie dostalam okresu, zadnych bóli

Gość gość
ja w 1 ciazy czułam 5 dni przed terminem bóle jak na okres. w 2 nie czułam nic

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. No właśnie chodzi mi o to uczucie. Uczucie lekkich skurczy które mam przed okresem, czy one są podobne do tych które ma się na początku ciąży. Wiadomo że nie każda kobieta tak ma. Pytam te które myślały ze zaraz dostaną okres a okazało się ze są w ciąży. Z pierwszej ciąży pamiętam tylko ze musiałam brać nosie bo bolało. Ale nie pamiętam już jak. Testu nie robie. Mierze temperaturę. Jeśli 15-16 po owulacji będzie podwyższona to zrobię test.

Gość gość
Tak taki bol

Gość gość
można pomylić

Gość Mama P
U każdej kobiety jest inaczej. I w każdej ciąży jest inaczej. Jedne kobiety nie czują nic, inne mają typowe objawy jak na okres, niektóre kobiety mają nowe- dziwne objawy - np. niestrawność, biegunkę, zgagę, dziwny smak w ustach, bóle głowy, senność, suchość w ustach, i wiele wiele innych. Wiele objawów możemy też sobie wmówić same, przykładem mogą być mdłości, podwyższona temperatura, dreszcze czy bóle podbrzusza. Autentycznie jeżeli bardzo bardzo chce się je wywołać to można... wiem z autopsji :-P Ja staram się o 3 dziecko. Jestem w 9 dniu po owulacji i nie mam pojęcia czy jestem w ciąży czy nie. Mam mnóstwo objawów ale nie wiem które są prawdziwe, które wymyślone a które powoduje luteina, którą biorę. Tak więc czekam...