Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agnieszkasia

W których krajach cc na zyczenie?

Polecane posty

Hej! Planuje dziecko, ale niestety mieszkam w Holandii i odkladam decyzje w zwiazku z moim panicznym strachem przed porodem w tym kraju. Tu stawia sie na naturalne porody (20% to porody domowe), czesto bez znieczulenia. Nie przeszkadza mi, jak Holenderki rodza swoje dzieci- niech kazdy rodzi jak chce- ja biore pod uwage jedynie cc. Jestem gotowa za te usluge zaplacic, chce ja wykonac legalnie. CC na zyczenie tutaj nie istnieje. Nie ma prywatnych kliknik, gdzie po prostu zaplacilabym kilka tys. euro i wykonala zabieg. Szukalam na forach informacji, w ktoych przyleglych krajach moznaby cesarke wykonac, ale nie znalazlam. W Belgii cc na zyczenie nie istnieje, istnieje tylko w Niemczech- ale tam znowu nie ma prywatnych placowek. Do Polski jest za daleko- samochodem min. 8 godzin (do granicy), a nie moge jechac kilka dni przed pporodem, bo moj chlopak nie ma tyle urlopu (tu nie ma urlopow ojcowskich, mezczyzni dostaja jakies 2-3 dni zwolnienia). W samolot nikt mnie nie wpusci tuz przed porodem :(. Czy wiecie moze, gdzie mozna wykonac cc na zyczenie w krajach beneluxu?

Gość gość
Nie będziesz prawdziwą matka jeśli poddasz się cc, tyko poród naturalny i karmienie piersią uczyni Cię prawdziwą spełniona kobietą, a tak to nawet nie poczujesz, że kobietą jesteś.

Gość gość
Hahah to sie uśmiałam :D Gdybym rodziła silami natury i kp do samoodstawienia to byłabym jedynie matka obdarta z intymności i kobiecości a tak, moja kobiecość nie ucierpiała ;) dalej jestem soba-masz racje! Nie poczułam co to porod bo załatwiłam cc i nie kp (z innych względów niz "bo tak") jestem super! Zyje dla siebie a nie po to by wy/sr/ać dziecko i dac sie wydoic płacąc za to swoim zdrowiem i wyglądem!

Gość gość
W Niemczech jest cc na życzenie i są prywatne kliniki, koszt ok 4 tys euro, wchodzi w to pobyt z mężem i starszymi dziećmi jezeli je masz, menu do wyboru i inne luksusy. Słabo szukałaś.

Jesli mozesz podac linka do takiej prywatnej kliniki w Niemczech to bede wdzieczna, naprawde. 4tys euro nie jest dla mnie zaporowa kwota, chetnie tyle zaplace. Nie musze czuc tej pelni kobiecosci osiaganej dzieki porodowi naturalnemu.

Gość gość
W pl tez mozna umowic cc na zyczenie. Poza tym majac cc nie czekasz do skurczy tylko umawiasz sie z lekarzem na dany dzien. Nie pozniej niz tydzien przed planowana data porodu. Mialam 2 cc na nfz. Czuje się 100% matka i kobieta. Nie wyobrazam sobie porodu sn, po tym na pewno zostaje jakis negatywny slad w psychice.

Gość gość
To ja pisałam wcześniej, chodziło mi o ten szpital prywatny Asklepios Klinikum Uckermark Auguststraße 23 16303 Schwedt/Oder Telefon: 03332 - 53 0 Telefax: 03332 - 53 24 10 eMail: info.schwedt@asklepios.com www.asklepios.com Teraz na stronie nie widzę informacji o cenie za cc ale kiedyś tam była cena i coś koło 4 tys euro/13 tys. zł to kosztowało