Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko z alergią na pyłki brzozy i traw ma ktoś ?

Polecane posty

Gość gość

Czy jest na forum mama dziecka z taką alergią ? Ile lat ma Wasze dziecko, jak silną ma alergie jak jest prowadzone przez alergologa ? Jakie leki przyjmuje ?

Gość gość
ja mam na pyłki traw i zboza nic powaznego ale jak jest pylenie przyjmuje zyrtec albo allegra da sie przeżyć ale musze isc do alergologa bo mnie juz bierze a na plyki traw czy zboza jeszcze zawczesnie pzdr i nie rób z /pi/zd/y/ jeziora

Gość gość
jako dziecko miałam taką alergię- byłam leczona u alergologa. Leki z tego co pamiętam- wziew krople do nosa zyrtec

Gość gość
Jest juz po odczulaniu i jest ok.

Gość gość
Ja mam alergie na roztocza, trawy, pleśnie, sierść kota i psa i brzoze. Jako nastolatka byłam odczulana 5lat. Teraz nie potrzebuje żadnych leków i dobrze się nam.

Gość gość
nie rób z /pi/zd/y/ jeziora - co to znaczy w kontekscie alergii? szkoda, że mając ch. autoimmunologiczną nie mogę być odczulana :O

Gość gość
Nie czytam całego tematu bo nie mam tyle czasu, ale chcę wam powiedzieć, że jak mieszkacie np. poza miastem i macie prywatność w swojej okolicy i na podwórku, to da się ten okres pytania roślin przetrwać bez przyjmowania anty-histamin. Wystarczy wychodzić w masce zasłaniającej usta i nos (takiej szczelnej, identycznej jak chodzą Azjaci po ulicach). Są takie w rozmiarach dziecięcych. Wtedy unikacie faszerowania dziecka lekami. A sezon pylny nie trwa długo. Na okna założyć szczelne siatki (takie drobno tkane, jak przeciw owadom) i nie wietrzyć w obecności alergika bez maski.

Gość gość
pylenia*

Gość gość
Ja sama jestem alergiczka i zawsze wiem, kiedy kwitnie brzoza. Nie wiem jak wy ale zawsze unikam potraw, które łączą się krzyżowo z brzozą. Nigdy nie kuszę losu. Zawsze korzystam z aplikacji mobilnej i wiem, kiedy mam się przygotować i kupić alertec, żeby normalnie funkcjonować. Co do alergii dziec***ewnie są odpowiednie leki i dawkowanie.

Gość gość
Moja 6-cio letnia alergiczka na pyłki drzew, trawy,kota i psa dostaje aerius w płynie i nasonex do noska