Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Muzułmanie nie są biali!

Polecane posty

Gość gość

Wkurza mnie to gadanie ,że muzułmanie należą do białej rasy...oni przecież nie są biali.Są mieszańcami,ani czarnym ani białym.A kulturowo są nawet niżej niż czarni.Oni nie powinni nazywać się biali,bo to obraza dla białej rasy.A lewacy zauważyłem wciąż to robią. To straszne,że biali wymierają.Dziś stanowią zaledwie 8% ludności świata...jeszcze na początku 20 wieku stanowili 35%!Kolorowi będą rządzić :( Podział "ważności" ras według mnie. 1.Rasa biała 2.Rasa żółta 3.Czarna na 3 miejscu wraz z rasą mieszaną - bliski wschód.

Gość gość
:D :D Europa też według mnie powinna być biała a nie kolorowa ;)

Gość gość
Też uważam Muzułmanów za gorszych od Europejczyków, ze względu na poziom ich kultury, ale niestety są oni z rasy białej. To normalne że w różnych częściach świata te same rasy mają różne "odcienie". Spójrz na Skandynawów - (póki co jeszcze :D ) są tacy bardzo blado biali i na Iberyjczyków - biali z jakby opaloną skórą. I tak samo jest z Murzynami, od nie bardzo czarnych do czarnych jak smoła. Nie wiem tylko jak sklasyfikować Hindusów - dla mnie ich skóra przypomina takiego Araba, który potaplał się trochę w błocie czy piachu.. :D

Gość princessinthesky
A Bośniacy? Nie każdy Muzułmanin to Arab. Moja koleżanka z Bośni jest muzułmanką o naturalnych blond włosach i niebieskich oczach, typową Słowianką. A jeśli chodzi o Arabów to znam wielu chrześcijan, szczególnie z Libanu i Koptów z Egiptu. Widzę że dla ciebie świat jest prosty jak budowa cepa, ale na szczęście tak nie jest, świat jest piękny i zróżnicowany.

Gość princessinthesky
Muzułmanin to Murzyn z Czadu, Azjata z Indonezji, blondyn z Bośni, Turek, Pakistańczyk, a nawet jeśli chodzi o Arabów to bardzo różnią się wyglądem, np. Liban a Egipt to dwa różne światy. Więc jak można w ogóle mówić ze muzułmanie to rasa biała? Muzułmanie należą do wielu ras i narodów i mówią wieloma językami.

Muzułmanie mają na tyle dużo cech anatomicznych żeby przynależeć do rasy białej. Oni nie mają np. takich wydatnych ust czy wielkich nozdrzy jak murzyni. Nawet hindusi to rasa biała. Pogódź się z tym xD

Gość princessinthesky
Kolejny gada jak potłuczony. Mylicie pojęcia. Arab i Muzułmanin to nie synonim. Wieli Arabów jest Chrześcinanami. Wielu Muzułmanów nie jest Arabami. Największą populację Muzułmanów ma nie żaden kraj arabski, a Indonezja. Może trochę poczytajcie zanim zaczniecie dyskutować?

Gość gość
Uważam,że musimy dbać o czystość rasy. Gardzę polkami puszczającymi się z murzynami,one powinny być deportowane do Afryki ,tam się mogą walić z kim chcą.

Gość gość
Muzułmanin to nie przynależność etniczna,to wyznanie ,wiara. Muzułmaninem może być rdzenny Polak!

Gość gość
Jesli chodzi ci o to przygłupawy autorze ,że Arab równoznaczny jest z muzułmaninem czy tez mieszkaniec Iranu na przykład, który Arabem wcale nie jest, to jesteś w błędzie. To jest biała rasa. Co więcej Irańczycy si e obrażą za nazywanie ich Arabami. Ich przodkami są czciciele ognia a język nalezy do naszej grupy językowej indoeuropejskiej nieuku.

Gość gość
Widać nie uczyliscie się w szkole :)

Gość gość
Polak zawsze patrzy na wyglad w pierwszej i drugiej kolejnosci. Ocenia czy masz kase czy nie. Jak nie masz to nie jestes godzien z nim rozmawiac. Patrzy wtedy z pogarda i wyniosloscia. Czuja niesamowiya pokore i uleglosc wobec bogatszych od siebie. Garna sie do nich jak muchy do gowna. Dyskryminuja kazdego, zawsze znajda powod. Taka jest prawda a prawda boli. Spotkac milego i usmiechnietego Polaka to jak spotkac Yeti. Wstyd gdy stoję w kolejce w PL sklepie i słyszę jak obgadują innych. Wstyd gdy po wyjściu z kościoła słyszę sąsiadkę która ogdaduje inną że do komunii nie poszła bo to rozwódka. Wstyd gdy ludzie podają sobie rękę podczas mszy na znak pokoju, a potem klną na siebie, klną na swoje żony, dzieci, teścowe ...No końca nie ma! Więc pytam się, o co Ci chodzi???

Gość gość
Nie wszyscy wiedzą a warto wiedzieć. Iran był dla Polaków ziemią obiecaną. "Wszystkie drzwi były otwarte" Polacy cierpieli i oni o tym wiedzieli. "Jak mogli, tak pomagali "- mówi Polka mieszkająca od ponad 70 lat w Iranie. Po wojnie kraj był dla polskich emigrantów ziemią obiecaną. Teraz próbuje otwierać się na świat. Helena Stelmach, mieszkająca w Iranie od ponad 70 lat, przypłynęła tam z matką wraz z grupą uchodźców ewakuowanych ze Związku Radzieckiego z armią gen. Andersa. Dla 120 tys. polskich emigrantów Iran wydawał się wtedy ziemią obiecaną. - Polacy cierpieli i oni o tym wiedzieli. Pomagali nam. Jak mogli tak pomagali - mówi Polka. Piechociński w Iranie: Polska jest zainteresowana intensyfikacją współpracy z Iranem - Strona polska... Trudny początek Początki były jednak trudne. Przez wiele miesięcy pani Helena mieszkała z matką w obozie dla uchodźców. Tam szerzyły się choroby. - Byłem wtedy dzieckiem, ale głośno mówiło się o tym, że polscy uchodźcy chorują na tyfus. Zdarzało się, że Irańczycy, którzy im pomagali też umierali na tę chorobę - mówi Mohammed Ali Nikpour, mąż pani Heleny. Po uzyskaniu zgody od irańskich władz matka Polki założyła sklep. Niedługo później pani Helena wyszła za mąż. - "Mi w Iranie było dobrze. Kiedy mówiłam, że jestem Polką to zaraz wszędzie drzwi były otwarte" - wspomina. Czeka na turystów Być może niedługo o irańskiej gościnności będą się mogli przekonać też inni Polacy. Po zawarciu porozumienia nuklearnego ze światowymi mocarstwami Iran czeka na zniesienie sankcji i liczy, że wkrótce będą tam przyjeżdżać miliony turystów z całego świata. W Iranie obowiązuje prawo oparte na surowych zasadach religijnych, ale w rzeczywistośc***aństwo pozwala na więcej niż mogłoby się wydawać. Irańczycy nie kryją radości na widok zachodnich turystów. Wiedzą, że wraz z nimi mogą pojawić się tam pieniądze, nowe miejsca pracy i bardzo potrzebne inwestycje. Na otwarcie i podbój Iranu szykują się już polscy przedsiębiorcy. Z misja gospodarczą do Iranu przyleciał właśnie wicepremier Janusz Piechociński. Towarzyszy mu kilkudziesięciu przedstawicieli polskiego biznesu. Na kontaktach z Irańczykami najwięcej może zyskać nasz sektor żywnościowy i wydobywczy. Irańczycy bardzo lubią polskie kino i wiedzą oni więcej o polakach,niz Polacy o irańczykach.