Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIÓWKI 2017

Polecane posty

kiedy idziecie do ginekologa? Podobno najwczesniej powinno się iść w 6 tyg... a ja bym już jutro poleciała, ale przeciez moze nic nie zobaczyc bo jeszcze za wczesnie

Gość gość
Witam, Ja również dzisiaj zobaczyłam dwie kreseczki:))) Ostatnią miesiączkę miałam od 27 marca. Postaram się "wstrzymać" z lekarzem chyba do przyszłego tygodnia. Myślicie, że to dobry pomysł? Pozdrawiam i gratuluję:)

Gość Niepewna a jednak
Hej dziewczyny. Jeszcze na 100 procent nie wiem czy jestem w ciąży ale z zajsciem nigdy nie bylo problemu gorzej z donoszeniem. W piątek sie okaże. Jesli tak to będzie to jiz drugi raz w tym roku . W lutym poronilam blizniaki. Jestem juz mama 11letnich blizniakow i 6latki. Planujemy drugą corkę i robiliśmy wszystko wedlug zaleceń żeby byla dziewczynka. Przy poprzedniej sie udalo moze teraz także sie uda. Do lekarza nie ma co sie spieszyć ale rozumiem że. Chcialabys już wiedzieć cos wiecej. Skad jestescie?

Gość wiola879
Hej dziewczyny :-) wiedziałam, że z dnia na dzień będzie nas tylko przybywało :-) wszystkim gratuluję :-) My mamy już 7-letniego synka Gabrysia. Wszyscy pragniemy dzidziusia :-) Ja też w lutym poroniłam, a wszyscy już wiedzieli o ciąży, dlatego teraz zaczekam z tą nowiną chociaż do pierwszej wizyty a planuję ją za 2 tyg, to będzie 7 tydzień ciąży, więc jeśli wszystko będzie miało być ok, to powinno być już serduszko itd. Też celowaliśmy z córcie, wzięłam pod uwagę nawet chiński kalendarz :-)

gość z 22:28 podpisuj się, będzie łatwiej rozmawiać:) Ja tak samo jak Ty ostatni okres zaczął mi się 27 marca :) Niepewna- oo to piekną gromadke masz ! Mówisz, że do lekarza nie ma co się spieszyć? Ja chcę iść też po to bo łykałam ostatni cykl 16-25 dc duphaston i odkąd dowiedzialam sie o ciąży to zaczęłam go brać z powrotem. Chodziłam do ginekolog takiej starszej babki, ktora już chyba lata swojej świetności ma za sobą i olewa trochę pacjentki. Teraz juz mam upatrzonego bardzo dobrego gina :)

Gość Onika83
Jestem agentka,to moja pierwsza ciaza hmmm o ile jest...bo teraz się obudziłam i ta ta druga kreska jest bledsza od wczorajszej :( tez miałam okres 27 marca,pamiętam te święta z bólem brzucha :( tez bralam dupa od 16-26 dc,w tym cyklu pierwszy raz pilam inofolik. Juz do rana mam pospane.Jestem ze Śląska :) a Wy ? Nigdy nie myślałam, że dane mi będzie pisać na takim forum, jedynie podczytywalam sobie :)

Gość gość
Wiola i niepewna,trzymam kciuki za dziewczynki - mnie obojętnie, byleby było w ogóle :)

Gratulacje dla wszystkich stycznióweczek, które już zobaczyły dwie upragnione kreseczki :-D My testujemy dopiero na początku maja i jeśli się uda, to będzie trzecia dzidzia :-) obecnie mamy dwóch syneczków i marzy nam się córcia, ale grunt byle ewentualna dzidzia zdrowa była. Staramy się krótko, bo dopiero miesiąc, ale przy poprzednich ciążach od razu "zaskakiwaliśmy" i liczymy, że w tej kwestii nic się nie zmieniło ;-) Pozdrawiamy serdecznie i prosimy o kciuki na początek maja :-)

Gość gość
Hej:) To ja-"gość" z 22:28:) jak będę w domku, to zaloze sobie konto, zeby nie byc juz anonimowa:) Jestem również ze Śląska:) na razie zrobiłam tylko jeden test i póki co, chyba nie będę powtarzać, bo juz od dwóch tygodni mam objawy, takze test byl tylko potwierdzeniem moich przypuszczeń:) nie spodziewałam sie, ze aż tak szybko uda mi sie zajac w ciaze:) nie bylo to do konca planowane, przynajmniej nie z kalendarzem w ręku, ale bardzo się cieszę:) p.s. Ciaza nr 1:) Czy któraś z przyszłych styczniowych mam byla juz u lekarza?

Gość ogo
hej dziewczyny :-) mój cykl również rozpoczął się 27.03 :-) z tym że u mnie trwają one ok. 35 dni więc wczoraj zrobiłam test (30dc) i nic ale pocieszam się, że może zobaczę jeszcze 2 kreseczki, bo łudzę się,że było zbyt wcześnie, bo przewidywaną @ mam na 30go .

Gość ogo
gość dziś od 2 tyg miałaś objawy? jakie? cykl zaczął Ci się 27.03 tak? To bardzo wcześnie te objawy :-) Gratuluję :-)

Cześć dziewczyny :) Z moich obliczeń termin mam na 30 grudnia ale dołączam do waszej grupy :) Jak się mamusie czujecie? Kiedy pierwsze wizyty u lekarza?

Gość ogo
Syla90 Gratuluję :-) w którym dc robiłaś test? Jakie miałaś pierwsze objawy i kiedy je zauważyłaś?

Gość wiola879
hej :-) ogo spokojnie :-) myślę, że to zbyt wcześnie, poczekaj do 30-ego, wtedy będzie pewniejsze :-) u mnie cykl zaczął się 25 marca, a cykle trwają po 28-9 dni, więc termin tak jak pisałam wypadałby na 01-02.01.2017, test zrobiłam 30 dc, w piątek lub sobotę miała być @, nie pojawiła się, więc w niedzielę rano zrobiłam test do lekarza uważam, że nie ma co jeszcze iść, ja planuję za 2 tyg, będzie to 7tc jestem z dolnego śląska a jak u Was z pracą?

Gość ogo
wiola a jak u Ciebie z objawami? czułaś że w tym cyklu jest "inaczej"?

Gość gość
Moje objawy od 2 tygodni: - najpierw mrowienie piersi, pozniej bol, pieczenie, mam spuchnięte brodawki (nigdy, nawet przed okresem nie bolały mnie piersi), -zapalenie dziasel plus krwawienie (zawsze miałam problem z dziaslami, ale teraz się meeega nasililo), -plamienie implantacyjne 21 kwietnia, -zajady (moze to tylko przypadek, ale również nigdy nie miałam) I oczywiście caly czas podwyzszona temperatura:) Ogólnie to juz bylam pewna po tym plamieniu, bo nigdy mi się cos takiego mię zdarzalo, a okres miałam zawsze regularnie, wiec 21 to bylo za wcześnie nawet na miesiączkę. Pozdrawiam, Asia

Gość gość
Moje objawy od okolo 2 tygodni: -silny ból piersi, zaczęło sie od mrowienia, później nawet pieczenie, -opuchnięte brodawki od okolo tygodnia, -zapalenie dziąseł, często miałam z tym problem, ale teraz się nasililo i zaczely krwawić, -zajady, których nigdy nie miałam, ale to moze byc przypadek:), -plamienie implantacyjne 21 kwietnia, -podwyzszona temperatura A jak u Was dziewczyny? Czulyscie cos?:) Asia

Gość ogo
ja żadnych objawów nie mam więc pewnie w tym miesiącu znowu nic :| a Wam dziewczyny w którym cyklu się udało?

Gość gość
Ogo-niekoniecznie... To wcale nie jest powiedziane, moja przyjaciółka rodzi w lipcu i tez nie miała żadnych objawów... Każdy organizm jest inny:) U mnie w sumie w pierwszym... To nie bylo do konca planowane, raczej tak, ze jak będzie to super, a jak nie, to mie:) Asia

to ja niepewna. wiola879 czy my się nie spotkałyśmy na wrześniówkach? Bardzo bym chciała żeby się udało ale też boje się tej samej sytuacji co w poprzedniej ciąży i finału w postaci poronienia. Która robiła betę i w którym dc? Ja poprzednio robiłam dopiero po 4 negatywnych testach juz po terminie @. teraz chciałabym szybciej.

Objawy mi pojawiaja się zawsze jak w zegarku 3 dni przez @. A do tego mam czas. Do lekarza pójdę w 8-9 tyg. robiłam badania na toxo i cytomegalię w lutym więc na razie tylko betę planuję. A jestem z Gdańska i mam 30lat. Nie pracuję bo mam świadczenie pielęgnacyjne na starszych synów. Wracam do pracy za 5 lat jak się skończy. Akurat wtedy maleństwo spokojnie będę mogła posłać do przedszkola. wszystko dokładnie wyliczone:) A tatusiowie już wiedzą? Jak powiedziałyście?

Gość gość
U mnie z praca jest ciężko, w ogole teraz to istny kosmos, ale wszystko się musi ułożyć:) dzisiaj dostałam telefon o zatrudnieniu(najpierw miesiąc zlecenia, pozniej od razu-o prace i od razu pójdę chyba na l4), obecnie pracuje na zlecenie, wiec lecę dzisiaj złożyć wypowiedzenie. Tak sie zlozylo, ze z końcem stycznia odeszlam z pracy, w której miałam umowę na stale:) widocznie los chcial inaczej:) Asia

Gość gość
jasne-jeszcze nie ma podpisanej umowy,trzy dni w ciazy a juz sie kombinuje,ze zaraz na L4 się pojdzie. Ktis za takie musi zapieprzac!a mowi sie,ze ciąża to nie choroba tylko błogostan.....

Gość gość
Oczywiście, ale ja cale życie pracowałam i zawsze miałam odprowadzane składki, wiec teraz mam zostac z niczym, bo pracuje na zlecenie i to w urzędzie miasta? :) bez przesady:)

Ogo miałam dostać okres 20 kwietnia a dwa dni później robiłam test wyszła druga blada kreska a wczoraj jak robiłam to była już ciemna. Poczekaj z testem chociaż do dni spodziewanej miesiączki :) Moje objawy to: ból piersi,że aż rąk nie mogę do góry podnieść ból podbrzusza praktycznie od samej owulacji mnie boli do teraz lekkie zawroty głowy i oczywiście lekkie mdłości na widok jedzenia, nie mam apetytu teraz.

Wiola ja też pochodzę z dolnego śląska. Teraz mam kilka dni urlopu w pracy, później wezmę zwolnienie od lekarza ogólnego a 13 Maja dopiero zwolnienie od gina bo wtedy mam wizytę umówioną :) Pracuję na produkcji na 3 zmiany i w dodatku na spawalni więc do pracy nie chodzę już ze względu na dobro fasolki.

Gość wiola879
ogo w tym miesiącu w ogóle było dziwnie ;-) tzn. w sumie nie spinaliśmy się, i wyszło tak jakoś samo z siebie, planowaliśmy wrócić do starań w maju, czerwcu (ze względu na poronienie) natomiast w tym miesiącu przytulanki były na 2-3 dni przed owu i wyszło :-) jednak faktycznie czułam, że coś tam jakby się działo ;-) ból w podbrzuszu od owu, do teraz chwilowe kłucia, chwilowe zawroty głowy, no i czuję się jakby mnie jakaś infekcja łapała olenkowa nie spotkałyśmy się, ponieważ termin wtedy miałam na październik, poroniłam na początku 7 tygodnia. ja pracuję w sklepie mięsno wędliniarskim, więc zbyt długo nie będę pracowała, w połowie maja pójdę do gina i zobaczymy czy wszystko gra itd., z resztą pracodawca ze względu na obowiązki i warunki (dźwiganie 25-kg skrzynek, chłodnia, praca stojąca) jest za najszybszym L4 w ciąży. O styczniowej ciąży wszyscy wiedzieli, nawet w pracy, a teraz nic nie mówię jeszcze, obawiam się troszkę jak to będzie, chociaż muszę Wam powiedzieć, że wtedy od początku byłam się jakaś niespokojna, a teraz jest inaczej :-)

Gość wiola879
syla90 to jesteśmy ziomki ;-)