Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIÓWKI 2017

Polecane posty

Gość wiola879
Monika super wieści! Ja Wam powiem, że z tym wyglądem kobiety w ciąży to wg mnie zabobon. A przynajmniej w moim przypadku się to totalnie nie sprawdziło. Z Gabrysiem wszyscy mówili mi, że będzie dziewczynka, bo okropnie wyglądam, nawet znajomi na ulicy mnie zaczepiali i mówili, że zbrzydłam. A ja czułam, że będzie chłopczyk. I jest :-) Teraz z kolei mówią, że będzie chłopak, bo wyładniałam :-P się okaże :-P Asia ja kupiłam sobie babydream z rosmana, bo ładnie pachnie :-) W poprzedniej ciąży do 8 m-ca nie miałam rozstępów, a przez ostatnie 3 tyg tak mi brzuchol wywaliło, że pojawiły się i rozstępy :-/ teraz rośnie od początku, więc zobaczymy jak to będzie...

Gość gość
Ach, ja to panicznie boje sie tych rozstępów, bo mam skłonności. Po okresie dojrzewania mam na jednym posladku. Poza tym moja ma na piersiach i moja kuzynka tez (corka bliźniaczki mojej mamy), wiec pewnie jakoś w genach to mamy. Asia

Bmo Karolina Karolina Gdansk . a jak ja moge znalezc ta grupe? Znalazlam styczniowki 2017 i wyslalam prosbe o dolaczenie ale nikt mnie nie dodal

Gość gość
Grupa nazywa sie styczniowa bobasy 2017, a po tych danych, które podajesz, to nie da się nic znalezc. Wyślij najwyżej BMO na maila linka do Twojego konta. Asia

Gość BMO
Karolina wyślij mi linka tak jak Asia napisała bo nie mogę cie wyszukać. Grupy nie znajdziesz bo jest tajna. Ja cos czuje ze tym razem bede miec rozstępy no ale coz, zrobie co bede migla aby nie miec.

Będziecie się wszystkie przenosić na fb? Ja bym tam wolała zostać tutaj :) Jutro mam badania! Denerwuję się znowu, bo laboratoryjne mi wyszły kiepsko :/ Niby nic, jakaś infekcja zapewne, ale ona się nie chce wyleczyć, co drugie badania wraca :/

Gość wiola879
Trzymam kciuki oby się wyniki polepszyły!

hej dziewczyny, jestem tu nowa termin mam na 26 stycznia :) jest to moja druga ciąża mam już 4,5 letniego synka. W sobotę mam usg będzie to 12 tyg i 5 dni, ciekawe czy poznam kto siedzi w moim brzuszku, jak poznacie płeć dajcie znać czy sprawdził się Wam kalendarz chiński? mi w pierwszej ciąży tak ciekawe jak będzie tym razem :) życzę miłego dzionka :)

Gość gość
ASIA masz już wynik nifty? Ja pobierałam w zeszły czwartek i póki co nic...

Gość Monika uk
Asia pisała na Facebooku. Ze wynik prawidłowy. Zdrowy chłopak . witqj nowa mamusiu. Skad jesteś ? Mi z pierwszym dzieckiem tez sie sprawdziło z kalendarzyka chińskiego. A teraz co Ci pokazuje? Zapraszamy na Facebooka jeśli masz. Jest tam nas więcej.

Gość BMO
Kurde za bardzo mi sie nie chce wierzyć w ten kalendarz chiński aczkolwiek sprawdziło mi sie z córka i mam nadzieje ze sprawdzi sie tym razem bo wskazuje na chłopca :)

Gość Monika uk
Beata mi pokazuje drugiego chłopca ;). Wiec mam nadzieje, ze mi sie nie sprawdzi. Chociaż mój Kuba bardzo by sie ucieszył z braciszka.

Gość gość
Tak, mam wynik, wszystko jest ok:) Pobieralam krew we wtorek, a wyniki mialam w kolejna srode:) a Ty z jakiego powodu robilas Nifty? Asia

Gość gość
Ciesze się ze wszystko u Ciebie ok gratuluję! :) u mnie wyszło obniżone bialko pappa, na usg ok. A udzielili Ci informacji telefonicznie? Czy już dostałaś tak szybko wynik kurierem? Gdzie robiłaś badanie? Pozdrawiam:)

Gość gość
Robiłam badanie na Śląsku. Wyniki miałam na maila i telefonicznie. Najpierw dostałam mailowo o 15, a o 19 dzwonili:) Asia

Gość gość
Ja zaznaczyłam, że chcę wyniki na maila i przez telefon:) Asia

Gość wiola879
gościówka_2 jak wizyta? mnie przy pierwszym dziecku chinski kalendarz sie nie sprawdzil... Mimo to teraz przy staraniach "celowaliśmy" w córcię także wg tego kalendarza :-P choć dla mnie bardziej wiarygodne jest to w którym dniu cyklu było przytulanko :-P jestem ścisłowiec :-P więc naukowe argumenty bardziej do mnie trafiają (choć są wyjątki :-P)

Gość gość
jak sie czujecie? Nie męczą was mdłości? Bo ja już się wykańczam, mdli mnie, ssie w żołądku... jak patrzę na inne kobiety w ciąży, które przychodzą do ginekologa to im zazdroszczę, że są takie radosne i pełne życia. A ja jak idę na wizytę to tylko się boję żeby tam nie zwymiotować.

Ja jestem z Nowego Dworu Mazowieckiego, teraz wychodzi mi dziewczynka, nie ukrywam że jest to moje marzenie :) jutro dam znać co lekarz powiedział. Fb oczywiście mam jak znaleźć waszą grupę ?

Gość karolina_r22
Grupa jest tajna. Kilka stron wczesniej jedna z nas podala adres mailowy wyslij link na ten adres do Twojego profilu lub swoje dane

Gość Inesz93
Cześć mamusie :) Dołączam do was,termin mam na 7.01 Czy któraś z was zna już pleć swojego maluszka?Myślicie,ze w 15+2 d.tyg mozna juz to okreslic?;) Pozdrawiam

Gość gość
Ola: Mi na ostatniej wizycie Lekarz mówił, że podejrzewa dziewczynkę. To moje 2 dziecko i sprawdza mi się horoskop chiński

Ja już po wizycie u lekarza, wszystko jest dobrze a jeśli chodzi o płeć między nóżkami nic nie ma więc może będzie dziewczynka, u mojego synka w tym okresie już było widać siusiaka :) a w 17 tyg juz lekarz potwierdził na 100% więc jeszcze 4 tygodnie i będę wiedziała kto siedzi w moim brzuszku :)

Ale nikt nie pisze i nie pisze :) A ja się przyszłam pochwalić :) Od dwóch tygodni miałam czasem delikatne łaskotanie w brzuchu - jak ktoś był w ciąży, to wie, że to takie b. delikatne ruchy. Ale nic konkretniejszego. Ale wczoraj któraś część dzidziola się tak wypięła, że na boku brzucha miałam napiętą skórę i widoczną! i wyczuwalną!! ręką małą wypustkę, a potem przejechanie tą częścią od środka brzucha. Pychol mi się śmieje, bo czekam na te ruchy i czekam i to był pierwszy taki wyraźny, którego nie można zakwalifikować jako "a coś tam się w trzewiach dzieje, na pewno jeszcze nie dziecko" :D Mam końcówkę 18-tego tygodnia. Teraz tylko, aż będą regularne :) A jak u Was z ******i? Cokolwiek? Ktoś jeszcze czeka z takim utęsknieniem, jak ja?

Gość BMO
Ja mam teraz takie wypięcia. Wczoraj rano sie obudziłam a dzidzia była wypięta kosmicznie z lewej strony całkowicie zniekształcając brzuchu :) ogolnie to oststnio odczuwam wlasnie takie ruchy ale przeciąganie i zmienianie pozycji a nie kopniaki. W pierwszej ciazy raczej były kopniaki a wypinanie tyłka było pózniej, ale sama nie jestem pewna. P.s choć na fb gosciowka

Gość styczniowa W
wszystie oprócz gośsciówki sie przenislyście na fb? ja tez nie ide, nie mam i nie bedę miała fb. jakie miałyscie tsh? ja robiłam dwa razy badanie i wyszło mi 0.9 a drugim razem 1,1 i mam pójsc do endokrynologa hmm... dzis ide do ginekolozki, może się w koncu dowiem jaka płeć :) jestem w 16t+0d. na prenatalnym podejrzewała dziewczynke ale nie na pewno, wiec moze dziś... Ruchów jeszcze nie czuję, w 1 ciazy czulam jakoś ok. 18t+6.

0,9 i 1,1 to są bardzo dobre wyniki. Do endo można się przejść, ale te wyniki są bardzo ok i nie powinny być w ogóle powodem do niepokoju. Przed ciążą miałam 1, z różnymi wartościami po przecinkach, zaraz na początku podskoczyło do ponad 2 i wtedy dostałam leki, znowu ładnie spadło do 1 i teraz 1,4.