Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Userrrrfrr

Słaby ból kręgosłupa. Wynik i zdjęcie RTG kręgosłupa...

Polecane posty

Gość Userrrrfrr

Witam. Kieruję się z prośba o poradę dotyczącą mojego kręgosłupa. Od 5 lat pracuję na magazynie, codziennie wykonuje się jakieś tam prace wymagające dźwigania rzeczy warzących po 50 kg. W domu dużo czasu spędzałem przy komputerze w pozycji siedzącej, często nie wyprostowanej. Od pewnego czasu zaczął mnie troszkę pobolewać kręgosłup, nie jest tyo ból ostry czy mocny lecz taki dziwny, kręgosłup wydaje się taki sztywny itp. Udałem się do lekarza rodzinnego, który zlecił wykonanie RTG. RTG wykonałem i niestety opis wygląda następująco: "Nieznaczne, prawostronne skrzywienie górnych trzonów kręgosłupa piersiowego. Zwężenia szpar m/k od Th2 do Th7. Sklerotyzacja podchrzęstna w prawym stawie żebrowo-poprzecznym na poziomie Th10." Dostałem skierowanie do ortopedy i na rehabilitację. Niestety wizytę mam za jakiś czas. Chciałbym zapytać co oznacza mój opis RTG? Czy to jest poważne? Czy te stwierdzone przypadłości są powodem charakteru pracy i dźwigania? Czy może być inna przyczyna? Czy zmieniając wykonywaną pracę mam szansę na powrót do zdrowia? Na tą chwilę odczuwam cały czas taki dziwny słaby jakby ból od strony pleców. Poniżej przesyłam link do mojego zdjęcia RTG -> http://sendfile.es/pokaz/772017---2r8o.html Bardzo proszę o komentarze. Pozdrawiam.

Gość gość
Nikt nic ?

Gość gość
Prace napewno trzeba zmienic bo to ma ogromny wplyw dobrze ci zrobi basen odciazy kregoslup no I oczywiscie rechabilitacja napewno cwiczenia reszty sie dowiesz od lekarza a I jak masz nadwage to trzeba zrzucic

Gość sjfhia
Dr Wojciech Orczyk ma ogromne doświadczenie w endoskopowym usuwaniu przepuklin dysków, co miało miejsce w moim przypadku. Olbrzymią wiedzę w kwestii endoskopii kręgosłupa wykorzystał właśnie przy operowaniu mnie.

Gość gość
Operacja to ostatecznosc. Na początku proponuję dobrego fizjoterapeutów z umiejętnością nastawienia kregoslupa