Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto szuka pracy?

Polecane posty

Gość gość

Cześć, jakiej pomocy poszukujecie? Planujemy z kumplem założyć bloga na temat szukania pracy, z darmowymi poradami, m.in. jak być bardziej skutecznym, jak perswazyjnie rozmawiać, jak napisać skuteczne z CV (z darmowymi! szablonami). Co jeszcze Was by interesowało? Typy umów o pracę i cywilnoprawnych?

Gość gość
Właściwie to mnie najbardziej interesowałaby sama praca, bo od czytania tych wszystkich porad i poradników, chce mi się rzygać 🖐️

Gość gość
gość dziś - Z takim podejściem, jakie masz, i z taką reklamą, z pewnością nie zaoferowałabym Ci wolnego wakatu. Poradniki, nie naszpikowane banałami - to wiedza. I to cenna wiedza, którą chcemy dawać za darmo. Żadnej pracy nie masz dożywotnio. Nie masz pewności, ile tam przepracujesz. Odpowiednia wiedza pozwala skutecznie i szybko znajdować wolną pracę. Poza tym prosiłam o pomoc / informację, a nie jadowity upust dla frustracji. Pytam osób, poszukujących wiedzy o tym, jak skutecznie szukać pracy, co jest dla nich największą barierą, a nie znajduję pracę zgorzkniałym frustratom.

Gość gość
Dlatego też kolejne hejty będę olewać :)

Gość gość
Za to z twoim podejściem nadajesz się do udzielania porad jak kufa do nauczania dobrych manier. Chcesz zarabiać na bezrobotnych tworząc kolejną stronę z poradnikami. To żerowanie na ludzkim nieszczęściu :P

Gość Kalina69
gość dziś To normalne, że ludzie zarabiają na potrzebach innych. Nie rozumiem, co Cię tak bulwersuje. Pisze o darmowej wiedzy, pewnie będzie też chciała na tym coś zarobić, ale nie widzę w tym nic złego. Przecież nie musisz kupować. A poradnik będzie dotyczył tylko realiów Polski, czy innych krajów też?

Gość gość
Zawsze będą bezrobotni, więc autor liczy, że zawsze będą klikać, a on zarabiać na kolejnych odsłonach swego bloga :P. Znalazł sposób, na zarabianie pieniędzy :P.

Gość gość
Tylko Gliwic :)

Gość gość
Dobre pytanie. Po pierwsze, część poruszanych tematów z dziedziny relacji międzyludzkich będzie uniwersalna, do wykorzystania w innych krajach i sytuacjach. Ale zapewne pojawi się kilka bardziej szczegółowych postów - dotyczyć będą one przede wszystkim rynku pracy w Polsce... Może (w przyszłości) pokusimy się o opisanie USA i Wlk. Brytanii, bo mamy tam bliskich i znajomych, ale jest sporo ważniejszych rzeczy :) Nie wykluczamy współpracy z agencjami pośrednictwa pracy, ale... na razie dopiero zaczynamy :)!

Gość gość
Aha, czyli nie tylko reklamy i banery, jeszcze opłata za pośrednictwo i pewnie planujecie w przyszłości płatne treści. Nie wróżę sukcesów. Ogromna konkurencja. Jest tego od zasrania i ciut, ciut. Do tego poradnictwo w konkretnych branżach na blogach i stronach. Będzie ciężko🖐️

Gość gość
Przywykliśmy, że w większości naszych działań nikt nie wróży nam sukcesu. To normalne. Oczywiście, planujemy w przyszłości (być może dość szybko) zarabiać na naszych poradach. Ba! Zarabiamy na nich już teraz :P To, co wymieniłaś, to kropla w morzu tego, na jakie sposoby można uzyskać pieniądze z takiej strony. Co nie zmienia faktu, że będziemy publikować sporo darmowych i wartościowych materiałów.

Gość gaajowy
no właśnie. Jak skutecznie szukać pracy, pomożesz? Moje doświadczenie polega na kilkuletnim dojeniu krów w pobliskim PGRże. Wykonywałem nawet 300% normy. Czyli jestem całkiem niezły. Teraz chciałbym pracować bliżej ludzi. Z ludźmi. Niestety praca w skokach,prowidentach i innych bankach i parabankach to za niskie loty jak na moje doświadczenie. Załatwisz mi robotę tam gdzie pracuje Petru? Ten Petru. Wszechwiedzący wszechświata. Albo w jakiejś innej jednostce dojącej. Z góry dziękuję. Z poważaniem. gaajowy mar****.

Gość gość
Drogi gaajowy. Dziękuję za podbicie tematu. Nie udzielam rad osobistych w odniesieniu do konkretnej sytuacji, ale myślę, że powinien Cię zainteresować temat pt. związany z zarabianiem na swoich hejterach. Nie obiecuję, że będziesz zadowolony z tego, co przeczytasz ;)

Gość gość
Ja szukam jakiejkolwiek, ale w Londynie. Nie znam angielskiego i nie mam zawodu.

Gość gaajowy
dziękuję bardzo za zainteresowanie autorze. Twoja podpowiedź brzmi interesująco. Ale jak wiesz z mojego postu, jestem bardzo ambitnym dojarzem i szukam pracy w firmach wysokich lotów. Właściwie loty mogły by być niskie. Ale za to w biznesklasie. Pozdrawiam.

Gość gość
Wobec tego podrzucę Wam jedną technikę sprzedażową, całkowicie za free. Nie staraj się "sprzedawać" - i dosłownie i w przenośni - każdemu. Jest wystarczająco wiele osób, które chcą "towaru dobrej jakości" i chcą być Twoimi klientami. Skup się na kluczowych klientach. Nie staraj się zdobywać "trudnych klientów" - po co się z nimi użerać? :) Oczywiście to było pytanie do osób, które chcą. Wobec tego wyciągam z tego wnioski, że trzeba zrobić trochę materiału na te tematy, które już rozplanowaliśmy i wtedy je ponowić. 🖐️

Gość gość
Chcecie korzystać z gotowych materiałów (tłumaczenia, fragmenty poradników), czy będziecie pisać sami?

Gość gość
Nie zamierzamy korzystać z żadnych gotowców.

Gość gość
Czyli będziecie pisać, zatrudnicie copywriterów, czy ghosty? Macie już coś na stronie? Jak macie, podrzućcie link. Zobaczymy.

Gość gość
Będziemy pisać, dopiero za jakieś 3 miesiące, kiedy będziemy mieli po kilka wpisów w każdej kategorii, zaczniemy się promować :) Na razie zaczynamy i rozpisujemy sobie tematy

Gość gość
Aha. No to jeszcze sporo pracy przed wami A jakie macie pomysły na rozreklamowanie strony? Wiesz, chodzi mi o to, co zrobicie, żeby ludzie do was weszli? Ni mówię tu o konstrukcji tytułów i o kluczach, bo to oczywiste.

Gość gość
A co powiecie o facecie, który miał podaną pracę na tacy, by spłacić długi, narzekał, że nie może znaleźć, po czym... odszedł bez słowa, bo... mu się nie podobało?

Gość gość
jesli ktoś szuka pracy na wyższym stanowisku a nie ma znajomości te wszystkie rady możesz sobie wsadzić w doope. Bez kontaktów można jedynie szukać beznadziejnej pracy w sprzedaży, na słuchawkach, w obsłudze klienta itd a taką prace też sobie możesz wsadzić w doope razem z tymi swoimi radami

Gość gość
Sposobów reklamowania się jest wiele, choćby poprzez obecność w Social Media, ale przede wszystkim będziemy stawiać na wartościowe materiały. To nie będzie tylko strona o poszukiwaniach pracy. Ten temat pojawi się tam z mojego osobistego sentymentu, bo bezrobotny i pojedyńcza osoba tak naprawdę to dla nas nie jest kluczowy klient. Ale że kumpel i ja mamy pasję, chcemy to w końcu zrobić ;) gość dziś - nic, nie znam go. Nie wiem, czy miał jakieś alternatywne pomysły. Też kiedyś rzuciłam pracę, nie mając praktycznie żadnych oszczędności i to był mój najlepszy pomysł w życiu. Ale na tego typu pytania nie będziemy w ogóle odpowiadać, bo się zaje... :D Musimy działać na większym stopniu ogólności, by pokazać uniwersalne rady, a nie prowadzić poradnictwo dla poszczególnych osób :)

Gość gość
gość dziś - Nie dziwię Ci się, że z takim podejściem nic nie udało Ci się osiągnąć. Z założenia to nie będzie strona dla hejterów, bo oni i tak nigdy do niczego wielkiego nie dojdą. To będzie strona dla osób, które wierzą, że można zmienić swoje życie, związek, pracę, biznes na lepsze i szukają pomysłów. On nas docenią. Hejterzy... zawsze byli, są, będą.

Gość gość
skąd ty to możesz wiedzieć czy mi sie nie udało nic osiągnąć. Znam realia i napisałam jak jest, a moje osiągnięcia są zasługą ciężkiej pracy i nauki, ale widze co się dzieje wokół i wyciągam wnioski. A ty sobie w doope wsadź te swoje rady nieporady, nudna jesteś w kólko powtarzasz to samo jak jakaś nakręcona idiotka

Gość gość
gość wczoraj - napisałaś, że bez znajomości nie da się zdobyć wyższego stanowiska, zatem nie udało Ci się go osiągnąć ciężką pracą :)

Gość gość
nikt nie potrzebuje pracy tylko potrzebuje KASY, praca to tylko jeden sposób na jej zdobycie. Pracy NIKT nie chce, tylko jest do niej zmuszony.

Gość gość
A tutaj oczywiście masz rację. Jednak dla większości ludzi praca jest jedyną możliwością albo najłatwiejszą możliwością zdobycia tej kasy, a przynajmniej oni tak uważają.

Gość gość
Mysle że dobrym pomysłem byłoby rozpisanie rozmowy o prace - pytania i odpowiedzi mowa ciała itd. Pozatym info ja dobrze napisać cv i list motywacyjny z uwzględnieniem że ktos np nie ma doświadczenia a ma wykształcenie albo ma doświadczenie a nie ma wykształcenia itp.