Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce wrócić do Boga

Polecane posty

Gość gość
Ci od buddy też są wspaniali... Mają zasady..są uzdrowienia

Gość gość
Który Bóg jest lepszy ?

Gość gość
Wszystkie Wiary udowadniają że Ich Bóg Naj ...

Gość gość
Na temat Boga mogę poiedzieć tylko jedno: wiem, że nic nie wiem. Jak nikt z ludzi wierzących o mnie nie pamięta,to wszystko mi się wali, wrogowie mnie niszczą bez powodu, a Bóg ma to wszystko głęboko gdzieś i się nie odzywa całymi latami. A jak spotykam kogoś wierzącego, i obiecuje mi modlitwę, to nagle mam różne odczucia jakich nie przewidywałam, typu "stworzyłem cię do szczęścia" albo "idź do spowiedzi" albo "jesteś moim dzieckiem" itd. Kiedyś poszłam na kurs alfa i wszyscy tam mieli manię proszenia "Panie, przytul ją/go!" W czasie tego kursu i długo po nim, czułam sie przytulana przez jakąś niematerialną siłę, w różnych miejscach i o różnych porach doby. Nie wiedziałam co z tym zrobić, bo brakowało mi w życiu rozmaitych rzeczy, ale nie przytulania!!! Jestem kurde dorosła. Dlaczego Bóg, jesli istnieje, nie dał mi tego co było mi niezbędne do egzystencji, a zamiast tego mnie ciągle przytulał, co mnie tylko wkurzało? Nie jestem pewna, czy Bóg naprawdę istnieje, ale na pewno istnieje ludzka wola która sie wyraża np. w modlitwie i można nią oddziaływać na bliźniego nawet w jakis niefizyczny sposób. A wątek nie jest mój, nie mam takich rozterek jak autorka.

Gość gość
Wydaje mi się, że ten wątek jest prowokacją trolla "stara modelka bez związku". A wy się jak zwkle podniecacie :D