Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce wrócić do Boga

Polecane posty

Gość gość
A ten w kółko o Torze. Mówiłam, że żyd. Każda religia groziła swoim wyznawcom zniszczeniem za nieprzestrzeganie swoich pism, tylko dlaczego katolicy tak często zachowują się jak żydzi, olewając totalnie Chrystusa i jego przekaz? Pod rozwagę.

Gość gość
Bóg jest Miłością !!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Jest :)

Gość gość
ta pani co chce wrócić do wiary niech pamięta słowa Matki Bożej : "...za każdym razem gdy w modlitwie mnie wzywacie ja zawsze spieszę , przybywam i przynoszę co potrzeba : pomoc , ratunek , ukojenie , uwolnienie i moc zwycięstwa mego Niepokalanego Serca nad tym co wam zagraża a nade wszystko moją Miłość z którą się z wami dzielę ... "

Gość gość
jeśli chodzi o żydów to ponoć oni czekają jeszcze na mesjasza , Jezusa uważają nie za tego co miał przyjść .

P.r.oroctwo z Garabandal stanie się teraz rzeczywistością x wtorek, 31 maja 2011 roku, godz. 15.30 x Moja szczerze umiłowana córko, przeszliśmy długą drogę w tak krótkim czasie. Był ku temu powód. Ponieważ cały czas potrzeba było przekazywać Moje najś.w.iętsze Słowo światu, spragnionemu Mojej Miłości. Oni wciąż nie słuchają, bo nie chcą wiedzieć. Podczas gdy wielu z Moich wiernych wyz.nawców jest teraz świadomych nadchodzących zmian, tak wielu nie ma w ogóle żadnego zainteresowania dla ostr.zeżeń dawanych do tej pory światu przez Moją umiłowaną Matkę. Pror.octwa dane w Garabandal staną się teraz rzeczywistością. Przygotujcie się teraz na to wydarzenie, bo pozostało wam niewiele miesięcy na przygotowanie waszych dus.z. x Proszę, nie lękaj się, Moja córko, bo wiem, że te wydarzenia cię zasmuciły, ponieważ myślisz o przyszłości swoich dzieci. Ost.r.zeżenie zmieni wszystko. Ale będzie też rozwidleniem dróg. Ludzkość, gdy zostanie obudzona na prawdę o istnieniu, to wybierze ze swojej własnej wolnej woli jedną z dwóch ścieżek; drogę zb.a.wienia albo drogę pot..ępienia. x Kara zetrze znaczną część świata x M.ó.dlcie się mocno, by człowiek wybrał tę pierwszą. Bo jeśli tego nie uczyni, świat będzie cierpiał najcięższą karę, a znaczna jego część zostanie starta. Dlaczego Moje dzieci miałyby tego pragnąć? Jednak z powodu gr.z.echu człowiek zdecyduje się niestety zignorować Moją obietnicę i podążyć ścieżką zwodziciela. Powiedziałem wam, że nie podam wam daty Ostr.z.eżenia, bo jest ona znana tylko kilku wybranym dus.z.om. Bo jeśli ta data byłaby podana publicznie, to ludzie skłanialiby się do zabiegania o odkupienie z poczucia fałszywej pokory. Zaufajcie mi. Wszystko będzie dobrze, dzieci. Jesteście b.ł.ogosławieni, że otrzymujecie ten cudowny Dar o.b.j.awienia. Świat będzie teraz wydawał się cichszy i nieco dziwny w nadchodzących miesiącach, poprzedzających O.s.t.rzeżenie. Gdy ono nastąpi, choć będzie na niebie wizualnie spektakularne, to tak spokojne będzie to Mistyczne Doświadczenie, że będziecie lepiej przygotowani do tego cichego spotkania ze swoim własnym sumieniem. x Pamiętajcie, im więcej ludzi będzie uprzedzonych o tym wydarzeniu, tym więcej du.s.z zostanie ocalonych. M.ó.dlcie się, 🌻 >> m.ó.dlcie się Moją K.o.ronką do B.o.żego M.i.łosierdzia za te dus.ze, które umrą podczas Os.t.r.zeżenia. One potrzebują waszych m.o.d.litw. << 🌻 x Wasz kochający Zb.a.wiciel J.e.zus C.h.rystus 😍😍😍 PS.: tekst objawień oryginalny pochodzi ze str.: http://jezusdoludzkosci.pl/oredzia-archiwum

Gość gość
Te objawienia sa niesamowite

Gość gość
przypominam ze katolików obawiazuje nowy testament a nie stary

Gość gość
pamientajcie 99 % prawdy to nie 100% to sa szatana oredzia Pieczęć Boga Żywego Ks. Sławomir Płusa, egzorcysta z Radomia dziś ostrzegał przed „pieczęcią boga żywego”, przez którą to sam diabeł chce być dla ludzi panemZwrócił uwagę na fakt ,że w tych słowach pieczęci wyrzucono najważniejsze sprawy: to że Jezus jest PANEM i że umarł za nasze GRZECHY. Nie ma tam słów nasz PAN, więc szatan chce sam być dla nas panem. Ksiądz wskazał by w tych czasach mocno przylgnąć do Jezusa Chrystusa i Pisma Świętego, to nas uratuje. Ksiądz egzorcysta przeczytał nam całą tą pieczęć, by pokazać, że na pierwszy rzut oka wszystko pięknie brzmi, ale jednak szatan w tym wszystkim siedzi. I sam prosił, byśmy przypomnieli słowa z Koronki do Miłosierdzia Bożego: Ojcze Przedwieczny ofiaruję ci ciało i krew duszę i bóstwo najmilszego Syna Twojego a Pana naszego Jezusa Chrystusa na przebłaganie za grzechy nasze i całego świata

Gość gość
(…) Jak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach. Pieczęć o której mowa wykonana przypuszczalnie z wosku, przedstawia krzyż w koronie. Pierwotnie symbolem tym posługiwali się Świadkowie Jehowy, a wcześniej templariusze. Kościół Katolicki już dawno temu zakazał używania tego symbolu

Gość ojj stara modelka bez związku
Cyt.: C/hrystus Pan powiedział do św. Mechtyldy: „We Mszy świetej przychodzę w takim uniżeniu, że nie ma grzesznika, choćby najbardziej zdeprawowanego, którego bym nie przyjął, jeśli on tylko tego pragnie. Przychodzę z taką słodyczą i miłosierdziem, że przebaczyłbym mym największym wrogom, jeśli tylko będą o to prosić. Przychodzę z taką szczodrobliwością, że nie ma takiego nędznika, którego nie ubogaciłbym siłą swej miłości. Przychodzę z takim niebiańskim pokarmem, że pokrzepię najsłabszych, z takim światłem, że rozświetlę mroki najbardziej ślepych, z taką obfitością łask, że usunę wszelką nędzę, pokonam wszelki opór i uśmierzę wszelki lęk”. 🌻 Jakież wspaniałe słowa Bożego pocieszenia – słowa Boga samego! Gdybyśmy już nic więcej nie usłyszeli o Najświętszej Ofierze Mszy świętej, czyż same te słowa nie wystarczyłyby nam, by napełnić nas wiarą i ufnością wobec Boskich Tajemnic? x Fagment z książki pt.: "Cuda Mszy Świętej"

M/odlitwa przeraża złego ducha 🌻 czwartek, 12 lutego 2015 roku, godz. 18.00 x Moja szczerze umiłowana córko, proszę wszystkich c/hrześcijan w każdej części świata, aby więcej czasu poświęcali m/odlitwie o moc pokonania grzec/hu, który dusi świat i przynosi cierpienie i wszelkiego rodzaju utrapienia. x Grzec/h może zostać zniszczony przez m/odlitwę. M/odlitwa jest najpotężniejszą bronią przeciwko złu i im częściej się zwracacie do Mnie, waszego J/ezusa, tym bardziej będę mógł pokonać Mojego przeciwnika. Niczego od was nie żądam, co obciążałoby wasze serca, proszę jednak tylko o to, byście wołali do Mnie, bym pomagał gr/zesznikom unikać niegodziwości, które w każdej chwili mogą się rodzić w ich sercach. x Moc szatana jest w obecnym czasie tak wielka, że z łatwością manipuluje on tymi, którym brak wiary czy zaufania do B/oga. Przy każdej okazji prowokuje ich on i kusi. Człowiek w oczach szatana jest lustrzanym odbiciem B/oga, który stworzył człowieka na swój Obraz. Szatan nienawidzi każdego człowieka z intensywnością, która zaparłaby wam dech w piersiach. Tylko człowiek, który ma się na baczności przed jego taktykami, widzi Prawdę, kiedy zło przybiera różne formy. Tylko człowiek, który jest otwarty na Słowo B/oga – który Go zna i kocha – może odeprzeć wpływ zwodziciela przez moc m/odlitwy. x M/odlitwa przeraża złego duc/ha i osłabia uścisk w jakim trzyma on ludzkość. M/odlitwa jest potężniejsza niż miecz, którego używamy w walce, bo nie tylko rani on wroga, ale go niszczy. x Wasz J/ezus 😍 😍 😍 PS.: tekst oryginalny o/bjawień ze str: http://jezusdoludzkosci.pl/oredzia-archiwum

Gość gość
Bóg Ci już wybaczył i daje szansę. A potknięcia były po to, żebyś zrozumiała to co teraz już wiesz. Polecam książkę "rozważania o wierze" w pdf jest dostępna

Gość gość
dziękuję ci samotna modelko-rycerko za powiew nadziei

Gość gość
Ja ostanio sie przelamalam i poszlam do kosciola.Poniewaz mieszkam w Niemczech,musialam najpierw poszukac w internecie i znalazlam katolicki kosciol,gdzie sa tez odprawiane msze po polsku.Nie bede opisywac calej mojej historii,ale jak tam dotarlam bylam w strasznym stanie psychicznym,nawet sobie z tego nie zdawalam sprawy,w jak zlym.Przez ostatnie lata bardzo oddalilam sie od Boga i cos mnie tam ciagnelo,ale caly czas odkladalam to na pozniej,az wszystko bylo na granicy wytrzymalosci.Wiedzialam,ze to moja ostatnia deska ratunku.Jak weszlam do tego kosciola,to caly czas musialam powstrzymywac lzy..ale prosilam Boga zarliwie o uzdrowienie mojego zycia i ON zaczal dzialac w moim zyciu.Moze nie od razu,ale zaczal :)Wiem,ze na tym to sie nie konczy,bo to bedzie jeszcze trwac,zanim bede mogla normalnie zyc,ale przynajmniej mam juz punkt zaczepienia :)Zaluje tylko,ze nie zrobilam tego wczesniej,ale wiem,ze to szatan mna tak manipulowal,zebym sie nie zwrocila do Niego,mimo,ze go szukalam :)Tylko wtedy nie bylam tego jeszcze swiadoma.

Gość gość
Dokładnie tak. Ja wierzę w Boga nie dlatego, że jestem naiwna, czy głupia. -Wierzę w niego, ponieważ jego istnienie, jest najbardziej sensowną sprawą, jaką udało mi się w życiu odkryć. A zaczęło się w liceum. Mój nauczyciel z matematyki powiedział: jesteś dobra z matematyki powinnaś myśleć o ścisłych kierunkach studiów. -Przepraszam Pana-przerwałam mu -Ale ja nigdy nie byłam z niczego dobra, nawet nie lubiłam się uczyć a moja matematyczka w szkole podstawowej chciała mnie umieścić w szkole specjalnej :D ha ha ha Na co on stwierdził że widocznie późno dojrzałam do nauki, ale jestem zdecydowanie jego najlepszą uczennicą. -A ja uważałam go za najlepszego nauczyciela, bo on nas uczył że wszystko co nas otacza jest matematyką. To dzięki nabyciu umiejętności logicznego myślenia ułożyłam sobie życie na nowo. Dziś wiem również że życie bez Boga nie jest możliwe.

141 CZASEM MOJE ZAMYSŁY SĄ NIEPOJĘTE, nawet dla tych, którzy dobrze Mnie znają. Moich wyznawców kusi czasem, by przejąć kontrolę nad tym, co ich w życiu spotyka. Robią to, starając się zawsze postępować dobrze. Możliwe nawet, że nie zdają sobie, że ich motywacją jest chęć kontroli, lecz potem, gdy ich świat się wali, mają wrażenie, że ich zawiodłem. ___ W swym postrzeganiu świata musisz zostawić margines dla tajemnicy - pogodzić się z własnymi ograniczeniami własnego pojmowania i wiedzy. Nigdy nie będę przewidywalny i nigdy nie będziesz mógł mnie kontrolować, zawsze natomiast możesz Mi zaufać. Kiedy nieszczęście dotyka ciebie bądź któregoś z twoich bliskich, przypomnij sobie słowa Hioba: "Dał Pan i zabrał Pan. Niech będzie imię Pańskie błogosławione!". ___ Mimo, że Hiobowi zdarzyły się chwile załamania, ostatecznie wyznał: " O rzeczach wzniosłych mówiłem. To zbyt cudowne. Ja nie rozumiem." Nawołuję cię , byś jak on sprawy, których nie pojmujesz, postrzegał jako Boskie tajemnice: zbyt cudowne, by je zrozumieć. x A bez wątpienia wielka jest tajemnica pobożności. Ten, który objawił się w ciele, usprawiedliwiony został w Duchu, ukazał się aniołom, ogłoszony został poganom, znalazł wiarę w świecie, wzięty został w chwale /1 Tym 3,16/ o Hiob wstał, rozdał swe szaty, ogolił głowę, upadł na ziemię, oddał pokłon i rzekł: "Nagi wyszedłem z łona matki i nagi tam wrócę. Dał Pan i zabrał Pan. Niech będzie imię Pańskie błogosławione!" W tym wszystkim Hiob nie zgrzeszył i nie przypisał Bogu nieprawości. /Hi 1, 20-22/ o Kto przesłania zamiar nierozumnie? O rzeczach wzniosłych mówiłem. To zbyt cudowne. Ja nie rozumiem. /Hi 42,3/

Gość gość
Przeklinam boga systematycznie za każde nieszczęście jakie mi zsyła.

Gość gość
sam sobie robiasz własne problemy, przestań zwalać na jakieś inne istoty

Gość gość
Jak sobie robię które problemy, o czym ty gadasz?

Gość gość
przeklinając Boga sam otwierasz sobie drogę do jeszcze większych nieszczęść .

Gość gość
autorko od dawna tu nie pisząca , napisz czy już wróciłaś do Boga bo tu wywołałaś tym tematem wielką dyskusję .

Gość gość
Autorko tematu ... Jesteś?

Gość gość
nie tylko ty jeden

Gość gość
O to super