Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniucha121

Czy stracę dzidziusia?

Polecane posty

Dziś byłam u ginekologa. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki był 5 marca. Na zdjęciu usg pokazał się zarodek wielkości 6mm a to za mało jak na 7 tydzień ( lekarz mówił, że to 7 tydzień) Co jest nie tak? Lekarz mówił tylko o zarodku. Na zdjęciu widać tylko małą,czarną plamkę. Czy są jakieś szanse na pozytywne rozwiązanie tej sytuacji? Czego się spodziewać? Bardzo się boję.

Gość gość
a skąd ci się wziął ten 7 tydzień? Przecież nie jest powiedziane, że w ciąże zaszłaś 7 tygodni temu.

Wyszukaj sobie fazy ciąży tydzień po tygodniu. Jest strona z ilustracjami i dokładnym opisem jak się rozwija dziecko. A zarodek to prawidłowa nazwa na tym etapie dla maluszka, który się w Tobie rozwija.

Lekarz właśnie tak powiedział, że licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki jestem mniej więcej w 7 tygodniu... Strasznie się martwie.

Ja na przełomie 8-9 tygodnia miałam na USG widoczny pęcherz płodowy. Nie wiem czym Ty w ogóle się martwisz.

Lekarz nastraszył, że powinien być na tym etapie większy, nastraszył okresem i nic pozytywnego nie powiedział. Mam tylko malutką plamkę czarną. Szkoda, że nie można wstawić tutaj zdjęcia :(

Gość gość
jak masz watpliwosci to idz do innego lekarza i zasiegnij porady mysle ze nie masz czym sie martwic stanowczo jest za wczesnie na jakiekolwiek zmartwienia

Mógł się pomylić w obliczeniach o tydzień. A ta ciemna plamka to Twoje maleństwo. Miałam też pierwsze USG z taką plamką czyli z pęcherzem płodowym, a teraz za ponad miesiąc będziemy obchodzić 3 urodziny mojego szczęścia. Zawsze możesz wybrać się do innego ginekologa na badanie, wtedy nie będziesz miała takich obaw.

Pocieszyłyście mnie, w poniedziałek idę do innego ginekologa ! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

Najnormalniejsze USG z pierwszych tygodni ciąży, gdzie jest już widoczny pęcherz płodowy. Nie ma co się martwić. Zapisz sobie ten link co Ci podesłałam gdzieś w zakładkach i od czasu do czasu czytaj sobie dla zaspokojenia ciekawości ;)

Nie martw się na zapas. Jeśli jest wszystko w porządku, to nic się maleństwu nie stanie. Jeśli będziesz miała jakieś pytania lub wątpliwości to pisz śmiało. Postaram się Ci pomóc.

Gość gość
Moja ciąża też była "za mala", ale lekarz nie straszył mnie data ostatniej miesiączki. Kazał przyjść za 2 tyg na kontrolę, żadnej patologii nie stwierdził. Powiedział, ze nie każda kobieta ma owulacje dokładnie w 14 dniu cyklu i cykle 28 dniowe (sama wiedziałam, ze tak nie mam :-P). U mnie by ponad tydzień poślizgu (owulacja 23 dzień cyklu wg wyliczeń bo wiem, kiedy się "staraliśmy")

Mnie nawet nie poinformował dlaczego tak mogłoby być. Nawet spytałam go o to i odpowiedział ,,tylko bozia to wie'' także dopiero od was dowiedziałam się, że wszystko być może jest w porządku albo, że owulacja mogła się przesunąć i dlatego tak jest :)

Nie lubię takich lekarzy, którzy niczego nie mówią. Wolę wiedzieć co się ze mną dzieje, a nie do ręki recepta lub wyniki badań i wypad z gabinetu. Lepiej zmień lekarza na takiego, który będzie Cię o wszystkim informował i odpowiadał na Twoje pytania w normalny sposób.

Dlatego już więcej do niego nie pójdę :) Jutro mam wizytę do innego a rano robię badania bety :)