Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ŻabAlka

jeszcze nowszy temat, bo tamten się zaciął

Polecane posty

"Niemcy to największy płatnik UE, ale Niemcy nie są założycielami UE." X ty tak serio? :D owszem, są jednym z państw założycielskich. to jest fakt, a z faktami się nie dyskutuje.

Gość gość
Oczerniasz polskich rolnikow, ktorzy nas zywia > może ciebie ja za swoje pożywienie płacę wiec nikt mnie nie zywi. chętnie bym sobie kupił z importu spoza europy bo denerwuje mnie to dotowanie europejskich rolników, ale jest to mocno ograniczone. ty możesz ich wielbić pozwól każdemu żyć jak chce.

Gość gosdz
Maciek B dziś maciej, ciebie zywia rolnicy? jednak jestes pasozytem x no proszę, mamy tu jakąś słodziutką parkę - ON i ONA. alka, zabraklo argumentow i uzylas ironii niskich lotow? co za roznica czy piesze on czy ona? pogodz sie ze nie jestes obcykana , za jaka sie uwazasz, we wszystkich tematach

Gość gość
jak jestes taka skrupulatna to tylko połowa niemiec to byli załozyciele :D nrd nie nalezało.

ty tak serio? smiech.gif owszem, są jednym z państw założycielskich. to jest fakt, a z faktami się nie dyskutuje. x UE istneije od czasu założenia Rady Europy. Radę Europy założyły Belgia,Holandia.Lichtenstein,Luksemburg,Anglia,Włochy,Francja,Hiszpania i kilka innych państw wśród których nie było Niemczech. Niemcy założyli EWWiS (Europejska Wspólnota Węgla i Stali),oraz EWEA (Europejska Wspólnota Energii Atomowej), jak i EWG (Europejska Wspólnota Gospodarcza), a nie UE. Wśród założycieli UE byli również Niemcy jak np. Konrad Adenauer, ale w trakcie powstania UE Niemcy do wspólnoty nie należały

"może ciebie ja za swoje pożywienie płacę wiec nikt mnie nie zywi. chętnie bym sobie kupił z importu spoza europy bo denerwuje mnie to dotowanie europejskich rolników, ale jest to mocno ograniczone. ty możesz ich wielbić pozwól każdemu żyć jak chce. " X to sobie importuj, broni ci ktoś? możesz sobie nawet statkiem zwozić :D

Gość gość
Gramy na druga kadencje,> gramy ? ty jesteś tylko frajerem internetowym trollem w nic nie grasz tylko tobą graja, a ty nawet nie potrafisz tego dostrzec. tak dotowanie polskich dzieci sprowadza się do dotowania patologii. nikt normalny nie będzie decydował sie na dziecko bo mu 500zł przez chwile dadzą. patologia już tak a założenie tego programu jest poprawa dzietności, więc kto jest adresatem jak nie patologia ?

Gość gość
pogodz sie ze nie jestes obcykana> a to ona jest w czyms obcykana ? parę razy byłem na tym temacie i nigdy nie zaobserwowałem odrobiny intelektu a już tym bardziej poczucia humoru czy dystansu do siebie, raczej ciągłe frustracje i żale.

Gość gość
to sobie importuj, broni ci ktoś? możesz sobie nawet statkiem zwozić smiech.gif x alka naprzwde jestes zalosna nastepnym razem zastanow sie kilka razy zanim bedziesz wypowiadac sie w tematach, o ktorych nie masz pojecia

"alka, zabraklo argumentow i uzylas ironii niskich lotow? co za roznica czy piesze on czy ona? pogodz sie ze nie jestes obcykana , za jaka sie uwazasz, we wszystkich tematach" X haha, dobre :D ja tylko pisałam o cydrze, a WY - tak - ON i ONA - sami się wsypaliście jednym postem - zaczęliście pluć na polskich rolników i rolnictwo. zaczęliście jatkę postem o 13:46. ja po prostu zaczęłam bronić rolników, a wtedy zaczęliście jechać po mnie. parka zawistnych prostaków, którym przeszkadza, że rolnicy zarabiają.

Gość gość
Za chwile PiS wprowadzi ustawe, ktora tego zabroni. x nastepnym razem to pis zabroni produkowania takiej odnogi jak ty macieju x gość dziś pogodz sie ze nie jestes obcykana> a to ona jest w czyms obcykana ? w tym sek, ze owa osoba uwaza, ze zna sie na wszystki a jesli ktos zna sie na wszystkim, to wiadomym jest, ze nie zna sie na niczym konkretnie

parka zawistnych prostaków, którym przeszkadza, że rolnicy zarabiają. x Chyba inaczej to odebrałaś niż było zamierzone, bo ja patrząc z boku widzę,że gość właśnie stara się Tobie i przygłupowi wytłumaczyć,że rolnik to dochodowy biznes, a wy twierdzicie,że jest inaczej.

Gość gość
ŻabAlka dziś ty tak naprawde, czy zwyczajnie zazdroscisz maciejowi intelektu i probujesz jemu dorownac?

A komu placisz za to pozywienie i nie chodzi mi o pania w sklepie? x Dostawcy,bo nim towar trafi na sklep, to rolnikowi już dawno pośrednik jego dolę zapłacił :)

Gość gosdz
parka zawistnych prostaków, którym przeszkadza, że rolnicy zarabiają. x alka, to jak jest w koncu twoim zdaniem? rolnicy zarabiaja czy nie? ty sama juz sie pogubilas w tym co pisze nie pierwszy raz zreszta

Pavlo, skoro uważasz się za tak bardzo kumatego i rozpoznającego osoby piszące w pomarańczy, to powinieneś wiedzieć, z kim piszesz. chyba jednak słabo ci to idzie.

Gość gosdz
w tym co piszesz*

Spora część mojej rodziny to rolnicy. Chciałabym mieć ich kasę. Zwłaszcza tych od sadownictwa.

Gość gość
Za chwile PiS wprowadzi ustawe, ktora tego zabroni. > w pisie tacy prawniczy eksperci że uchwalili ustawę, która ze faceto zezwala na zakup wszystkiego przez dwie powiazane ze sobą spólki już kiedyś było lepiej. w ustawe jest zakaz nabywania ziemi przez spółke która posiada nieruchomości, ale jak spólka nie posiada nieruchomości ale jest udziałowcem innej spólki to już może. tworzy się dwie spólki w której jedna ma 100 % udziałów w drugiej i ta druga kupuje co chce i ile chce. było to podnoszone już na etapie prac nad ustawa ale pisior nikogo nie słucha bo wszedzie widzi spiski i zle moce a może tadek rydzyk chce jakieś tereny nabyć za te 20 baniek które mu dali i potrzebował takiej ustawy kto to wie. to jedna kościelno-nacjonalistyczna holota. jeszcze te wyjątki w ustawie dla księzy w nabywaniu ziemi nowa grupa rolników w sutannach się tworzy beda dorabiać na pośrednictwie w zakupie :D głosowałeś na gamoni to masz gamoniowate prawo widać to w każdej dziedzinie . czego wymagac od partii w której są głównie ubodzy intelektualnie ludzie.

Gość gosdz
tobie natomiast wysmienicie idzie robienbie z siebie blazna ach, w sumie nawet tego nie musisz robic🖐️

"alka, to jak jest w koncu twoim zdaniem? rolnicy zarabiaja czy nie? ty sama juz sie pogubilas w tym co pisze nie pierwszy raz zreszta " X między zarabianiem na życie, a zarabianiem milionów - co głosisz - jest spora różnica. natomiast jak widać niektórym jednostkom żal dupę ściska nawet wtedy, kiedy ktoś ciężką pracą zarabia na chleb.

Pavlo, skoro uważasz się za tak bardzo kumatego i rozpoznającego osoby piszące w pomarańczy, to powinieneś wiedzieć, z kim piszesz. chyba jednak słabo ci to idzie. x To akurat istotne nie jest, jak się zgadzam z czyimś poglądem , to nieważne jest czy daną osobę lubię,czy niezbyt. Mackowi też kilka razy rację przyznałem jak do rzeczy pisał (co akurat rzadko się zdarza)

Gość gość
ja tylko pisałam o cydrze> nie było mnie tu nawet wtedy gdy o tym pisałaś bo tego nie widziałem, więc tych prostaków musi byc wiecej. nie wiem czy jesteś głupia czy udajesz , nic nikomu nie zazdroszczę tylko uważam że niemoralne jest dotowanie tej grupy zawodowej milionerów, napisalem tak wyraźnie że wyraźniej się nie da.

a te wartosci socjalno-prawicowe przekazal mi moj dziadek i ojciec. x Ten dziadek co to komuchem był? :D

Gość gość
W Polsce bedziesz zyl tak, jak my Polacy ci powiemy, ze masz zyc. Jesli ci sie to nie bedzie podobac, to pozwolimy ci wyjechac. > bez takich jak ja to wy musielibyście sami siebie wp*****lać aby z głodu nie umrzeć, więc mi tu nie wyjeźdzaj z takimi sloganami beneficjencie moich podatków :D wystarczyłoby aby moja grupa zawodowa nie płaciła przez kwartał podatków i cały twój pis by wyleciał w kosmos. pol pot kiedyś w kambodźy zastosował twoją ludową logikę ale długo nie pociągnęli zresztą co ja ci bede tłumaczył jesteś wyborca pisu i tak c***a zrozumiesz szkoda mojeog czasu.

Problem rondla polega na tym że jest kafe mitomanem.

" gosdz dziś tobie natomiast wysmienicie idzie robienbie z siebie blazna ach, w sumie nawet tego nie musisz robiclapka.gif " X kafcia to nie konferencja naukowa, ale ty tak bardzo chcesz wyjść na "mundrom osobem" na kafci, że proszę bardzo - masz tu medal z ziemniaka :D X zawsze będzie pewna grupa bardzo bogatych rolników z wielkimi gospodarstwami i grupa dzianych przedsiębiorców z wielkimi firmami. co to zmienia dla tych biedniejszych rolników i drobniejszych przedsiębiorców? najlepiej zapakować wszystkich do jednego worka, przykleić etykietkę i mieć wyj****e na cudze problemy.

między zarabianiem na życie, a zarabianiem milionów - co głosisz - jest spora różnica. x To fakt, dlatego też niech nikt nie wmawia społeczeńśtwu,że rolnik posiadający merasia s klasy biedny jest i trzeba mu coś dotować, bo skoro stać go na merasia , to ma o wiele więcej ile jest jemu na życie potrzebne ;) Biedni merasiami się nie rozbijają, jeszcze nie widziałem kogoś biednego posiadającego luksusowe auto na własność

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam

Gość gość
że gość właśnie stara się Tobie i przygłupowi wytłumaczyć,że rolnik to dochodowy biznes,>ja się obawiam że dwóm przygłupom usilowałem wytłumaczyć, więc się poddałem. Ja jestem zwiazany z tym srodowiskiem od 1991 r.>a ile ty w 91r lat miałeś 6? 10 ? pampersa jeszcze nosiłeś jak na naradach porozumienia centrum wsłuchiwali sie w twój głos :D ? weź rycerzy jedi i harego pottera i idzicie sie przespacerować bo schizofrenia daje o sobie znac. w pisie każdy jest bardziej pisowski niż sam jarek w rosji za stalina było podobnie tylko tam bylo ze strachu wiec bardziej zrozumiałe. idź do piaskownicy i zbuduj pomnik poległych w smolensku :D zrobisz coś dobrego dla ludzkości :D