Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Założyły wcześnie rodzinę i wyszły na tym lepiej niż ja

Polecane posty

Gość gość
19:15. To może wytłumaczysz mi ten fenomen, że z kolei wiele osób będących w związku zdradza. To już nie chcą swoich żon czy mężów, znudziło im się, a może to z nadmiaru szczęścia małżeńskiego tak się porobiło? Daj sobie lepiej spokój z głupimi docinkami, bo i tak mężatki często zazdroszczą singielkom, a singielki mężatkom.

Gość gość
Plusy bycia singlem: +możesz dysponować czasem jak chcesz +masz pieniądze tylko dla siebie i wydajesz na co chcesz +możesz imprezować i balować ile się da bez konsekwencji Minusy bycia singlem: -po pewnym wieku zauważasz ze koleżanki nie mają czasu na spotkania bo zwyczajnie mają swoje życie rodzinne -nie masz z kim podróżować -na wesela chodzisz sama -wracasz do domu po pracy i stwierdzasz nieraz że nie masz się do kogo odezwać -do pewnego wieku spoko ale potem zaczyna to być nudne i męczące

Gość gość
ja tylko żałuję, że wcześniej nie postarałam się o dziecko bo teraz mamy z mężem problemy. mam 28 lat, jestem 5 lat po ślubie, nie wyobrażam sobie teraz szukać faceta (już się ma pewne wymagania, nie jest tak łatwo i spontanicznie jak w okolicach 20-24) i owszem zazdroszczę dziewczynom, które wpadły na studiach.

Gość gość
Tylko te plusy bycia w zwiazku to tez sa rzeczywiscie plusami, kiedy osoba ktora sie wybralo nawet w wieku 20 lat jest dla nas odpowiednia po czasie.

Gość gość
Dlatego też powinno się zawierać przyjaźnie z ludźmi podobnymi do siebie wtedy twoja przyjaciółka która postawiła na rozwój a nie życie rodzinne zawsze znajdzie dla ciebie czas. Zresztą możecie się umówić też na rozmowę na skypie i robić przy niej co się wam żywnie podoba. Spontanicznym można zostać do końca życia ale trzeba mieć to w sobie a nie randka = kolacja przy świecach lub kino... A podróżować można samemu, przez ciebie przemawia lenistwo lub depresja i lepiej coś z tym zrób bo życie przecieka c***alcami na oglądaniu klanu i m jak miłość. Nie możesz obejrzeć czegoś mądrzejszego? Czegoś co popchnie cię do działania?

Gość gość
jak kazdy planuje ze swoja polowka wyjazd, to ja nie mam z kim jechac, bo ktora para zabiera jakas kolezanke x Moi znajomi tak robią, chyba lubią jakiegoś dodatkowego towarzysza codzienności :P

Gość gość
Ale milej jest miec wlasnego mezczyzne, ktory jest na tobie skupiony, zakochany, macie wspolne porozumienie i tak wspolnie zwiedzac

Gość gość
Jestem mężatka i szczerze mówiąc nie mam w swoim otoczeniu koleżanki która by "postawiła na rozwój", oprócz jednej, tylko ciężko nazwać rozwojem. Ona właśnie bardzo chce kogoś poznać bo już ma dość bycia samej a zbliża się do 30.

Gość gość
Ciężko nazwać rozwojem to co ona robi miałam na myśli. A nic szczególnego nie robi. moja wypowiedź z 20.02

Gość gość
Wszystko ma plusy i minusy, ale pisząc to niczego nie odkrywam ;) mnie jest wygodnie samej i nie narzekam, ale pamiętam jak rodzice byli młodzi i razem z innymi młodymi małżeństwami z dziećmi zawsze gdzieś razem wyjeżdżali, np. robiliśmy wielki wspólny biwak, na którym byli i dziadkowie i wujostwo, ale też przyjaciele rodziny. Miało to swoją magię :)

Gość gość
Nikogo nie mam , 31 lat, zmarnowalam zycie.

Gość gość
28 lat, nikogo nie mam i... nie zamierzam mieć :D w ciągu miesiąca olałam zaproszenia na kawę i kolację od dwóch facetów :D bo wolę być sama.

Gość gość
siegasz po alkohol bo myslisz, ze jestes smutna :)

Gość gość
kto siega? ja nie siegam po zaden alkohol, tylko pisze ze mam 31 lat i zmarnowane zycie

Gość gość
Ja tam zazdroszczę ludziom młodo wychodzącym za mąż. Biorą sobie starszego mężczyznę, który zapewni im i potomstwu przyszłość, a przy okazji będzie zadowolony, że ma wierną i czekającą w domu jego powrotu żonkę. Każdy patrzy na negatywy tego układu, ale ja widzę wśród znajomych pozytywy (nie licząc jednej osoby, ale to babska c**a z IQ ameby)

Gość gość
hheh ja tam nie mam do siebie pretensji, ze nie mam meza i dzieci, bo nikt mnie nie podrywa, nie jestem ksiezniczka odrzucajaca facetow, nie podobam sie facetom, nie jestem gruba i zaniedbana, ale jestem aseksualna i po prostu faceci mnie omijaja. Te wszystkie mezate i dzieciate to maja branie, moga sobie wybierac facetow, niektore mezatki nawet maja wielbicieli, a ja nawet nigdy nie mialam faceta, jestem dla nich jak powietrze. Mam 23 lata i cos czuje, ze bede stara panna, ale przynajmniej nie mam o to do siebie pretensji

Gość gość
a tak wlasciwie to czemu te stare panny sa takie dziwne dla wielu osob, przeciez sa i byly stare panny od zawsze i jakos zyly, ja mam jedna w rodzinie i nikt sie jej nie czepia, nie jest z tym super szczesliwa, nie jest typem ksiezniczki co wyzej srala niz d**e miala i odrzucala kazdego, tylko jest chora i porusza sie na wozku. Tacy ludzie tez istnieja i jakos zyja.

Gość gość
Gosc z 18.23 Strzelilas w sedno!

Gość gość
a ja mam pytanie co do tego długiego chodzenia - co właściwie kobieta traci, że niby traci najwięcej na długim, niezalegalizowanym związku?

Gość gość
Już Ci mówię co traci. Traci poczucie bezpieczenstwa i marnuje swoje najlepsze lata z kimś kto nawet nie chce się zdeklarowac wobec niej. Bo facetowi taki układ jest na rękę, nie musi już się deklarować bo ma w domu wszystko przed ślubem. Z kobieta już jest inaczej. Kobieta potrzebuje zapewnień, stabilizacji i zaangazowania. I jak znudzi się facetowi, będzie starsza to on nie jest nią niczym związany wiec może robić co chce i odejdzie a kobieta czuje sie wykorzystana. Znam naprawdę dużo takich przykładów życiowych i te kobiety żałują teraz ze zamieszkały wcześniej z facetem bez deklaracji.

Gość gość
a ja jestem starą pannną bo wybierałam i przebierałam. Mam duże wymagania i nie zamierzam ich obniżyć. Mnie jest lepiej samej niż miałabym być z kimś kto nie odpowiadałby mi w 100%

Gość gość
jasna cholera, to chyba nie jestem kobietą bo do ślubu mi tak po drodze jak do tartaku.

Gość gość
I nie mówcie ze po slubie tez facet może odejść do innej. To jest inna sytuacja.

Gość gość
oczywiście, że może. I sytuacja jest jeszcze gorsza.

Gość gość
Może Ty nie chcesz ślubu bo już się sparzylas wcześniej w małżeństwie albo facet Ci się nie oświadczył i tak sobie wmawiasz. A może po prostu przyzwyczaiłem sie. Nie wiem.ale uwierz mi że ogromna większość kobiet pragnie w duchu tego ślubu i lubią wiedzieć na czym stoja i czuć się pewnie.

Gość gość
ogromna większość kobiet powinna dojrzeć i nauczyć się rozmawiać o potrzebach, a nie siedziec jak idiotki i czekać. Nie sparzyłam się, nie rozwodziłam i jestem nawet zaręczona (przy drugim podejsciu). Jeżeli ktoś nie robi nic w kierunku żeby zmienić sytuację w której się znajduje chociaż nie jest z niej zadowolony to niech płacze.

Gość gość
Ale wiecie nie chodzi mi o to fakt że kobiety pragną ślubu tylko dlatego żeby się czuć ksiezniczkami w białej sukni itp( ale to też na pewno) tylko chodziło mi o fakt tego zaangażowania pewności w związku. Niekoniecznie jakiś ślub z pompą bo może być nawet cywilny. Bez ślubu w szpitalu np nie udziela Ci info o stanie zdrowia bo to nie telefon maz tylko prawnie jakiś obcy człowiek. Albo jak coś mu się stanie a wypadki chodzą po ludziach to nic Ci się nie należy zupełnie nic.

Gość gość
możesz wpisać nazwisko partnera jako kontakt w razie wypadku i problem z głowy. Masz jednak rację, ślub wiele ułatwia z prawnego punktu widzenia. Tylko nie każdemu na tym zalezy specjalnie.

Gość gość
A Ja za 4miesiace bede miec 25 lat i mam to w 4literach! Znajdzie sie fajny facet to super a jak nie to trudno - nie mam zamiaru zakladac kont na portalach randkowych czy tez sama do kogos podchodzic i podrywac.

Gość gość
A ja coraz częściej myślę o tym jak fajnie byłoby mieć dzidziusia, kochającego męża :) Wolny czas przeważnie muszę spędzać sama, czasem mi to odpowiada - czasem nie bardzo. Koleżanki mają rodziny i cały wolny czas poświęcają własnie im. Przychodzę po pracy do pustego mieszkania, sama jem, sama śpie...ja bym po prostu chciała żeby ktoś był, ktoś kto by mnie kochał a ja jego. Fajnie mają te kobietki co są same i nie chcą nikogo mieć. Ja jestem w grupie "nie chcą być same a jednak są" :)