Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam. rozjezdzajace sie nozki niemowlaka.

Polecane posty

Gość gość

Witam, córeczka ma 9 miesiecy. Podczas leżenia na brzuszku rozjezdzaja się nozki, ma problem z utrzymaniemanie ich w pozycji czworaczej przez co nie raczkuje. Podczas siedzenia nozki układają sie w bardzo szerokim rozrkroku a od kolan zgięte do siebie. Ma duże udka i pupe. Widzę że chce się przemieszczać, nie pelza ale robi to turlajac się metodą na bok w prawo na bok w lewo aż powoli dojdzie do celu. Macie jakieś metody jak ćwiczyć z taką dzidzia albo jak zachęcać? Próbowaliśmy z stawianie zabawek albo ćwiczenia na moich kolanach czy też przeszkody ale szybko się zniechęca, troszkę leniuszek.

Gość gość
Udka to są u kurczaka. Człowiek ma uda. nawet niemowlak.

Gość Tata gość
Za małe dziecko żeby cokolwiek doradzać. Obserwuj przez kolejne kilka miesięcy i wtedy dopiero poradź się pediatry. Rozwiedzione nóżki to chyba dobrze, tak pamiętam. Kiedyś zakładało się małym dzieciom szyny, żeby tak było.

Gość gość
gość dziś Pewnie nie masz dziecka inaczej takich głupot by się nie wypisywało :-D

Gość gość
Uposledzone i grube to twoje dziecko, udka mnie rozwalily bahahahaha

Gość gość nie autorka
Zanim gruby schudnie, chudy już zdechnie :-P

Gość gość
Stare powiedzenie wiec nie wiem z czego morde cieszysz a bachor autorki gruby zaraz cukrzycy dostanie , stawy juz nie utrzymuja grubej d**y i sie 'udka' rozjezdzaja

Gość gość
9 miesięczny grubas z wielkim dupskiem i UDAMI, mała świńska kaleka, do odstrzału jak będzie mieć 6 lat i 30 kilo nadwagi to powinno sie je zakopać albo przerobić na bekon

Gość gość
Pewnie po mamusi :-)

Gość Tata gość
To dziecko ma dopiero 9 mies debile i debilki Ma jeść tyle ile potrzebuje! Nie wiem czy ma tu ktoś mózg żeby to rozkminić??? :-D Gimnaza niech się lepiej zajmie swoimi durnymi tematami Pozdrawiam młodą mamę :-)

Gość gość
Autorka sama napisala ze dzieciak ma duza d**e i uda ups udka wiec ciezki pewnie dziecior

Gość gość
Ale co tu rozkminiac debilko ze 9 miesieczny bachor utuczony i ciezaru wlasnej d**y nie moze utrzymac przez co nie raczkuje

Gość gość
Autorko to może ja trochę sensownie odpowiem. W tym wieku to nie jest nic dziwnego ani tym bardziej podejrzanego, że niemowlak nie raczkuje. To właśnie jak to ujełaś rozjezdzające nóżki są całkowicie normalnym odruchem w momencie, kiedy dziecko samo próbuje lub jest stymulowane do przyjęcia pozycji do raczkowania. Dzieje się tak ponieważ kręgosłup dziecka nie jest jeszcze stabilny. Jedne dzieci będą już w tym wieku wstawać a inne dopiero pełzać. Nie ma się czym przejmować. Nie ma też potrzeby ćwiczeń z niemowlakiem. Owszem można zachęcać do aktywności, ale na pewno nie wmuszać. Tutaj nie trzeba niczego korygować. Więcej niewłaściwe ćwiczenia mogą przynieść więcej szkody niż pożytku. Z tego co piszesz niemowlak jest aktywny. Wybrał metodę turlania się. I znam takie niemowlaki, które z turlania przeszły od razu do stania. Mój syn ma ogromne uda i mały tyłek. Powiedziałabym więcej maksymalnie spasione uda a zaczął bardzo szybko chodzić. Dopiero spora nadwaga ma wpływ na etap raczkowania. Obserwuj dziecko. Jeżeli masz jakieś wątpliwości co do rozwoju zapytaj pediatrę.

Gość gość
U mnie podobnie było. Pediatra każe na bank obserwować i czekać. Twoje dziecko jest jeszcze małe i ma czas na to żeby opanować raczkowanie.

Gość gość
Ile dziecko wazy autorko? I jaki wzrost?

Gość gość
18.40 hajahahaha rozwaliles tekstami do tej pory się śmieje ale ubaw :)

Gość gość
18.14 miało byc

Gość gość
Udka :D Co wy macie w głowach ? Udka?

Gość gość
Zabie udka