Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego bogatych ludzi tak bardzo boli 500 plus

Polecane posty

Gość gość

przecież sami mogą dostać na drugie dziecko a ciągle słyszę od zamożnych ludzi że to 500 plus to głupota tak was boli że biedne rodziny dostaną trochę kasy ?

Gość gość
Nie boli, ale uważam, ze na pieniądze trzeba zarobić, a nie dostawac.

Gość gość
dokładnie. Dlaczego państwo dofinansuje tylko rodziny z dziećmi, dlaczego nie dofinansowuje się np. singli stawiających dom dla siebie. To jest dyskryminacja. Cały ten program 500+ to to samo co a czasach Nerona - igrzyska i darmowy chleb. 12 dzieci w rodzinie i 1.000 zł/mies., 12.000 zł na rok. I z naszych podatków na utrzymanie cudzych dzieci.

Gość gość
A jak zabraknie na to kasy to przedsiębiorcom podwyższą Vat do 28 % lub ZUS do 2000 zł miesięcznie. To nic wtedy tylko rzucać działalność gospodarczą i produkować dzieci i bez wysiłku 2-3 kafle wpadną do łapy.

Gość gość
Bo ja nic nie dostane ale podatek na obce dzieci będę musiała płacić jakos. Kasa pójdzie od podatników czyli ode mnie. Nie mam zamiaru robic sobie dziecka dla pieniędzy.

Gość gość
Nie dostrzegasz ironii. Jedni ciężko i uczciwie pracują, odkładają decyzję o dziecku, by dziecku zagwarantować dobry start. Dorabiają się a państwo ich tylko obciąża. Z ich krwawicy, wyrzeczeń, z podatków odprowadzonych do budżetu państwo rozdaje innym. Ten kraj nic mi nie dał w życiu za free i dlatego uważam, że to jest dyskryminacja obywateli.

Gość gość
Chyba za bardzo nie drążycie tematu tylko powtarzacie pretensje innych wiecznie niezadowolonych Polaków. Pieniądze na ten cel nie mają iść bezpośrednio z naszych podatków tylko z podatków od zagranicznych supermarketów, które mają u nas jak w raju podatkowym!! w przeciwieństwie do rodaków, którzy płacą ciężkie podatki by w ogóle się utrzymać na rynku. Dlaczego Polacy Polakom taki los zgotowali?? Powinna być sprawiedliwość w płaceniu podatków, dlaczego obcy bogacze mają mieć raj w tym kraju a biedni rodacy mają na nich płacić podatki??

Gość gość
gość dziś Ty jesteś taka głupia, czy tylko udajesz? Mali przedsiębiorcy już dawno powiązali się w grupy, by mieć szansę konkurować z sieciami. Teraz te grupy, mają być tak samo opodatkowane, jak hipermarkety. Jesteś za głupia, by to nawet zrozumieć. x Ty myślisz, że hipermarkety pozwolą sobie na stratę? Oni ten podatek, dołożą w ukryty sposób, do kosztów innych podmiotów gospodarczych. Na te 500zł złożą się dostawcy, którzy już dzisiaj często "jadą po kosztach" i najemcy w galeriach, czyli mali przedsiębiorcy. Nie masz pojęcia, jak wyglądają rozliczenia z hipermarketem, więc zamknij swą tępą szczekaczkę i przestań pisać KŁAMSTWA (wytwory Twojej wyobraźni i populistycznych haseł polityków).

Gość gość
Bogaci znają sie na ekonomii i wiedzą do czego prowadzą durne populistyczne pomysły i zwiększanie budżetu państwa. Tu nie chodzi o 'dostawanie kasy' tu chodzi o to że program 500 pociągnął za sobą podatek od banków, od sklepów, a teraz słysze, że naziści z Pisu zamierzają podnieść też VAT i CIT. Te twoje biedne rodziny może dostaną 500zł, ale będą DUŻO BIEDNIEJSZE niż wcześniej, bo jak podatki idą w góre to ceny wszystkich produktów też.

Gość gość
gość dziś ciąg dalszy. Gdy w 1945-tym komunistyczne ścierwo wywoziło na Sybir K-owców, to wmawiali wszystkim, że to volksdojcze i takie głuptaki, jak Ty rzucały w nich kamieniami. Słuchaj tego, co wmawia Ci władza, a daleko na tym zajedziesz (najszybciej karawanem).

Gość gość
Pożyczka Gotówkowa dla Każdego http://kredytyk.net.pl od 100zł do 200.000zł Odbierz pieniądze! - Chwilówki na Dowód bez zaświadczeń bik - kredyty przez internet, dla Firm - Kredyt na mieszkanie/hipotekę - Kredyt Samochodowy, pożyczka na dowód bez dochodów - kredyty pozabankowe, gotówkowe i konsolidacyjne Wypełnij krótki wniosek a my do Ciebie bezpłatnie oddzwonimy i przestawimy najlepszą ofertę dla Ciebie!

Gość gość
Krzywa Laffera poczytajcie.

Gość gość
Boli dlatego, że ja i mój mąż ciężko pracujemy od wczesnej młodości, wstajemy o 4-5 rano i musimy być na pełnych obrotach żeby zarobić na godne i wygodne życie a niektóre nieroby i lenie dostaną za darmo pieniądze wódę i papierochy - to boli większość z nas, ot cała filozofia, nikt nie ma pretensji o to, że pieniądze dostaną normalne rodziny!

Gość gość
a w innych krajach to jest normalne że dostają kasę na dzieci

Gość gość
z ekonomicznego i społecznego punktu widzenia program 500 plus jest głupotą wpędzającą ludzi w sidła opieki socjalnej i gigantycznym zadłużaniem przyszłych pokoleń co jest równe z bandytyzmem na narodzie

Gość gość
ja powiem tak mi bedzie przyslugiwac 500 zl i wezme te pieniadze bo sa one odprowadze tez miedzy innymi z moich podatkow ale uwazam ze to skrajna głupota kupili wyborców tymi pieniedzmi i jeszcze namawiaja do rodzenia kolejnego pokolenia niewolnikow byle by tyralo za 1500 zl po produkacjach

Gość lolo pendolo
dokładnie, 500+ to nic innego jak ZALEGALIZOWANA ŁAPÓWKA w zamian za głosy w wyborach, i to za pieniądze podatnika - przyszłego podatnika, bo ta kasa jest wypłacana Z KREDYTU !!! od którego trzeba będzie jeszcze zapłacić odsetki !!! :o ekonomicznie 500+ nie ma najmniejszego sensu, generuje wyłącznie straty, a problemu demograficznego ta łapówka w ogóle nie rozwiązuje, gdyż jak sam PIS obliczył, dzietność wzrośnie dzięki temu z 1,29 do zaledwie 1,45 :o a my potrzebujemy co najmniej 2,1 a najlepiej 2,5 :o:o:o

Gość gość
a dlaczego ja z podatków utrzymuje armie nic nierobiących urzędasów , którzy kosztują państwo czyli i mnie więcej niż inwestycja w demografię Polski?

Gość Szeregowiec Raja
To nie jest inwestycja w demografię Polski. :/ To jest niszczenie Polski - ciąg dalszy...

dokładnie, 500+ to nic innego jak ZALEGALIZOWANA ŁAPÓWKA w zamian za głosy w wyborach, i to za pieniądze podatnika - przyszłego podatnika, bo ta kasa jest wypłacana Z KREDYTU !!! x A kredyt spłacany będzie dzięki wycinkom lasów państwowych, które odkad PIS do władzy doszedł wzrosły dwukrotnie

Gość gość
no to wszyscy Ci bogaci ktorych boli ta niesprawiedliwosc powinni glosowac na Korwina

Gość nie bogaty ale mi starcza
Mnie tam żadne 500 nie boli ale powinno być sprawiedliwie albo WSZYSTKIM dzieciom po równo albo żadnemu. A w ogóle to zamiast jakiegoś 500 powinna być podniesiona kwota wolna od podatku i zwiększone rodzinne. Wtedy ci którzy uczciwie pracują mieliby parę złotych więcej a patologia mogłaby sobie dalej przed MOPSem stać po zasiłek.

Gość gość
słuchajcie trzeba ogólnopolską akcję zrobić, zatruwać jedzenie szczególnie to dla dzieci i więcej promować aborcji. oszczędność dla budżetu państwa będzie.

Gość gość
gość dziś Ty p*****lnięty czy tylko idiota?

Gość gość
młodzi wyjadą z Polski i niech zostaną tylko ci bogaci i sobvie pracują na siebie bo na pracownika ich nie stać by mu zapłacić tyle by mógł egzystować i rodzinę założyć. ohydny polski pseudo kapitalizm nomenklaturowy.

Gość gość
ja uważam, że trzeba pomagać rodzinom z dziećmi, ale 500+ to najgłupszy pomysł. Zamiast wytężyć te tępe łby i zaproponować coś mądrego dla polaków to poszli po najniższej linii oporu. Tylko tępaki nie rozumieją skutków jakie pociągnie za sobą 500+. Jedyne co widzą to 5 banknotów, które dostaną do ręki. Jeśli ktokolwiek myśli, że ich intencją było pomóc polskim rodziną to ewidentnie nie rozumie co się dzieje. To była łapówka dla tępych strzał, ludzie myślący nie dali się nabrać.

Gość gość
Przez wprowadzenie programu 500+ nie zagłosuję więcej na PiS. Zagłosowałem na nich, bo sądziłem, że to jest tylko wabik wyborczy, który nigdy nie zostanie wcielony w życie i dlatego, że byli jedyną alternatywą dla PO, której rządami już rzygałem, bo opieprzali się totalnie przez 8 lat. Program 500+ to idealne poletko pod puszczanie się z napakowanymi wyrokowcami,tępymi ekstrawertykami, hulakami i patosami, których KAŻDA kobieta pragnie silniej, niż heroinista działki na zjeździe.

Gość gość
dlatego boli, że ja na każde 500zł które mam ciężko pracuje, a Wy dostajecie je za free

Gość gość
wiecej kasy z budzetu idzie na urzednikow i podwyzki dla nich. potem polski biznez to frajerstwo tępe ujada , że urtzednicy go rolują na przepisach podatkowych, akcyzach i innych. ale polaczkowy cfaniak kozaczy przed dziecmi im by odebrał godną egzystencje a nie dziamgoli tym , którzy de facto okradają go cfaniaka polaczkowego,. oj durne to podludzie polaczkowe. podłe . gdy tylko bedzie wojna to przylącze się do kogokolwiek kto będzie zabijał unicestwiał polactwo!

Gość gość
czemu nie rządzą tacy , którzy by surowo egzekwowali kasę od dłużników , których jest na 4 mld zl. z różnego tytułu. albo ich wysiedlali pod nowe nieprzeciekające mosty. dziady polskie.