Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sie ma bol owulacyjny do owulacji

Polecane posty

Gość gość

Witam i mam nadzieje ze unikne głupich komentarzy.. Ktos mi może wyjaśnić jak się ma właśnie bol owulacyjny do momentu owulacji jest raczej przed czy po owulacji. Sie zastanawiam bo z mężem zaliczyliśmy gumowa wpadkę ( prezerwatywa sie zsunęła nie wiemy kiedy i została cala we mnie) w 19 dniu cyklu gdzie właśnie owy bol owulacyjny miałam 17 dnia wieczorem dodam ze jestem 10 miesięcy po porodzie gdzie to jest mój 4 cykl długość cykli obecnie wacha sie miedzy 28a 32 .. W sumie ciąża to nie problem..

Gość gość097
Bólem owulacyjnym nie należy się sugerować, lepiej sie sugerować śluzem szyjką i temperatura albo jednym z powyższych chociaż. Sama owulacja nie boli. Ból może byc odczuwalny podczas pracy jajników i dojrzewania pęcherzyka w różnych dniach cyklu ale nie powinien być utożsamiany z owulacją. Ja kiedyś się sugerowałam miedzy innymi bólem owulacyjnym do puki pewnego dnia dokładnie tydzień po zaobserwowanej owulacji miałam ból do złudzenia przypominający ten którym się wcześniej sugerowałam. Owulacja oczywiście była wtedy kiedy zaobserwowałam wcześniej bo miesiączkę dostałam w terminie. Okazało się że miałam problem z progesteronem.

Gość gość
Wiem ze w sumie nie powinnam sie sugerować ale dwie ciąże miałam bo wstrzeliliśmy sie właśnie w ten bol. I teraz sie zastanawiam bo mam mieszane odczucia. Cokolwiek w ogóle z takiego wypadku może być.. W sumie z jednej strony to bym się cieszyła i chciała żeby sie nam przytrafiło..

Gość gość097
Może wstrzeliliście się bo najczęściej w normalnym cyklu te bóle są przed owulacją w dni płodne kiedy pęcherzyk dojrzewa. Ale jako antykoncepcji bym sie nie radziła tylko tym sugerować, bo jesli w cyklu sa jakieś anomalie to może wystąpić dowolnego dnia.

Gość gość
Jako antykoncepcje to ja będę brać tablety teraz gin mnie na badania wysłała jak wygląda wszystko po ciąży. Czy wszystko ok jak wyniki będą ok to od maja będę juz na tabletach. A myślisz ze z takiej zsuniętej prezerwatywy może cos być.. Kurczę nie pamiętam jaki miałam śluz ale w piatek chyba jeszcze byl płodny nie wiem jak w sobotę właśnie.. Nie pamiętam.. Przez moje 30 lat zycia nie miałam takich problemów.. Jak nastolatka