Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem rok po narodzinach córki zamiast schudnąc

Polecane posty

Gość gość

tyje .... mam prawie 120 kg . Chodze dwa razy dziennie minimum raz dziennie na spacery kilka kilometrów . Silownia odpada bo nie mam czasu ani z kim zostawic malucha . Jadam regularnie ale czesto cos przegrywzam - niew iem moze to ma na mnie tak ogromny wpływ . ?Nie umiem juz na siebie patrzec , sporo przytyłamw ciazy ale po barodzianch jescze wiecej. jednego dnia staram sie i bardzo pilnuje i tak np tydzien potem stwierdzam ze mam wszystkow nosie i zjadam tabliczke czekolady . nie wiem moze mam zabuzrenia neurologiczne albo poprostu zazre sie na smierc. moze jakis wspomagacz / anty przegryzacz miedzy posiłakmi w formie tabletki ? poradzcie prosze bo wygladam jak maciora .

Gość gość
Myslisz, że jakies magiczne tabletki pomoga Ci schudnąć? Musisz przestać tyle jeść. Najwidoczniej dotychczasowa 'dieta' i spacery nic nie dają. Musisz zacząć ćwiczyć i najlepeij jesli masz taka możliwość, to idź do dietetyka.

Gość gość
Ważysz faktycznie duzo. Nawet bardzo dużo, no nie się co oszukiwać. NIE JESZ ZDROWO!!!!!!!!! Koniec w temacie.

zacznij od wyeliminowania przekąsek i słodyczy, ćwiczyć się nie chce sama to przerabiam ale jak zaczniesz od tych małych kroków i wytrzymasz tydzień dwa ale bez ściemy to zobaczysz pierwszy efekt na wadze a wtedy podejmiesz decyzję że naprawdę warto ;-)

Gość gość
Witaj! Ja jestem 2 lata po porodzie. W pierwszym roku schudlam 30 kg, podczas zimy wszystko wrociol:-( Jem z nudow,latem nie mam czasu na jedzenie,mieszkam na wsi,uprawiam ziemie,zima natomiast nudze sie i non stop podjadam. Ciastka,kielbase. Drazni mnie to,ale nie wiem co z tym zrobkc

Niestety bardzo często apetyt nie jest wynikiem głodu, tylko innych czynników, zwłaszcza w sferze emocji - smutku, nudy itd. Jednym z czynników podjęcia diety redukcyjnej jest określenie gotowości do zmian w określonej skali, począwszy od braku gotowości, poprzez myślenie o niej, aż po faktyczne podjęcie działania. Dlaczego o tym piszę.... Wiele osób niestety tylko chce schudnąć, ale nie jest wystarczająco zmotywowana. Myśli o tym, nawet podejmuje próby, które nieuchronnie kończą fiaskiem. Trzeba też wiedzieć, że każda próba odchudzania (szczególnie niewłaściwa) obniża metabolizm, co niekorzystnie wpływa na osiągnięcie celu w przyszłości. Naprawdę trzeba podejść do tematu odchudzania się poważnie: nie na zasadzie - od poniedziałku ( w środę już koniec), czy do Sywestra, do wesela. Zdrowie i satysfakcja płynąca z dobrego wyglądu jest wystarczającym powodem, by zrzucić zbędne kilogramy. Powodzenia!

Gość renata387
Rowerek w domu to nie to samo co na powietrzu, dobrze robią spacery sama chodzę na spacery,jem regularnie nie podjadam bo po prostu nie ssie mnie i stosuję suplementację African Mango http://szczupla-kobieta.pl wcześniej podjadałam nie powiem,ale odkąd stosuję tabletki mój apetyt zmniejszył się ;) Ważyłam 118,4 a teraz 74:) myślę,że to dobry wyniki;) po 2 miesiącach miałam za sobą 14kg;)

Gość InteligentnaBlondynka
Ja już też nie mogę patrzeć w lustro. Po ciąży ważyłam 95 kg przy wzroście 172cm. Zawzięłam się i schudłam do 69kg i przy tej wadze czułam się bardzo dobrze. Niestety później przytyłam znów do 78kg (i ta waga się trzyma mnie jak rzep psiego ogona) i niby nie wyglądam źle, noszę rozmiar 40, ale czuje się źle kiedy patrzę w lustro. Codziennie zaczynam dietę i codziennie się poddaję, brak mi już motywacji. Dziś zaczęłam znów... Ogólnie nie podjadam, jem 5posiłków dziennie, ale co z tego skoro nie potrafię utrzymać ujemnego bilansu kalorycznego.

Gość gość
Ja jak autorka tematu, teraz też 120 kg. Jem głównie słodycze, bo tęsknię za pracą i ludźmi- mała ma 2,5 miesiąca i też daje mi w kość- wyje dzień i noc. Wczoraj w centrum handlowym usłyszałam od pomarszczonej baby cyt. Jak ty wyglądasz wieśniaro. Płakać mi się chciało, ale dzisiaj już najadłam się cukierków. To chyba trzeba jakoś psychiatrycznie leczyć- podejrzewam depresję. Nie mam pomysłu na siebie.