Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

toksoplazmoza pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Witam dziś 17+0 tydzień ciąży, powtórzyłam badania na toksoplazmozę i jestem zdenerwowana, powtarzałam w tym samym labolatorium... badania z 29.02.2016 igg<0,130 czyli ujemny - od 1 do 3 wynik watpliwy od 3 i powyzej dodatni igm- 0,250 czyli ujemny - wynik wątpliwy od 0,8 od 1 dodatni wyniki z wczoraj igg- 1,01 czyli wątpliwy igm-0,178 ujemny minęło około 7 tyg martwi mnie ten wzrost igg nie wiem co mysleć pokazałam wyniki ginekologowi i dał mi skierowanie do poradni chorób zakaźnych ale mówi, zebym się nie denerwowała jutro idę do zakaźnika martwię się:(czy ktoś miał taką sytuację? mam najgorsze myśli i chce mi się płakać

Gość gość
Będzie dobrze, nie martw się. Spokojnie i idź do lekarza. Masz kota w domu? Sama planuje wziąć koty a jednocześnie starać się o dziecko i nie wiem, czy to dobry pomysł.

Gość gość
Byłam w ciąży i myłam ręce dokładnie po zabawie z kotem, wybieraniu z kuwety, więc nic mi się nie stało. Kot nie był nosicielem. Trzeba mieć kontakt z kocimi odchodami, jakieś niedomyte warzywa, osiedlowa piaskownica i te klimaty. Nie bójcie się, nie ma czego. Własnego kota można przebadać, z tymi, które nam srają w ogródku to już gorzej.

Gość gość
Ja tez tak miałam podwyższaony poziom tej toksolpazmozy .Lekarz skierowal mnie na dokładniejsze badania na wolską w warszawy. Tam wyszlo że to przebyte kiedyś kiedyś ( całe życie miałam koty) wiec to działało jak szczepionka. Ale co człowiek nerwów zjadł to jego.

Gość gość
Mój lekarz ginekolog z inter medu też mi tak mowił jak zrobiłam badania....ale jednak skierował do specialstycznej przychodni na dokładniejsze badania. Wszystko wyszło okej.