Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem przeciwna pomocy frankowiczom. jak ktoś głupi by brać kredyt pod sufit to

Polecane posty

Gość gość
Dlaczego państwo wspiera patologię, której nie chce się pracować? No hello! wspiera jak to mówicie najbogatszych, którzy i tak płacą największe podatki

Gość gość
Pomoc dla bezrobotnych ? A taka istnieje? Chyba nie mowisz o tym groszowym zasilku na ktory trzeba sobie zapracowac a jak prawa do zasilku nie masz to nic noe dostajesz

Gość gość
Temat ciekawy i na czasie. Powinien sie znaleźć w dyskusji ogólnej.

Gość gość
tak bo jak dają 500 zł, czy bezrobotnym to od razu patologia i nieroby ale jak mają wam dać to pyskie takie bo wam się należy i was wielce oszukali może wy się też do patoli zaliczacie i nierobów, rata wzrosła to znajdź lepszą robotę żeby cie bylo stac! a nie od państwa wyciagasz

Gość gość
W tym kraju nie da sie zyc. Tusek dal przykład. Trzeba za granice spiepszac. Jak dojdzie do pomocy frankowiczom to my z mężem przechodzimy na umowę wirtualna czyli na czarno.Zarobie tyle samo co teraz i przynajmniej pracodawca podatku na czyjś kredyt nie odprowadźi hahaha :D i nie będziemy mieli kaca moralnego ze na innych robimy tylko sami na siebie :D a pracodawca jeszcze więcej dołoży jak bez zusu tak powiedzial bo jemu to tez się opłaci.:D

Gość gość
gość dziś Ciekawe jak skarbówce to wyjaśnicie :D

Gość gość
Za skradzione pieniądze niech pojadą nasi posłowie kochani na wakacje albo po nowego Lexusa. Po co oddawać ofiarom?

Gość gość
a co mam skarbówce wyjaśniać z czego chleb kupuje niech sie większymi przekrętami zajma np.za ile markety dzierżawią boksy dla firm bo sieciowki po 10-20tys czynszu placa i to jest normalne i podatki za granice odprowadzają.

Gość gość
Ciekawe, czy też tak będziesz im pyskowac

Gość gość
Wiele ludzi tak robi i nikt się nie przyczepia za co żyją,z czego auta kupują itd Spokojna twoja rozczochrana

Gość gość
Krzyczą tutaj te które same pod mopsem stoją a na pewno 500 plus za dzieci biorą. Jak chesz dzieci to się najpierw zastanów czy cie stać.

Gość gość
gość wczoraj Widziały gały, co brały. RADŹCIE SOBIE SAMI x Na szczęście to nie od ciebie zależy, czy będziemy sobie sami radzić X Na szczęście NIKT CI NIE POMOŻE i będziesz sobie musiała SAMA RADZIĆ :D :P :P

Gość gość
Popieram :) Za ten zaciesz: "Na szczęście to nie od ciebie zależy, czy będziemy sobie sami radzić" należy ci się jeszcze wyższa rata :P Płacz i PŁAĆ :D

Gość gość
gość wczoraj ani nie od ciebie życiowa ofermo i żebraczko smiech.giflapka.gif x Chciałabyś być taka zebraczka smiech.gif to jest oszustwo, ja tylko odbiorę co moje X Nie, nie chciałabym :) Zawsze mierzę siły na zamiary i teraz nie skowyczę o łaskę :P takich, jak ja :D Tak, jesteś żebraczką: czas to sobie dobitnie uświadomić :P Spokojna twoja, nie odbierzesz; akurat przez przypadek wiem coś o tym :D

Gość gość
Krzyczą tutaj te które same pod mopsem stoją a na pewno 500 plus za dzieci biorą. Jak chesz dzieci to się najpierw zastanów czy cie stać. x krzyczą tutaj same frankowiczki, które myślały że są cwane ale się przeliczyły :D i teraz jeszcze myślą, że ktoś im kredyt spłaci i dalej się będą cieszyć jakie one cwane bo i tak lepiej na tym wyszły.. a nic z tego.. rata już przelana ?? sprawdź lepiej kurs czy ci jeszcze nie podskoczył, bo emigracja akurat się z tego będzie cieszyć

Gość gość
Najłatwiej szasta się nie swoimi pieniędzmi. Politycy hojnie rozdają na prawo i lewo: programy Rodzina na swoim, MDM, finansowanie partii z budżetu, 500 plus. Dla frankowiczów już nie starczy kasy przy takim rozdawnictwie:D A jeszcze ci od Amber Gold żądają rekompensaty z publicznych pieniędzy:D

Gość gość
Dlaczego mam teraz pomagać mojej szefowej która wzięła kredyt na duże nowe mieszkanie gdzie połowa z tego to juz jest spora powierzchnia. Dlaczego mam płacić za czyjeś zbytki ? Zachciało się wywyzszac ponad stan, "zastaw się a postaw sie" na kreche to trzeba oddać teraz bankowi. W mojej rodzinie nie ma ani jednego imbecyla który by wziął kredyt we frankach. Wujek wolał w złotówkach. I miał rację. Nie uważam ze 500+ jest ok, ale pomaganie kombinatorom żyjącym w stylu "zastaw się a postaw sie" jest dokładniem bogatym oszustom do koryta.

Gość gość
"UOKiK nie zajmował dotąd oficjalnego stanowiska w tej konkretnej sprawie, jednak w dotychczasowych dyskusjach na temat odpowiedzialności banków za problem kredytów walutowych stawał na stanowisku, że - według słów prezesa Urzędu Adama Jassera - banki powinny ponieść część kosztów związanych z gwałtownymi zmianami kursu franka. Urząd wszczął postępowania np. wobec banków, które nie uwzględniały obniżonego LIBOR-u (wskaźnika do wyliczania oprocentowania kredytów walutowych) i właśnie na mBank nałożył 6,5 mln zł kary za nieuwzględnianie ujemnego oprocentowania kredytów hipotecznych we frankach. Nakazał też mBankowi usunięcie skutków naruszenia i zwrot kredytobiorcom kwoty wynikającej z przeliczenia oprocentowania przyjmującego wartość ujemną. Wyrok nie jest prawomocny." x Hahaha i co zatkało kakao? :D tępe zazdrosnice, trzeba się było czegoś dorobić, a nie teraz jęczeć z zazdrości, że ktoś coś ma. Już wygraliśmy i dostaniemy zwrot nadodsetek :D

Gość gość
Poprawiony libor i tak nie zmieni kuru franka, który drastycznie skoczył. I tyle. Widać inteligencję frankowiczów. Ja nikomu nie zazdroszczę - przynajmniej nie żyłam kilku lat w ogromnym stresie z niemożliwymi do obliczenia długami i później dostanę zawału niż osoby, które lubią takie bezmyślne szastanie ryzykiem :) Kombinatorzy nawet jak nie dostaną po dupie wprost żyją w takich warunkach psychicznych, że dziękuję bardzo. Wolę byc myślącym, pragmatycznym człowiekiem.

Gość gość
Ja piertole na pewno ich obchodzi, czy głupie babsztyle z kafe są za, czy przeciw :D weźcie się nie ośmieszajcie...

Gość gość
gość dziś Nie zmieni kursu, ale przynajmniej bank będzie brał taki jaki w rzeczywistości jest, a nie ze swoich nie korzystnych dla nas tabel. Poczekajcie, jeszcze kasą z sektora bankowego nam spłaca ten kredyt :D a to zrobią, bo dużo ludzi i to w części wysoko postawionych ma we frankach, im się nie będą narażać, a was szczekaczki mają głęboko w doopie. Sorki, ale jesteście dla nich nikim

Gość gość
Swoim słownictwem tylko Wasz poziom pokazujecie. A jak "babsztyle z kafe" dołączą do emigracji a w kraju zostanie banda oszustów i kombinatorów wtedy będzie dopiero z***biście :D Swoi wśród swoich zostaną. I tego Wam życzę, byście żyli w kraju złożonym z osób takich jak Wy :)

Gość gość
Ale się cieszy jakaś pipa.. pipo ja ci niczego nie mam jak nawrt zazdrościć bo dom mam za gotówkę i jesteś dla mnie biadakiem godnym współczucia. A niech wam bank pomaga, nieudacznikom widać lubią w tym kraju pomagać

Gość gość
gość dziś Spokojnie, też mam swój za gotówkę, we frankach mam na wynajem. Serio, że ktoś wziął kredyt we frankach jest oszustem? :D haha powodzenia z takim myśleniem. To nas oszukali.

Gość gość
Solidarnosc miedzy Polakami jest budujaca.

Gość gość
ja też, ale w sumie nic strasznego się nie stanie z powodu tej pomocy, więc wisi mi to i powiewa

Gość gość
Nie rozumiem, DLACZEGO uważacie, że was oszukali?? Przecież każda, KAŻDA waluta na świecie może spaść lub pójść w górę względem PLN czy każdej innej. KTO was oszukał? Ryzyko było od początku, nie mówcie że nie. Ja nie uważam, że fajnie że stało się jak się stało, ale - przepraszam, jeśli za ostro - tylko idiota mógł twierdzić że kredyt we frankach jest gwarancją że w ostatecznym rozrachunku NA PEWNO wyjdzie taniej niż w PLN. Tak to jest jak się nic nie wie z ekonomii i gospodarki, a bierze się za kredyty. Niewazne czy masz na wynajem czy nie na wynajem, kupowałaś we frankach na kredyt i dobrze wiedziałaś że może być różnie. NIKT was nie oszukał, po prostu rynek bywa bezwględny a zmienny jest bardzo. Jak ja nie lubię jak jęczycie, że "oszukano was".

Gość gość
to właśnie banki polskie mogłyby powiedzieć że poszły wam na rękę i to wy jeśli juz ich oszukaliscie, bo spłacaliscie we frankach czyli za pół darmo.

Gość gość
Wy jesteście tak durni, czy tylko udajecie? To, że banki oszukaly, to jest opinia ekspertów, nie nasza. Nie piertolcie jak nic nie wiecie, bo się tylko osmieszacie. Franka uwolniono spod euro, dlatego poszedł w górę, nikt nie przewidywał, że tak się stanie i sami ekonimomisci brali te kredyty. Banki oszukaly, dlatego, że: brały inny kurs walut, niż rzeczywisty, ze swoich tabel i po drugie tych frankow okazało się, że wcale nie miały, to kredyty zlotowkowe, depozytowane jedynie we frankach, stosowali niedozwolona w PL klauzule indeksacyjna. Za to powinni być ukarani przez państwo polskie. I będą :D Przecież wygrali juz proces z jednym bankiem, a ciemnoty dalej mówia, że banki nie oszukały :D