Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem przeciwna pomocy frankowiczom. jak ktoś głupi by brać kredyt pod sufit to

Polecane posty

Gość gość
Nie piertol, bo nikt normalny ci nie uwierzy. Gdzie było tak napisane, że we frankach można brać tylko z dużymi dochodami?! Moja ciotka dostała 100 000 we frankach mając naprawdę z mężem przeciętne dochody, ok. 6000 razem. Jak nie wiesz, to nie krzycz, bo aż zalosc bierze. x Sorry, ale to nie są przeciętne dochody, to są 2 średnie krajowe, a dodatkowe 300 zł na ratę z tych dochodów dadzą radę wyciągnąć. Przeciętny dochód to 1500-1800 na rękę.

Gość gość
Hehehehe i tak was nikt nie słucha, zrobią co chcą, a że chcą się podlizac ludziom, czego dowód to 500+ więc myślę, że pomogom frankowiczom :D

Gość gość
gość dziś Tak. I jesteś jedną z nielicznych, która przyznaje, że jest do przodu. Gdyby wszyscy co wzięli kredyty, mieli takie podejście do tego tematu jak ty, to nie byłoby tego topiku. Najwięcej pyszczą o pomoc ci, co pobrali wielkie kredyty, czyli ci co było ich na to stać.

Gość gość
gość dziś Hehehehe i tak was nikt nie słucha, zrobią co chcą, a że chcą się podlizac ludziom, czego dowód to 500+ więc myślę, że pomogom frankowiczom smiech.gif x Wiesz dlaczego pomogą frankowiczom? Bo sami mają kredyty we frankach :P A jak nie oni rządzący, to ich rodziny, zawsze tak było.

Gość gość
Mam kredyt we frankach i od tej chwili jestem przeciwna 500+, bo nie będę płacić na czyjeś bachory. Na moje dzieci nikt nie dał nawet złamanego grosza. Musieliśmy z mężem sami wychować swoje dzieci i je wykształcić x to sobie zrób dwójkę kolejnych dzieci to dostaniesz bo to ma na celu wzrost dzietności więc jak się do tego przyczynisz to dostaniesz, a jak dzieci mieć nie chcesz to siedz cicho bo nic w tym kierunku nie zrobiłas!!

Gość gość
Sorry, ale to nie są przeciętne dochody, to są 2 średnie krajowe, a dodatkowe 300 zł na ratę z tych dochodów dadzą radę wyciągnąć. Przeciętny dochód to 1500-1800 na rękę. x Nie 300 zł, a ponad 1000 mają do zapłaty co miesiąc, a teraz jeszcze więcej. Nie wiem jaki kredyt widziałaś na 100 tys, żeby spłacać po 300 zł... Chyba na 100 lat.

Gość gość
to sobie zrób dwójkę kolejnych dzieci to dostaniesz bo to ma na celu wzrost dzietności więc jak się do tego przyczynisz to dostaniesz, a jak dzieci mieć nie chcesz to siedz cicho bo nic w tym kierunku nie zrobiłas!! x Wzrost dzietności, chyba po to, żeby kolejni na zachód wyjeżdżali :D Najpierw trzeba poprawić sytuacje w kraju, a potem brać się za dzietność.

Gość gość
Mam kredyt we frankach i od tej chwili jestem przeciwna 500+, bo nie będę płacić na czyjeś bachory. Na moje dzieci nikt nie dał nawet złamanego grosza. Musieliśmy z mężem sami wychować swoje dzieci i je wykształcić xxx A mnie państwo ani kredytu nie spłaciło, ani na dziecko nie dało. Pawda jest taka, że ludzie byli ostrzegani i podpisywali, że są świadomi ryzyka zmiany kursu. Często nie było ich stać na kredyt złotówkowy, to dostawali we frankach. I nikt sie nie zastanowił - dlaczego. Dlaczego bank miałby brać mniej pieniędzy za pożyczanie?

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego obesssssrani frankowicze tutaj odwracają kota dooopa i wskakuja na temat 500+ . Ja mam jedno dziecko i nie boli mnie brak 500 +, uważam że program jest dobry. Możecie sobie tu szczekaczki a prawda jest taka ze 500+ stali się faktem a pomoc wam, nie przejdzie. Poczytajcie sobie ze rząd wycofuje się z tej obietnicy. Zresztą nawet jakby wam przewalutowali na złotówki to źle na tym wyjdziecie i niewiele wam to poprawi a może pogorszyć za parę lat. Co to za imbecylskie tłumaczenie ze bank nie chciał dać w złotówkach? Były takie co dawały a ze wam się nie chce doopy ruszyć i poszukać głębiej to sorry. Ludzie bez wyobraźni. Żeby się brać za duże kredyty trzeba najpierw mieć jakiś podstawowy pomyślunek i wiedzę ekonomiczna. Durnie

Gość gość
Wzrost dzietności, chyba po to, żeby kolejni na zachód wyjeżdżali smiech.gif Najpierw trzeba poprawić sytuacje w kraju, a potem brać się za dzietność. x to, że zabierają się do tego od tej strony co nie trzeba to już inna sprawa.

Gość gość
a ja nie mam ani kredytu ani dzieci, a płacę i na bachory i na frankowiczów będę płacić :o a poszli mi won z tym piertolonym rozdawnictwem. miernoty płaczą i wszystko im trzeba dać natomiast jak sobie radzisz, pracujesz, nie żebrzesz to trzeba ci dokopać :o

Gość gość
kota ogonem odwracają na pewno frankowicze, już się jedna przyznała że i tak jest na plusie, więc po co wy ręce wyciągacie..

Gość gość
Tu wszyscy czegoś chcą,szok! Wszystkim sie nalezy! Ja jak budowałem dom nic od nikogo nie dostałem.Tyrałem od rana do wieczora,po 5 latach się wprowadziłem,a teraz młodzi chcą od razu mieszkanie,no i oczywiście wczasy obowiązkowo,bo jakby to! A inni mają dopłacać.Jak petru wam radził brać franki, to teraz niech was z tego wyciągnie.Przeciez było wiadomo że to płapka,najpierw utrzymywano niski poziom franka żeby nałapać naiwniaków na "okazje",a potem podwyższyli wartość i już was mamy ciemniaki.Ot tak działa światowa finansjera!Jakoś bankowcy kryzysu nie przechodzą!

Gość gość
Ja uważam że jak ktoś się nie zorientował ze to śmierdząca sprawa a jeszcze nikt nigdy nie widział by bank coś komuś dał za pół darmo czy ktokolwiek (za darmo to można po ryju zebrać ) to niech płacą teraz za naiwność :)

Gość gość
Jakim k*******a prawem mam płacić na każdego gowniaka?! Jak nie mają za co utrzymać, to niech nie rodzą! Ja mam jedno, drugie w drodze i mam za co utrzymać bez 500+. A ci, którzy nie mają jak utrzymać, a rodzą, to patologia, która będzie rodziła następna patologie, która my będziemy utrzymywać do ich usranej śmierci, bo nigdy to do roboty barachlo nie pójdzie. Banki nas oszwabily na franki, niech teraz odpowiadają mendy jedne. Nie porównujcie pomocy, z której cieszy się melina do pomocy perfidnie oszukanym ludziom.

Gość gość
Jakim k*******a prawem mam płacić na każdego gowniaka?! Jak nie mają za co utrzymać, to niech nie rodzą! Ja mam jedno, drugie w drodze i mam za co utrzymać bez 500+. A ci, którzy nie mają jak utrzymać, a rodzą, to patologia, która będzie rodziła następna patologie, która my będziemy utrzymywać do ich usranej śmierci, bo nigdy to do roboty barachlo nie pójdzie. Banki nas oszwabily na franki, niech teraz odpowiadają mendy jedne. Nie porównujcie pomocy, z której cieszy się melina do pomocy perfidnie oszukanym ludziom. x haha no jasne, pooglądaj sobie chociaż program jak "nasz nowy dom" to są po prostu biedni ludzie zazwyczaj kobieta z dziecmi bez ojca w jakich warunkach żyją, te pieniądze to dla nich realna pomoc, w każdym kraju są zasiłki na dzieci tylko w Polsce jak dali to się ludzie burzą... a ty kase pozyczyla? dom wybudowalas?? to sorry trzeba oddać!! albo trzeba było nie pożyczać tylko zapracować.. dostaniesz 500 zł to sobie z tego splacaj

Gość gość
Ja uważam że jak ktoś się nie zorientował ze to śmierdząca sprawa a jeszcze nikt nigdy nie widział by bank coś komuś dał za pół darmo czy ktokolwiek (za darmo to można po ryju zebrać ) to niech płacą teraz za naiwność usmiech.gif x Za pół darmo to c***ani sklepowa może piwo dać. Znow sie znalazla, ktora wyżej sra, niż doope ma. Sami ekonomiści brali we frankach i nie piertol, że ty to przewidziałas, co teraz się dzieje. Frank był bardzo stabilna waluta przez lata, podczas gdy inne się chwialy. Nie słyszałam NIGDZIE wtedy, że to ryzykowne. Wszyscy myśleli, że banki zarobią wtedy na obrocie po prostu, a nas jawnie oszukali.

Gość gość
Za pół darmo to c***ani sklepowa może piwo dać. Znow sie znalazla, ktora wyżej sra, niż doope ma. Sami ekonomiści brali we frankach i nie piertol, że ty to przewidziałas, co teraz się dzieje. Frank był bardzo stabilna waluta przez lata, podczas gdy inne się chwialy. Nie słyszałam NIGDZIE wtedy, że to ryzykowne. Wszyscy myśleli, że banki zarobią wtedy na obrocie po prostu, a nas jawnie oszukali. x przez 30 lat to mogły i dwie wojny światowe wybuchnąć a ty byłaś przekonana że kurs franka ani drgnie.. brawo

Gość gość
a jak cie oszukali to do sądu ich podaj a nie chcesz pomocy w spłacie..

Gość gość
haha no jasne, pooglądaj sobie chociaż program jak "nasz nowy dom" to są po prostu biedni ludzie zazwyczaj kobieta z dziecmi bez ojca w jakich warunkach żyją, te pieniądze to dla nich realna pomoc, w każdym kraju są zasiłki na dzieci tylko w Polsce jak dali to się ludzie burzą... a ty kase pozyczyla? dom wybudowalas?? to sorry trzeba oddać!! albo trzeba było nie pożyczać tylko zapracować.. dostaniesz 500 zł to sobie z tego splacaj x W wypadkach, kiedy mąż, który utrzymywał głównie rodzine umrze, czy ktoś zachoruje, to powinna być pomoc, owszem od szczególnych wypadków. Ale dla całej hołoty datki dawać?! Daliby na szkoły, rozwój a nie żeby plodzic tylko dzieci jak króliki. A te 500 zł na spłatę serio... To jest 1/4 jak nie mniej naszego kredytu, która będzie pewnie większa.

Gość gość
Kredyt należy brać w walucie w której się zarabia

Gość gość
Kredyt należy brać w walucie w której się zarabia x Piertol się z tymi teoriami, teraz to wszyscy mądrzy, bo w tv wam powiedzieli. Jak byście tego nie usłyszeli, to nie wpadloby wam to nawet do główek. L

Gość gość
A ja zadam pytanie kto was niby oszukał?Czy któreś miało w kredycie klauzulę że przez 30lat kurs franka się nie zmieni??? Prawda jest taka ze były to bardzo korzystne kredyty i każdy śmiał się z idiotów biorących w złotówkach. Teraz idioci śmieją się z was. To proste.

Gość gość
to trzeba było nie pożyczać i problemu byś nie miała.. byłaś poinformowana o ryzyku? byłaś.. więc pretensje możesz mieć tylko do siebie

Gość gość
Piertol się z tymi teoriami, teraz to wszyscy mądrzy, bo w tv wam powiedzieli. Jak byście tego nie usłyszeli, to nie wpadloby wam to nawet do główek. L x no chyba jednak ci co wzięli w złotówkach o tym wiedzieli? myślisz ze co mają tyle kasy zeby splacac wyzsze raty niz wy? nie, ci ludzie po prostu myśleli i nie wzieli na siebie takiego ryzyka, ty wzielas.. ZARYZYKOWAŁAS a ryzyko nie zawsze się opłaca

Gość gość
a jak cie oszukali to do sądu ich podaj a nie chcesz pomocy w spłacie.. x No jasne, nawet gdybym 1000 osób zebrała, to i tak goowno bankowi możemy zrobić. Ich kapitał jest ogromny, a w naszych sądach jest taka korupcja, że na pewno byśmy wygrali.

Gość gość
Moj brat wlasnie skonczyl spłacać kredyt. Namawiali go do wzięcia we frankach, on zdecydowal sie na złotówki. Moja siostra z kolei ma we frankach. Brat ja ostrzegał, ze kurs obcej waluty jest zmienny, w banku rowniez o tym mowili. Ona sie uparła. Brat płacił przez caly okres 1300 zl. Ona na poczatku 1000 zl, a pozniej tylko rosło takze w tej chwili placi 1700 zl miesiecznie i placze. Ja tez mam kredyt w złotówkach chociaz proponowano we frankach. I nie martwie sie zmiennością kursu, place stala rate i mam glowe spokojna.

Gość gość
Jak oszukał?! Poczytajcie ciemnoty, to się dowiecie. Franka ani my, ani bank na oczy nie widzial. To był w rzeczywistosci kredyt w złotówkach, depozytowany jedynie we franku. O ryzyku bank nas nie poinformował, KNF także miała i ma to gdzieś, a od czego oni kuuurrrwa są?! Powinni teraz zmienić nam kredyt na zlotowkowy, bo są nam winni zaniedbanie, jak tego nie zrobią, będą spaleni i wieeelu osób

Gość gość  frankowiczka
Jestem przeciwna pomocy frankowiczom którzy pobrali gigantyczne kredyty na wille na które nie było ich stać. uważam że Państwo nie powinno spłacać kredytów prywatnych osób, ale uważam ze banki które zawarły zmowę i doprowadziły do sztucznego podniesienia wartości franka powinny zapłacić milionowe kary-i z tych pieniędzy można np opłacić obiady dla dzieci w szkołach :) jedyne co Państwo powinno zrobić aby pomóc frankowiczom to wpompowac do systemu walutę. skąd tak wysoki kurs franka? A no stąd ze nie ma go na rynku. jakby Państwo zmusiło banki by znów udzielały kredytów we frankach to kurs wrocilby do normalnego rynkowego poziomu. co do 500+ to dla mnie mega porażka. skorzysta taka patola jak moi sąsiedzi-oboje wiecznie bezrobotni, on po wyroku, pracuje na czarno. ona leży i pachnie-wagowo do 140kg dochodzi.... napiszecie zgłoś do opieki? opieka ich regularnie odwiedza bo sąsiedzi z drugiej strony zgłaszają burdy, my raz zglosilismy jak ich dzieciak szybę nam w aucie wybił i zaatakował scyzorykiem nasze dziecko-i co? nic,Panie w opiece nie widzą problemu... powinni zafundować dzieciom-WSXYSTKIM-dodatkowe zajęcia. całe klasy powinny raz w tygodniu jechać na basen czy na inne zajęcia sportowe czy rozwojowe. powinni dzieciom zafundować ubranie i buty do szkoly-tak żeby wszystkie dzieci wyglądały tak samo. powinni opłacić wszystkie książki, zeszyty i przybory, też tak żeby wszyscy mieli takie same. I wtedy wiem ze tę pieniądze pójdą faktycznie na dzieci!

Gość gość
To są kredyty złotówkowe i za takie powinny zostać uznane. Niczego więcej nie oczekuje.