Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem przeciwna pomocy frankowiczom. jak ktoś głupi by brać kredyt pod sufit to

Polecane posty

Gość gość
, a w naszych sądach jest taka korupcja, że na pewno byśmy wygrali. x nie wygralibyście, bo nie macie racji w umowie wyraźnie było zaznaczone, że kurs sie może zmienić i nikt wam gwarancji niskiej raty po wsze czasy nie dał więc sorry ale nawarzyliscie piwa to je teraz sami pijcie. Gdyby twoja rata przez te 20-30 lat była niska i wiele byś zyskała na tym tobyś się ze mną, kredytobiorcą w złotówkach nie podzieliła zyskiem ale ja mam za ciebie teraz spłacać, bo rata ci wzrosła? a W/Y/P/I/E/R/D/A/L/A/J!!

Gość gość
gość frankowiczka dziś Ty widzisz, co piszesz? Banki nas oszukaly w biały dzień, a z kar dla banków ty chcesz obiadu dla dzieciaka?! W doopach już wam się poprzewracalo. Przewalutowac na złotówki te cholerne franki, bank na tym i tak straci, bo teraz wysysa z nas kokosy. Ty chcesz żeby państwo dostało NASZE skradzione pieniądze z banków?! No takiej akcji, to chyba nawet Pawlowicz się powstydzi.

Gość gość
nie wygralibyście, bo nie macie racji w umowie wyraźnie było zaznaczone, że kurs sie może zmienić i nikt wam gwarancji niskiej raty po wsze czasy nie dał więc sorry ale nawarzyliscie piwa to je teraz sami pijcie. Gdyby twoja rata przez te 20-30 lat była niska i wiele byś zyskała na tym tobyś się ze mną, kredytobiorcą w złotówkach nie podzieliła zyskiem ale ja mam za ciebie teraz spłacać, bo rata ci wzrosła? a W/Y/P/I/E/R/D/A/L/A/J!! X Sam wypiertalaj bankierze dorobiony na oszustwie!!! To bylo oszustwo i nawet nikt już tego nie ośmiela się podważyć! To był kredyt w ZLOTOWKACH nasz też, dypozytowany jedynie we franku, których bank na oczy nie widzial!!! Ciebie nie oszukali, to jakiej cholery mam ci płacić? Wracaj do tego parabanku swojego oszwabiac następne osoby.

Gość gość
Ja także jestem przeciwna i popieram głosy, które tu widzę. Dobrze ludzie argumentują, frankowicze mieli złotówkowych za naiwniaków, to niech teraz płacą, co wzięli bez domagania się pomocy. Brałam kredyt w złotówkach, bo to oczywiste, że bierze się w walucie, w której się zarabia (w tv mówią o tym dopiero od niedawna, a normalny człowiek wie to od zawsze). Kredyt (z opcją wcześniejszej spłaty) właśnie spłaciłam ciężką krwawicą, 4000 na 4 osoby to nie luxus.

Gość gość
Sam wypiertalaj bankierze dorobiony na oszustwie!!! To bylo oszustwo i nawet nikt już tego nie ośmiela się podważyć! To był kredyt w ZLOTOWKACH nasz też, dypozytowany jedynie we franku, których bank na oczy nie widzial!!! Ciebie nie oszukali, to jakiej cholery mam ci płacić? Wracaj do tego parabanku swojego oszwabiac następne osoby. X Widziały gały, co brały. RADŹCIE SOBIE SAMI.

Gość gość
Tak jestem bankierem dorobionym na oszustwie hahaha Posłuchaj siebie co ty bredzisz wściekła suko. Co mnie obchodzi, ze to był jedynie depozyt frankowy? Wiedziałaś co bierzesz i nikt cię nie oszukał. Trzeba było wziąć w złotówkach jak ja, kto ci bronił? Fajnie było wyśmiewać się i nazywać nas frajerami to teraz masz idiotko!

Gość gość
frankowiczko, a czytałas umowę w ogóle? czy wolałas udawać, że tych niewygodnych podpunktów nie ma? dobrze ci ta kobita powiediała a ja powtórzę WYPIER/DALAJ i przestań się juz miotać z tej wściekłości, bo to, że ktoś cię nie popiera to nie znaczy, ze jest dorobionym bankierem tak ciężko ci w to uwierzyć? musisz sobie ulżyć i jechać ludzi od bankierów? Ty masz coś z banią no ale wiadomo, że nikt normalny we frankach kredytów nie brał :D

Gość gość
Banki mialy złodziejską klauzulę indeksacyjna prawomocnie zakazaną przez polski Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów!!! Kredyty te nie są wcale kredytami frankowymi, ale kredytami w złotych, które próbowano zamienić w instrument spekulacyjny indeksując do kursu franka. Takie indeksowanie jest nielegalne. Klauzuli tej NIE WOLNO w Polsce stosowac. KNF goowno z tym robił i robi, więc będza odpowiadać za rozbój w biały dzień. I nie piertolcie, że widzieliście, bo sami ekonomiści je brali i dobrze było.

Gość gość
mam nadzieję, że przejdzie ta ustawa, bo bardzo mi ciężko z tym kredytem na dom. zawsze marzyłam o wielkim domu i wreszcie go mam a wy szczekaczki mi do niego dopłacicie i dobrze wam tak za to co tu o nas piszecie

Gość gość
Widziały gały, co brały. RADŹCIE SOBIE SAMI x Na szczęście to nie od ciebie zależy, czy będziemy sobie sami radzić :D

Gość gość
Na szczęście to nie od ciebie zależy, czy będziemy sobie sami radzić smiech.gif x ani nie od ciebie życiowa ofermo i żebraczko :D

Gość gość
A ja jestem przeciwna pomocy ludziom, którzy stracili pieniądze w aferze Amber Gold. Jaki bank daje oprocentowanie lokaty w wysokości kilkunastu procent, no jaki?

Gość gość
Właśnie, doplacicie nam do kredytu i możecie w zad się cmoknac :D 700 000 osób w Polsce ma kredyt w CHF, więc podpadliby zbyt wielu osobom, gdyby nie pomogli, bardziej, niż z rezygnacji 500+ bo patole mało mogą i chca zrobić, a jednak ludzie co się rozwijają, cos robia, biorą kredyty i to oni mogą pisiorom zaszkodzić hehehe

Gość gość
Frankowiczki a pamietacie, ze ustawa o pomocy miala byc priorytetem? Wiec nie liczcie na to, ze ona wejdzie, bo panstwa nie stac na to tak samo jak na program 500+. A nawet jesli wam pomoga to i tak w swoim czasie za to zapłacicie. Dlatego majac glowe na karku wole mieszkac na 65 metrach, 3 pokojach w bloku i placic stabilnie niz miec wypasiony dom i drzec czy rata nie wzrośnie.

Gość gość
ani nie od ciebie życiowa ofermo i żebraczko smiech.giflapka.gif x Chciałabyś być taka zebraczka :D to jest oszustwo, ja tylko odbiorę co moje

Gość gość
nie bądz taka pewna ze wam pomogą, kasa poszła na 500+ więc mam nadzieję że na was zabraknie

Gość gość
Tak ekonomiści tez brali we frankach ale nie czekali na cud i w odpowiednim momencie przewalutowali swoje kredyty, bo mysla. A nie jakos to bedzie. Teraz placcie i dobrze wam tak.

Gość gość
10:47 Bierzesz co twoje? Dobre, bo poki co nic nie bierzesz i płacisz wyzsza rate.

Gość gość
Frankowiczki a pamietacie, ze ustawa o pomocy miala byc priorytetem? Wiec nie liczcie na to, ze ona wejdzie, bo panstwa nie stac na to tak samo jak na program 500+. A nawet jesli wam pomoga to i tak w swoim czasie za to zapłacicie. Dlatego majac glowe na karku wole mieszkac na 65 metrach, 3 pokojach w bloku i placic stabilnie niz miec wypasiony dom i drzec czy rata nie wzrośnie. X Goowno mnie obchodzi, kto za to zapłaci. Naraża się zbyt wielu osobom jak zostawia te sprawę, a ja jałmużny nie oczekuje, tylko postawienia pod sąd oszukancze banki i przewalutowania mi kredytu na zlotowkowy OFICJALNIE. Bo nieoficjalnie był od początku

Jestem też przeciwna pomocy. Mnie się nikt nie pyta, czy mam kasę na rateę, przychodzi 10 i muszę zapłacić, co kogo obchodzi w jakiej walucie zarabiam i w jakiej kredyt wzięłam? Mam kredyt, moja decyzja, radzę sobie sama! Z jakiej racji mam pomagać innym?!

Gość gość
Chciałabyś być taka zebraczka to jest oszustwo, ja tylko odbiorę co moje x Nie, nie chciałabym być płaczącą frankowiczką i bogaczką na krechę z gigantycznym kredytem na łbie liczącą, że ktoś go za mnie spłaci. Mam swój dom bez kredytu :D i odbieraj sobie co tam chcesz jak jest twoje tylko obierz tym co ci zabrali, bo jak do mnie przyjdzie włamywacz i mi ukradnie telewizor to rozumiem, że mogę potem przyjść do ciebie i zabrać twój, bo przecież tylko odbiorę co moje :D OK dobrze wiedzieć :D

Gość gość
nie bądz taka pewna ze wam pomogą, kasa poszła na 500+ więc mam nadzieję że na was zabraknie x Zabiorą te 500+ szybciej niż wam się wydaje, bo biedota nic nie zrobi, a kredytobiorcy we frankach, to są w części dobrze żyjący ludzie, a oni już mają większy wpływ na państwo.

Gość gość
" to jest oszustwo, ja tylko odbiorę co moje " ale co np ja mam do tego? ja ci to zabrałam? ja ci dałam ten kredyt? to dlaczego chcesz odebrać coś mnie? Ja nie wiem jak to jest ale uważam, ze banki powinny za to odpowiedzieć, a nie budżet państwa.

Gość gość frankowiczka
Tak z odszkodowań powinna kasa trafić np na dofinansowanie obiadów. banki nas wyrolowaly to fakt, bo każdy wiedział że kurs może się zmienić,ale spodziewano się zmiany o kilka czy kilkanaście procent- no Max kilkadziesiąt, ale nie kilkaset! I nie wmawiajcie nikomu ze każdy tak wiedzial-po prostu teraz każdy o tym wie i mądry. jak brałam kredyt to franek stał po 1,98zl. od tego czasu były momenty ze był nawet po ponad 5 zl... mój kredyt od ok roku jest droższy od zlotowkowego, ale podjęłam ryzyko i poniose konsekwencje. ale banki powinny zostać ukarane za spekulacje! A jakby wprowadzili ponownie kredyty frankowe na rynek to i raty ludziom spadną. mi to już pewnie różnicy nie zrobi bo mi niecały rok płacenia został, ale dla tych co mają jeszcze 20 lat płacenia to będzie ulga.

Gość gość
Nie, nie chciałabym być płaczącą frankowiczką i bogaczką na krechę z gigantycznym kredytem na łbie liczącą, że ktoś go za mnie spłaci. Mam swój dom bez kredytu smiech.gif i odbieraj sobie co tam chcesz jak jest twoje tylko obierz tym co ci zabrali, bo jak do mnie przyjdzie włamywacz i mi ukradnie telewizor to rozumiem, że mogę potem przyjść do ciebie i zabrać twój, bo przecież tylko odbiorę co moje smiech.gif OK dobrze wiedzieć smiech.gif x Też mam swój bez kredytu, we frankach mam na wynajem :D Czy ja tobie będę odbierać?! Myśl co mówisz, od tego jest państwo, zeby dbać o nasze interesy, a ja patologii płacę 500 i co?!

Gość gość
Tak samo wielu osobom sie naraza jak udziela wam tej pomocy zreszta cos ostatnio temat ucichl na szczescie.. a 500 patologia tez dostanie ale normalni ludzie tez. Co do wplywowych ludzi to mysle ze ich stac na splate.

Gość gość
" to jest oszustwo, ja tylko odbiorę co moje " ale co np ja mam do tego? ja ci to zabrałam? ja ci dałam ten kredyt? to dlaczego chcesz odebrać coś mnie? Ja nie wiem jak to jest ale uważam, ze banki powinny za to odpowiedzieć, a nie budżet państwa. x To niech wyciągną od banków, nie obchodzi mnie to, ale KNF jest tez winny, bo nie reagował jak banki miały kaluzule indeksacyjna, więc tak, państwo powinno teraz nam pomóc, a skąd wezmą hajs to niech oni się martwią.

Gość gość
Gosc 10:52 To sobie przewalutuj kto ci broni? Nikt ci do niczego dopłacał nie bedzie wyobraz sobie. A to, ze uwierzylas w obietnice wyborcze znaczy, ze jestes po prostu glupia. Plac i płacz jak sie chcialo palacu. A ja za wysokosc twojej miesięcznej raty place dwie i zbliżam sie do końca. Jeszcze 2 lata temu bank obniżył oprocentowanie i place nawet 100 zl miesiecznie mniej. A ty plac wiecej i nie jecz, bo nikogo to nie obchodzi.

Gość gość
Naiwni debile liczący na manna z nieba :D pies was rooochal frankowicze . Zakazać rękawy i do roboty, nikt nie będzie wam robił prezentów. A co wy nie słyszeliście ze 3/4 polaków są przeciwni tej ustawie i i sam prezydent mówił ze odchodzi się od projektu tej pomocy a posłowie mają info ze to była tylko obietnica wybircza? Poszerzcie ciasnote. .. ciesze się ze nie będę dokładać teraz na grube świnie co wille na kreche powysrawiali a teraz larum do przeciętnego Polaka i chcecie nas okradsc. To ja jyz wole dać na biedote która nie ma na chleb przez takich oszustów jak wy, nowobogaccy

Gość gość
Tak samo wielu osobom sie naraza jak udziela wam tej pomocy zreszta cos ostatnio temat ucichl na szczescie.. a 500 patologia tez dostanie ale normalni ludzie tez. Co do wplywowych ludzi to mysle ze ich stac na splate x Ale tu nie chodzi kogo stać, tylko o to, że nas OSZUKALI, a państwo na to patrzylo i nic nie robiło. Mnie stać na tą spłatę, bede miala co do garnka wlozyc, ale jakim prawem ja mam byc oszwabiana i moje jakiekolwiek pieniadze maja byc kradzione? Komu niby się naraża jak pomogą?