Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Durna pediatra. Mam dość.

Polecane posty

Gość gość

Zacznę od tego, że gdy miałam 3 lata idiotka przepisała mi antybiotyk, po którym dostałam zapalenia płuc. W wieku około 13 lat mama chodziła ze mną dość często do tejże Pani doktor z uporczywym kaszlem trwającym miesiąc po przeziębieniu. Nikt w nocy nie mógł spać, dusiłam się normalnie, często też wymiotowałam. Do tego miewałam częste wysypki. Idiotka "Ja tu nic nie widzę", "Z płucami wszystko ok". W wieku 16 lat miałam robione testy alergiczne (alergia na 13/18 alergenów) do tego astma. Teraz chodzę do niej z córką. Córka ma naczyniaka, a ta idiotka stwierdziła, że to nic. W zastępstwie inna Pani doktor dała skierowanie do hematologa, ciągle jeździmy na kontrole i córka przyjmuje leki. Jakiś czas temu córce na czole wyszła wysypka, myślałam, że potówki, ale po tygodniu jeszcze więcej się tego zrobiło. Wybraliśmy się do lekarza, a ona ewidentnie miała ze mnie ubaw, że przyszłam z takim głupstwem. Usłyszałam tylko, że jej to wygląda jakby coś zjadła i do widzenia. Tydzień po tym córka w nocy obudziła się z przeraźliwym płaczem i kaszlem. Zaczęła się okropnie krztusić i wykrztusiła pęcherz przezroczystej mazi. Ja w ryk i już chcieliśmy dzwonić na pogotowie, ale córci się polepszyło. Rano do lekarza i "Ja tu nic nie widzę, gardło ładne. Oskrzela, płuca też". Nie dałam się spławić to dała mi ewidentnie do zrozumienia, że mi nie wierzy. Mówiłam jej, że gdy te odkrztusimy wzięłam na pieluchę to było tego tyle co mała garść i ciągnęło się na pół metra. A ta do mnie dowaliła "Najpierw mówisz, że garść, a potem, że pół metra. Ja pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem, a mam 40 lat doświadczenia." I do widzenia. Córka wysypkę na czole ma do dziś czyli około 3 tygodni. Dostała trochę jeszcze na nogach, rączkach i na brzuchu lekko. Jestem wkur,wiona jak nie wiem. Mieszkamy w małym mieście, są dwie przychodnie, z tego tamta zawalona. Nie bardzo mnie stać, żeby latać co chwila prywatnie. Jestem załamana.....

Gość gość
Co z tego, że tamta zawalona? Trochę poczekasz i będzie Twoja kolej. A na to pogotowie mogłaś jechać, może zbadaliby ja dokładnie i powiedzieli co jest.

Gość gość
Nie chodzi mi o to, że są kolejki tylko o to, że już nie można założyć karty. Tak, wiem mogłam jechać.

Gość gość
A z tą rozprzestrzeniającą się wysypką córki to nie wiem co robić. Jak pójdę do tej idiotki to powie mi, że choroby dziecku wymyślam i mi skierowanie do psychiatry da.

Gość gość
nie bardzo rozumiem czemu nie zmienisz lekarza. To chyba nie jedyny pediatra w okolicy? Ja mam sprawdzonych pediatrów w tej poradni http://www.larmed.pl/ w żywcu . Przychodzę tu z córką już od jakiegoś roku i mam pełne zaufanie.

Gość gość
Myślę, że każdy by Ci doradzil zmianę lekarza, ale ty jako argument podasz, że cię nie stać. No to wybacz, ale innych rad nie znam. W sumie czego oczekujesz od nas?

Gość gość
Nie ma czegoś takiego, że NIE MOŻNA ZAŁOŻYĆ karty.. lekarze bezpłatnie można zmienić chybe ze 3 czy nawet 4 razy do roku. Idziesz, składasz deklaracje. Jeśli panie w rejestracji mówią: NIE, to je postrasz.. najpierw poproś z kierownikiem czy dyrektorem.. Każdy może wybrać DOWOLNĄ przychodnię. Poczytaj, doinformuj się.. bądź przygotowana i nie daj się zbyć.

Gość gość
Durna to jest twoja matka, a ty już w ogóle! Uważasz że lekarz jest zły a chodzicie do niego od conajmniej 20 lat????? To idiotyczne. Chodzi się do dobrego lekarza!

Gość gość
13:56 Dlaczego rozpowszechniasz BZDURY? Bepłatnie lekarza można zmienić do 2 razy w roku, za kolejną deklaracje się płaci. Nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia!

Gość gość
Autorko akurat skiwrowanie do psychiatry dla ciebie to nie głupi pomysł. Co z tego że mieszkacie w małym mieście? Ile macie do większego?