Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy znacie dobra metode na to by nie przejmowac sie plotkami ??podzielcie sie

Polecane posty

Gość gość

jak sie zachowywac kiedy wszyscy interesuja sie moim zyciem i plotkują na moj temat? czy dobrze jest odciac sie od tych ludzi czy lepiej wlasnie utrzymywac z nimi kontakty?? byc pewnym siebie czy pokornym?? sama nie wiem jak sie zachowywac by jak najmniej cierpiec z powodu tych plotkarzy.. ciągle zatrzymuja mnie na ulicy sąsiadki i wypytują kiedy w koncu wyjde za mąż i kiedy dzieci bo stara juz jestem itd.. nie powiem im przeciez ze nie chce dzieci(taka jest prawda),bo to stare pokolenie i nie zrozumieja.. ostatnio sąsiadki córka (wiek 43 lata)zaczepila mnie i bezczelnie rzucila w moją stronę:"a ty ile jeszcze tak bedziesz ze swoim chodziła??przeciez juz tyle lat chodzicie razem i dalej nic nie ma z tego?kiedy slub ?" przyznam wam sie ,że mnie sparaliżowalo ze stresu i nerwów i pokornie tylko powiedzialam ,że na razie nie..

Gość gość
A NAJDZIWNIEJSZE ,,ŻE TA CÓRKA SĄSIADKI (43 lata) sama wyszła za mąz rok temu dokladnie ,bo wczesnie kazdy smial sie ze stara panna bedzie itd.w koncu poznala jakiegos faceta i wyszla za mąż..dzieci juz nie bedzie miec chyba bo nie moze (choroby kobiece) a wtrąca sie do mnie.

Gość gość
Na zaczepki odpowiadaj z uśmiechem, że to twoja sprawa i ze radzisz zająć się swoim życiem, a nie twoim. A komentarze olej.

Gość gość
takie plotki to nie plotki.. ehh, gdybyś ty wiedziała co o mnie mówią.. ktoś celowo chce mnie zniszczyć.

Gość gość
Jest jeszcze jedna metoda, ale to wymaga odwagi. Możesz zapytać taka sąsiadke (przy kolezankach) o jakieś niewygodne fakty. Ale jest szansa, że będzie jeszcze gorzej.

Gość gość
na takie zaczepki to nalezy reagowac spokojnie i bez nerwów ,bo wtedy one nie maja arhumentów w ręce by dalej atakowac. a jak poczuja ze ty sie tym przejmujesz co mówia o tobie i denerwujesz to dopiero będa cie atakowac.uwierz.

Gość gość
zgadzam się ,takie plotki to nie plotki ,to tylko głupia ludzka ciekawość i chyba dobra metoda jest taka aby te osoby rownież pytać o sprawy osobiste ,takie najbardziej intymne

Odpowiadaj pytaniem na pytanie,w taki sam bezczelny,chamski sposob. Ich zachowanie to nie troska a paskudna chec wyciagniecia informacji, wody na swoj mlyn. Nie musisz sie z nimi cackac, to one nie szanuja Ciebie i naruszaja prywatnosc.