Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koperek28

Kto mi pomoże PIT 37 rozliczyc ?? Jedno pytanie !

Polecane posty

Gość koperek28

WEźcie no bo zaraz coś rozpierdolę. Godzinę siedzę i mi nie wychodzi. Jestem w rodzale E a więc obliczenie podatku. Pozycja 112 to podstawa obliczenia podatku po zaokrągleniu do pełnych złotych. Wpisałem więc 16452 zł. A co mam wpisac w pozycji 113 ? Jest to obliczony podatek ( od podstawy z poz. 112 ). Pomocy :(

Gość gość
Rozliczasz na papierze czy przez neta? Rozlicz się przez internet, system wszystko podpowie

Gość koperek28
na papierze rozliczam. przez neta to ja za głupi jestem ;)

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Spróbuj przez internet, system krok po korku kieruje, podpowiada i co najważniejsze sprawdza. Możesz rolziczyć się też przez internet i nie wysyłać PITU tylko uzupełnić swój papierowy formularz :p

Gość koperek28
Wrzucisz linka ? ;)

Gość koperek28
jesteś ?

Gość gość
poz. 113 wpisujesz obliczony podatek w twoim przypadku to 2405,34 zł

Gość gość
a jezeli chcesz spr swoje rozliczenie pobierz e-deklaracje :)

Gość gość
liczysz tak:16452 razy 18% i odjąć od tego 556,02.wychodzi 2405,34.jak masz objaśnienia do pita to tam jest taka tabelka.lub wpisz sobie w google skala podatkowa w 2015.

Gość gość
czy w tym antyludzkim państwie zawsze będzie kara za pracowitość?

Gość gość
co roku sa dni otwarte w urzedach skarbowych zazwyczaj w sobote ja bylam tydzien temu i mi urzedniczki policzyly czemu ty nie pojdziesz na taka akcje? ja nie umiesz

Gość gość
co roku sa dni otwarte w urzedach skarbowych zazwyczaj w sobote x wtedy jest okazja żeby spalić te złodziejskie siedziska patologii

Gość baltoro99
Ej kolego nie warto brnąć w papierowe wypełnianie pita. Skorzystaj z jednego z kreatorów do tego. Ja pobrałem program do rozliczania PIT 2015 z stronki http://www.pit-format.pl/rozlicz-darmowy-pit/. Program automatycznie zaciąga twoje dane z US poprzez specjalny moduł. Wpisujesz tylko najważniejsze dane z PIT 11 od pracodawcy i dalej programik wszystko wylicza. Do tego wysyłasz edeklaracje i masz rozliczenie PIT-37 z głowy.

Gość aurelia_
Rozliczanie nie jest takie trudne, tylko trzeba wybrać dobry program. I też na pewno trochę poczytać, na czym to wszystko polega. Tu jest przystępnie opisane i można się też online rozliczyć http://porady.abc-podatki.pl/ .

Gość neomagi
Ja rozliczam pity sama przez program. Nie mam problemu z rozliczeniem, wszystkie ulgi odpowiednio są rozliczone. A jak czegoś nie wiem to szukam w bazie wiedzy na Pitaxie. Z ciekawszych rzeczy mogę polecić artykuł o skali podatkowej. Fajnie to sobie odświeżyć przed rozlicznaiem w tym roku. https://www.pitax.pl/wiedza/poradniki/sposoby-opodatkowania/skala-podatkowa/

Gość gość
Czy jeżeli jestem po rozwodzie mam tylko prawa ograniczone co do dziecka dziecko przebywa że mną na wakacjach... Pytanie jest tego typu czy mogę wziąść połowę pieniędzy jako ulga na dziecko rozliczyć się??