Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zabić rybe?

Polecane posty

Gość gość

siema, dostałem sporego suma (4,2 kg) od kumpla i chce go zabić, na razie mama go wsadziła w zlew i go myje. jak go zatłuc ?

Gość gość
w leb trza przywalic, raz a dobrze, zeby nie cierpial

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
wybebeczyć go musisz :) ciachnij mu brzuszek i wyjmij mu wszystko albo po prostu nie wlewaj mu wody tylko niech się udusi

Gość gość
tylko uważaj żeby Cie nie ugryzł zębiskami jak pirania :P

Gość gość
jak zabić twojego gówniaka???

Gość gość
a na cholerę myje żywego? najpierw trzeba mocno uderzyć głową o np kant umywalki, ale RAZ i BARDZO MOCNO. jeśli ci się uda i znieruchomieje to tasakiem głowę.

Gość gość
Mama go tasakiem wlasnie po łbie tłucze :D ale sum dalej walczy :D

Gość gość
biedak :/ na pewno go mocno boli

Gość gość
ja kiedyś karpia jak patroszyłem to mi odżył :D obudził sie..

Gość gość
nic dziwnego, że odżył jak miał kose w brzuch pakowaną

Gość gość
w grudniu moi starsi karpia przynieśli żywego :D wchodzę se do kuchni a tu bryka cos w zlewie a mama z nożem stoi i walczy z dziadem :D nie zapomnę do dzis jak go biła a on skakał w tym zlewie taki grubasek

Gość gość
A tak na marginesie potem wypatroszony z łbem sie wierzgal dalej i jak go wyjęli na deskę żeby łeb uciąć to sie telepal cały XD

My też się namęczyliśmy z karpiem. Za diabła nie potrafiliśmy ukatrupić ch/ol/er/y, ale tate wpadł na świetny pomysł. Zaczaił się przy drzwiach wyjściowych i porwał yorka sąsiadów, jak wychodzili z nim na wieczorny spacer. Powiem wam, że po ukatrupieniu trzech psów i kota, z karpiem poszło gładko Nabraliśmy wprawy. Niestety, ćwiczenie skrobania na psach nie daje wymiernych efektów, ale tata już zapowiedział, że w przyszłym roku zapolujemy na gołębie, takie pióra są przecież podobne do łusek więc będziemy mogli poćwiczyć :classic_cool:

Gość gość
a my mieliśmy karpia w oczku wodnym :D ale był zbędny wiec tata po prostu go niczym nie tłukł tylko...spuścił wodę ;] potem go wyrzuciłem jak juz się udusił

Gość gość
Ja bym nie zabiła ryby, poszłabym ją wypuścić do wody :D

Gość gość
pfffff jak byłem raz po żywego karpia w Tesco to kolesie sie pier****li tylko ryba za skrzela z wody, ważyli i sie śmieli czy nie za duża czy nie za mała, potem w siatę i nie przejmowali sie ze boli czy on sie udusi. Albo bili młotkiem i pół żywego piłowali po brzuchu.

Gość gość
kiedyś pojechałem z rodzicami do tesco i mama mówi że kupimy żywego karpia bo świeży będzie itd :D tata wybrał takiego grubego ładnego z 2 kg, żywotny bardzo hehe od razu przy ważeniu wyskoczył z wagi na podłoge :P karpia koleś ogłuszył i w siatke. W domu tata go wyjął do zlewu, umył itd niestety odżył, no ale cóż - zaczął go skrobać, ucinał mu płetwy itd aczkolwiek jakoś go to specjalnie nie dobiło :D w końcu mu wsadził w tyłek noża i po prostu przeciął mu brzuch co również jeszcze karp miał siłę na walkę haha :D ale potem jakoś padł :)

Gość gość
słowianin fnw 2016.05.27 kiedyś zabiłem karpia i chciałem go pociąć żeby usmażyć to mi skakał po stole :D potem na patelni też podskoczył kilka razy

Gość gość
Mój syn zawsze bije ryby na święta najlepiej w zlewie żeby nie skakała jak sie kroi albo skrobie. Najpierw można zbić po łbie tłuczkiem do bicia mięsa albo czymś co troche go oszołomi