Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym interesują się wasze 5 letnie dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o zainteresowania, szczególnie u chłopców

Gość gość
Piłka nożna, basen nauka pływania, samochody oraz rysowanie

Gość gość
Mój się niczym nie interesuje, wszystko go nudzi i póki co nie widać by miał do czegokolwiek zdolności.

Gość gość
Mojego syna interesują słodycze , pod każdą postacią oraz zabawa samochodami. Trochę mało jak dla mnie.

Gość gość
Mój 5,5 latek interesuje się samochodami, właściwie odkąd potrafi raczkować kontynuuje zamiłowanie do czterech kółek . Narazie nic go więcej nie interesuje a szkoda bo mnie już bolą oczy od samochodów jeżdżacych po parapecie i stole :/

Gość gość
Lego, lego i jeszcze raz lego. Buduje głównie pojazdy i stworki. Poza tym mam wrażenie że interesuje go wszystko, bo na każdy temat chętnie słucha i dowiaduje się nowych rzeczy. Najchętniej o kosmosie, gwiazdach, planetach, galaktykach, o życiu morskim, podwodnym, o budowie ziemi, wybuchach wulkanów itd. Lubi mapę wirtualną, podróże "palcem po mapie", oglądanie świata. Lubi też bajki "Było sobie życie" i tematy z zakresu anatomii, fizjologi, zdrowia. Faza na dinozaury już właśnie przeszła ale długo go trzymało. Większego zainteresowania pojazdami raczej nigdy nie było, jakiś czas terenówki oglądał. Piłka nożna może dla niego nie istnieć, wodę bardzo lubi ale nie chce się uczyć pływać. Lubi za to wspinaczkę, chodzimy z nim na ściankę, radzi sobie rewelacyjnie. Bardzo lubi tańczyć i śpiewać chociaż ma przeciętne zdolności w tym kierunku, ale robi to często, chętnie i daje mu to dużo radości.

Gość gość
Mój 5- latek interesuje się dinozaurami, to taka nowa pasja, bo wcześniej były pociągi, które nadal są na topie, ale już mniej. Poza tym lubi klocki lego, gry planszowe oraz wszelkie prace plastyczne.

Gość gość
Gość 13:12 czy ty go zainteresowałaś tym kosmosem czy on sam? Mojego 5latka najbardziej wciągają bajki, chcę go czymś zainteresować, ale nie wiem jak? Lubi wszelkie pojazdy, ale bawi się tylko nimi jak ma jakiś nowy, szybko się nudzi. Próbowałam dinozaurów, ale mówi, że się boi. Piłka dla niego nie istnieje. Na dworze to ciągle kopie i grzebie w piachu gołymi rękami. Wkurza mnie to, bo dzień w dzień zapuszczone łapska.

Gość gość
Grzepie łapkami w piachu? Co w tym złego. Zawsze powtarzam że dziecko "łapie" świat wszystkimi zmysłami, również tym dotykowym. Na "sztućce" przy badaniu ziemi przyjdzie czas bo największa frajda tu czuć co się robi :).

Gość gość
Jak rozwinąć u dziecka jakies zainteresowania?

Gość gość
mojego kręci elektronika,więc wszelkie kabelki,wtyczki,przełączniki,bateryjki,żaróweczki....zabawki w ogóle...w jego szufladach królują za to stare radyjka,głośniki,śubokręciki itp :D

Gość gość
ha ha ha ale sie usmialam! ale czy wy na serio czy polska teraz taka zacofana jest? 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

Gość gość
Moj 5 latek najbardziej zdecydowanie interesuje sie kosmosem, zna nazwy planet, konstelacje gwiazd. Zainteresowal sie kosmosem po lekturze ksiazki "dziec***ana astronoma", od tego sie zaczelo. I poki co to jest numer 1 u niego. :) poza tym jak u wiekszosci lego, no i uwielbia resoraki z zabawek, lubi tez rysowac wszystko , projekty domkow najbardziej ostatnio bo budujemy dom :) rysuje mi kuchnie, szafe, salon itd :)