Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marika1987

Blagam! Jak moge zajsc w ciaze! Zwarjuje

Polecane posty

Gość marika1987

Witam Kochane. Jestem nowa na Forum i wiem, ze takie watki juz byly poruszane...obczytalam juz chyba pol internetu. Mam jednak nadzieje, ze mozecie mi pomoc. Zawsze mialam dosc regularne miesiaczki 26-28 dni. W grudniu 2015 byl 36 dzien, a @ jeszcze nie mialam. Zrobilam test, ktory byl negatywny. Pare dni pozniej zaczela ze mnie leciec zywoczerwona krew...jak sie okazalo poronienie samoistne :( Od tego czasu moja @ nie jest juz regularna... 01.16 - 36 dzien 02.16 - 30 dzien 03.16 - 25 dzien Dzis jest 28 dzien (04.16) i miesiaczki ani widu ani slychu, temperatura od wczoraj spadla.. raz wyzsza raz nizsza Niestety od niedawna mieszkam w Niemczech.... :( i nie mam pojecia gdzie tutaj mozna pojsc i zrobic np. badanie krwi. Dwa tyg. temu bylam u lekarza. Dala mi tabletki na uregulowanie miesiaczki, ktorych jeszcze nie wzialam. Mysle ze poczekam na miesiaczke, zeby w tym cyklu niczego sobie nie namieszac (tabletki powinno sie odlozyc jak jest sie w ciazy). Mam tez sie zglosic 14 dnia o 1 dnia @, zeby zobaczyc, czy wszystko wporzadku... Staramy sie z mezem od roku. Nie pije alkoholu, odzywiam sie zdrowo, kiedy mozliwe uprawiam Sport, staram sie nie denerwowac... Nie mam pojecia co mam jeszcze zrobic. Probowalismy wszystkiego: Mierzenie temperatury, "goracy garnek", testy owulacyjne, nogi uniesione w gore, pozycje itd. Jak narazie to caly czas mi sie ryczec chce i wydaj mi sie ze ja poprostu nie moge miec dzieci. Prosz powiedzcie, czy ktoras z was miala podobna sytuacje i jednak ma ta wymarzanoa fasolke.

Gość gość
Na spokojnie wyreguluj okres i spróbuj od nowa.

Gość gość
może jesteś wiatropylna więc idź do byle jakiego liceum i stań w tłumie walikoników gimbazjalistów

Gość gość
Won gimbusie nied***bany.

Gość gość
A co to ten "goracy garnek" ?

Gość gość
No jeśli od roku i nic to zapewne jest jakiś problem albo u ciebie albo u chłopaka ,trzeba zacząć szukać przyczyny i zacząć badania w celu uzyskania odpowiedzi dlaczego nie możesz zajść w ciążę bo że ty bardzo chcesz to nie wystarczy .wiele par bardzo chce i nie może .

Gość gość
W Niemczech wystarczy że pójdziesz do ginekologa .Jeżeli podejrzewasz ,że możesz być w ciąży zrobią ci wszystkie badania. Również lekarz ogólny robi badania krwi. Gdzie mieszkasz w Niemczech ? Może będę mogła pomóc. Jestem z Berlina i mamy tu świetnych lekarzy Polaków. Zawsze pomogą i doradzą. Pozdrawiam

Gość gość
Rok, to zdecydowanie za krótko. Zajdziesz szybko w ciążę, jak sobie powiesz, że nie chcesz dziecka, nie lubisz dzieci, i że boisz się zajścia w ciążę. Nie żartuję. Jesteś znerwicowana i zablokowana. Odstaw te termometry, śluzy i inne, kochaj się z mężem dla radości i wspólnej więzi, wyjeździe na weekend, zobaczcie coś, ucieszcie się sobą. Wyluzuj! Okrzepnijcie w małzenstwie, nacieszcie się sobą, póki nie ma dziecka i obowiązków. Chcesz ZA BARDZO, i dlatego nic nie wychodzi.

Gość marika1987
Bardzo wam wszystkim dziekuje za odpowiedzi...niestety z paroma wyjatkami. A wiec tzw. "garacy garnek" polecila mi kolezanka z pracy. Wiem, ze raczej to nic nie dalo, ale tonacy tratwy sie chwyta :) Do garna nalewa sie wrzatku, ubiera sie spudnice i kuca nad para.. :D Niestety mieszkam na bawarji, Kolo Monachium. Jest tutaj takze duzo polskich lekarzy. U jednej wlasnie jestem i przepisala mi te tabletki na wyregulowanie @. Z mezem jestesmy 8 lat po slubie, fajnie nam sie uklada, nie mamy Jakis problemow. Tak mysle, bo przez 4 lata bralam tabletki i odztawilam 2 lata temu. Sama juz nie wiem, wariatka ze mnie :( Caly czas prubuje zapomniec jak bardzo chcemy tego dzidziusia..ale jest ciezko :(

Gość gość
Wiesz jak się zachodzi w ciążę? Uprawiasz często seks bez zabezpieczeń z mężczyzną. Taka filozofia

Gość marika1987
Dzieki za odpowiedz :) Mysle, ze z tym nie mamy problemu ;)

Gość gość
Ciezko mi cos doradzic. Ja w pierwsza ciaze zaszlam od jednego stosunku. Poronilam. W druga w 4 cyklu. Poronilam. Teraz nie moge zajsc. Zaczelam sie strasznie spinac bo czas leci a my nie mam y dziecka. I co miesiac mam coraz dluzszy cykl, nie wiem czy sama psychicznie sobie nie zatrzymuje okresu. Sa rozne ziola zwiekszajace plodnosc, ja ich nie stosuje bo juz dwa razy zaszlam. Zbadaj hormony tarczycy i reszte. I postaraj sie o tym nie myslec. Wiem ze to trudne, ale musisz sie skupic na czyms innym w zyciu bo taka napinka szkodzi, jak widac po mnie ;/

Gość gość
Bo wy juz sie nie kochacie w sensie sex tylko robicie dziecko. Trzeba sie wyluzować zapomnieć o produkcji i chleja ! Bedzie ok tylko przestań sie nakręcać bo wszystko zaczyna i kończy sie w głowie

Gość gość
Co za desperacja, twój facet pewnie ma cię dość, ale nie przyzna.. :o

Gość Marika1987
Macie racje...glowa do gory i przestac sie tak starac. A co do mojego meza, to bardzo sie cieszy, ze tak czesto mozemy sie soba cieszyc ;)

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny tacy jak mozesz z tym zyc!! 333 www.youtube.com/watch?v=_3Ml9TpYjcU